ruda-ja 09.10.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 witamza 2 tygodnie zaczynają u mnie robić elewacje. Jesteśmy umówieni na styropian 15cm + poziome boniny - gotowe profile 3cm gł. wsadzane w wycięcia w styropianie (ma być mniej więcej jak na zdjęciu).W zw. z tym mam pytanie do bardziej doświadczonych - planuję kolor elewacji w bieli (ew.coś bardzo jasnego), podmurówka tynk mozaikowy orzech (w kolorze okien), dach jest antracytowy. No i te boniny - profil jest biały (można malować), ale na jaki kolor żeby nie spartolić efektu???Elewacja biała/kremowa i boniny też białe? Będą się odznaczac? Kurczę, już sama nie wiem. na pewno nie chciałabym ciemnej elewacji, a nie wiem jak wyglądają ciemne-malowane boniny?Może oratuje mnie ktoś wiedzą, doświadczeniem i/lub fotkami?Będę bardzo wdzięczna http://images25.fotosik.pl/282/745e9b679ae866e1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 09.10.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 bonie...weź kredki, albo plakatówki i pogrygaj na A4 czy A3 jak będzie za mało a dojdziesz co będzie najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 09.10.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 dokladnie zgadzam sie z postem wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 09.10.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 zasada jest jedna : jeżeli będą jasne lub jaśniejsze od elewacji to będzie efekt lekkośći jeżeli ciemniejsze to staną się "ciężkie" ja mam tynk w kolorze kaszmiru a bonie są o 2 tony jaśniejsze / ale niestety mam tylko kawałki na domu a nie na całości / dla mnie jest oki uzyskałam to co chciałam a prób było bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts