ullerowa 28.02.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 jeszcze platki owsiane dodaje tak sypie ile mi sie podoba fajne takie pieczenie, co? sypie się co sie chce i ile się chce a i tak dobre wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3080790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.02.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 A ja mam pytanie odnosnie zytnich otrebow. Jesli akurat nie mam maki zytniej razowej, czy moge ich dac tyle ile przewidziano maki razowej i bedzie ok? Np 300g? Czy jakos mniejsza ilosc a reszte uzupelnic maka pszenna. I jeszcze dodam, ze ma wyjsc razowiec. A moze zle glowkuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3080842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.02.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Mam jeszcze jedno pytanie: dlaczego czerstwe pieczywo jest uznawane za zdrowsze od swiezego? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3080969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.02.2009 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 A ja mam pytanie odnosnie zytnich otrebow. Jesli akurat nie mam maki zytniej razowej, czy moge ich dac tyle ile przewidziano maki razowej i bedzie ok? Np 300g? Czy jakos mniejsza ilosc a reszte uzupelnic maka pszenna. I jeszcze dodam, ze ma wyjsc razowiec. A moze zle glowkuje Nie, nie, same otręby to nie mąka, już lepiej zmieszaj z jakąś mąką, choćby i pszenną, to nie szkodzi. Tak, żeby w sumie wyszło te 300-400 g, wtedy ew. dodaj wody, wiesz już na pewno jaka ma być konsystencja ciasta. A z tym czerstwym i świeżym to janie wiem właściwie. Wszyscy wiedzą, że czerstwe zdrowsze, ale kto wie, dlaczego? Trza by pogooglać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3081118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.02.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 no fajnie, że się dziewczyny zachęciły do pieczenia ja jutro upiekę chlebek z ziaren: siemienia, kminku, słonecznika, dyni, otrąb (czy otręb ) i mąki razowej ale na drożdżach, bo zakwasu nie mam uwarzonego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3082088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.02.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 A ja mam pytanie odnosnie zytnich otrebow. Jesli akurat nie mam maki zytniej razowej, czy moge ich dac tyle ile przewidziano maki razowej i bedzie ok? Np 300g? Czy jakos mniejsza ilosc a reszte uzupelnic maka pszenna. I jeszcze dodam, ze ma wyjsc razowiec. A moze zle glowkuje Nie, nie, same otręby to nie mąka, już lepiej zmieszaj z jakąś mąką, choćby i pszenną, to nie szkodzi. Tak, żeby w sumie wyszło te 300-400 g, wtedy ew. dodaj wody, wiesz już na pewno jaka ma być konsystencja ciasta. A z tym czerstwym i świeżym to janie wiem właściwie. Wszyscy wiedzą, że czerstwe zdrowsze, ale kto wie, dlaczego? Trza by pogooglać. Tak, ale niestety świeże jest smaczniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3082623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.03.2009 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ciekawe, czy czerstwe odświeżane w piekarniku traci właściwości zdrowotne i jest jak świeże? Czy ma smak świeżego i właściwości czerstwego? Chyba powinnam zacząć szukać po necie jakiejś odpowiedzi, temat mnie zaintrygował. Wczoraj ziołowy upiekłam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3082953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 01.03.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Czy pieklyscie chleb z maki kukurydzianej? Jadlam taki w Turcji, bardzo smaczny, musze znalezc przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3082985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.03.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Depsia, ja juz net przeszukalam ... I wszedzie ten sam frazes swieze nie jest zdrowe, a czerstwe tak. Nasuwa sie kolejne pytanie. Kiedy swieze staje sie czerstwe No i czy swieze-cieple tylko niezdrowe, czy swieze-zimne-miekkie rowniez A ma ktos sprawdzony przepis na dobry miodowy graham i orkiszowy na drozdzach? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3082993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.03.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ooooo ... kukurydziany tez bym zrobila Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3082995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.03.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Tutaj jest przepis na kukurydziany wraz ze zdjeciami wykonania http://www.chleb.info.pl/index.php?id=81 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3083230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.03.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 kukurydziany może być gliniasty ta mąka ma też specyficzny zapach ... ale może ktoś się odważy a ja się właśnie zajadam świeżym, prosto z piekarnika chlebkiem i mam to gdzieś jak mi zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3084365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.03.2009 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Maka kukurydziana zawsze mi się wydawała taka... bez smaku.... Pewnie kwestia ilości soli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3085264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 02.03.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 czerstwy chleb jest zdrowszy z prostego powodu ...... glowa i serce nie boli , ze cos sie nam zmarnuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3085277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.03.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 mąka kukurydziana ma swój smak i to dość wyraźny swego czasu namiętnie smażyłam z niej tortille Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3085371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda555 02.03.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Ostatnio trafiłam na mąkę EKO w cerrefour. Jest identyczna jak w sklepie EKO (te same torebki i oznaczenia) a ok. 2 zł tańsza. Orkiszowa też była . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3085535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.03.2009 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 I to jest dowód na to, że każdy ma inny smak - i dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3085536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.03.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=185 tania mąka orkiszowa i fajny artykuł lubię takie wstawki z przeszłości sprzedają też zakwas Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3085561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 mąka kukurydziana ma swój smak i to dość wyraźny swego czasu namiętnie smażyłam z niej tortille ja tez to robie ... ale bez sladu smalcu Lubimy make kukurydziana, a najlepsze buleczki kukurydziane kupuje w ... Lublinie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3087429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.03.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Iza, dzięki za linkę - dzięki temu trafiłam do nasion orkiszu i amarantusa. Posiejemy na próbę odrobinkę w tym roku, jeśli będa sobie radziły to może coś sie z nimi pomyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/13/#findComment-3087447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.