makimski 09.10.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 witam wszystkim moja dzialka jest calkowicie "dzika" na szczerym polu oddalona 200 metrow od ulicy i innych domow. Troche oddalam od siebie mysli i koszta zwiazane z tym calym procesem. Jakie moga byc koszta z podpieciem mojej dzialki do pradu. mniej wiecej... dzieki z gory za opowiedzi piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 09.10.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Do 200m jest normalna opłata przyłączeniowa wg stawki za kW mocy. W Enione, za każdy metr powyżej 200m płacisz kilkanaście złotych. Nie wiem jak jest dokładnie u ciebie, ale będzie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makimski 09.10.2008 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Do 200m jest normalna opłata przyłączeniowa wg stawki za kW mocy. W Enione, za każdy metr powyżej 200m płacisz kilkanaście złotych. Nie wiem jak jest dokładnie u ciebie, ale będzie podobnie. nie place za slupy itd itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 09.10.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Nie płacisz. http://www.enion.pl/pl/obsluga/przylaczanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makimski 09.10.2008 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 dzieki za opowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 09.10.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 tylko nastaw się na to że prawdopodobnie prąd bedziesz miał za jakieś 2 - 3 lata. Czasem może lepiej byłoby zapłacic za te slupy i mieć prąd już ale teraz nie ma takiej mozliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makimski 09.10.2008 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 tylko nastaw się na to że prawdopodobnie prąd bedziesz miał za jakieś 2 - 3 lata. Czasem może lepiej byłoby zapłacic za te slupy i mieć prąd już ale teraz nie ma takiej mozliwości.] 2 lata? te tysiace domow w trakcie budowy teraz tez czekaly latami? jak opowiadasz na pytania, fajnie jakby to nie byla niespodzianka, ktora trzeba ;'wyciagac" powiedz o co chodzi albo nie dodawaj do watka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 09.10.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Otóz szanowny Kolego musisz pójśc do Twojego ZE i sprawdzić jakie są warunki przyłącze. U mnie (ZEWT Pruszków) podłączanie licznika do istniejącego złącza kablowego na działce (ZEWT miał do powieszenia skrzynke na licznik + 1 metr przewodu) trwało 4 miesiące od momentu dostarczenia pozwolenioa na budowę i 8 miesięcy od momentu wydania WT przyłącza. Sprawa skończyła się dość "szybko" ponieważ w pewnym momencie dzwoniłem do ZEWT co dwa dni i byłem tam raz w tygodniu nękając rózne osoby. Jeśli bym tego nie robił nie miałbym prądu do tej pory. Przypominam: chodzi o 1m przewodu. Pytałem elektryka z ZEWT jak to wygląda w przypadku kiedy trzeba wykonać projekt i wybudować linię, odpowiedział że w umowie jest zapisany termin 2 letni i prawie nigdy nie jest dotrzymywany. Nie sądzę żeby ZEWT był jakimś strasznym wyjątkiem ale sprawdź jak to wygląda u Ciebie. powiedz o co chodzi albo nie dodawaj do watka... I się tak nie rzucaj - pójdziesz do ZE i tam sobie powalczysz. Oszczędzaj siły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makimski 09.10.2008 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 nie rzucam sie, tylko juz teraz nerwow brakuje z tym planowaniem itd itp dzieki za opowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 09.10.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 .. w umowie jest zapisany termin 2 letni i prawie nigdy nie jest dotrzymywany. Nie sądzę żeby ZEWT był jakimś strasznym wyjątkiem ale Nie jest tak źle - ja miałem prąd po 3 miesiącach z hakiem od złożenia wniosku - i z tego co wiem jest to w Enionie Będzin normalny termin - znajomi w sąsiednich miastach również to przerabiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts