Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszta podlaczenia pradu 200 metrow dalej

makimski

Recommended Posts

witam wszystkim

moja dzialka jest calkowicie "dzika" na szczerym polu oddalona 200 metrow od ulicy i innych domow. Troche oddalam od siebie mysli i koszta zwiazane z tym calym procesem.

Jakie moga byc koszta z podpieciem mojej dzialki do pradu.

mniej wiecej...

dzieki z gory za opowiedzi

piotr

tylko nastaw się na to że prawdopodobnie prąd bedziesz miał za jakieś 2 - 3 lata. Czasem może lepiej byłoby zapłacic za te slupy i mieć prąd już ale teraz nie ma takiej mozliwości.
]

2 lata?

te tysiace domow w trakcie budowy teraz tez czekaly latami?

jak opowiadasz na pytania, fajnie jakby to nie byla niespodzianka, ktora trzeba ;'wyciagac"

powiedz o co chodzi albo nie dodawaj do watka...

Otóz szanowny Kolego musisz pójśc do Twojego ZE i sprawdzić jakie są warunki przyłącze. U mnie (ZEWT Pruszków) podłączanie licznika do istniejącego złącza kablowego na działce (ZEWT miał do powieszenia skrzynke na licznik + 1 metr przewodu) trwało 4 miesiące od momentu dostarczenia pozwolenioa na budowę i 8 miesięcy od momentu wydania WT przyłącza. Sprawa skończyła się dość "szybko" ponieważ w pewnym momencie dzwoniłem do ZEWT co dwa dni i byłem tam raz w tygodniu nękając rózne osoby. Jeśli bym tego nie robił nie miałbym prądu do tej pory. Przypominam: chodzi o 1m przewodu. Pytałem elektryka z ZEWT jak to wygląda w przypadku kiedy trzeba wykonać projekt i wybudować linię, odpowiedział że w umowie jest zapisany termin 2 letni i prawie nigdy nie jest dotrzymywany. Nie sądzę żeby ZEWT był jakimś strasznym wyjątkiem ale sprawdź jak to wygląda u Ciebie.

powiedz o co chodzi albo nie dodawaj do watka...

I się tak nie rzucaj - pójdziesz do ZE i tam sobie powalczysz. Oszczędzaj siły! :wink:

.. w umowie jest zapisany termin 2 letni i prawie nigdy nie jest dotrzymywany. Nie sądzę żeby ZEWT był jakimś strasznym wyjątkiem ale

Nie jest tak źle - ja miałem prąd po 3 miesiącach z hakiem od złożenia wniosku - i z tego co wiem jest to w Enionie Będzin normalny termin - znajomi w sąsiednich miastach również to przerabiali.