izat 02.03.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 orkisz ponoć jest bardzo odporny na choroby i ma małe wymagania glebowe, nawet na skalistej urośnie tak przynajmniej piszą ..... zaciekawiłaś mnie amarantusem to wspaniałe zboże!! http://www.zielonemigdaly.pl/?p=111 super, że spróbujesz wyhodować Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3087483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.03.2009 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Już się widzę, jak potem będę siedziała z takim ręcznym młynkiem do kawy i maką z pełnego przemiału produkowała... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3089005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.03.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Już się widzę, jak potem będę siedziała z takim ręcznym młynkiem do kawy i maką z pełnego przemiału produkowała... toż to sama przyjemność!! jakby co to wpadnę i Ci pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3089038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.03.2009 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Zaraz zaczynam załatwiać drugi młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3090272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 03.03.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Chyba jednak trzeba zmieszac make kukurydziana z maka pszenna, tak jest we wszystkich przepisach ktore znalazlam. Kupilam juz make kukurydziana, w czwartek bede piekla chlebek, to napisze czy sie udal. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3090454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.03.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Chyba jednak trzeba zmieszac make kukurydziana z maka pszenna, tak jest we wszystkich przepisach ktore znalazlam. Kupilam juz make kukurydziana, w czwartek bede piekla chlebek, to napisze czy sie udal. czekam na relacje i proporcje I w slad za Toba w piatek zrobie kukurydziany Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3090657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Aneta, poczekajmy niech wykiełkuje ja będę trzymać kciuki dziewczyny też jestem ciekawa smaku i konsystencji chlebka z mąką kukurydzianą z niecierpliwością czekam na wypieki i poproszę też o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3090682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 izat, co tam u Ciebie? Widze, ze domowe specjaly "uprawiasz" Moze na jakas kawe bysmy sie w Zlotych umowily, albo co? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3090749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.03.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Iza, dzięki za linkę - dzięki temu trafiłam do nasion orkiszu i amarantusa. Posiejemy na próbę odrobinkę w tym roku, jeśli będa sobie radziły to może coś sie z nimi pomyśli. Co do siania to orkisz rosnie az miło. Jest pszenica ekstensywną i jak najbardziej do upraw ekologicznych. Natomiast amarantus to juz inna sprawa. Paskuda lubi zjeść - dość zyżne i wilgotne (ale nie totalnie mokre)stanowiska. Do tego bestia wrażliwy na szarą pleśń (osobiscie robiłam badania). I do tego trzeba siac jek mak np. z piaskiem bo wymaga rzadkiej obsady. Ale za to przepiękna roslina sama w sobie. Dochodzi do 2 m wysokości. Ma bajeczne kolory. Jak sie uda to plon niezly. Mąka z amarantusa to w zasadzie świetny polepszacz pieczywa - lepiej rosnie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3095237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.03.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 izat, co tam u Ciebie? Widze, ze domowe specjaly "uprawiasz" Moze na jakas kawe bysmy sie w Zlotych umowily, albo co? chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3095268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 05.03.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 chlebek w piecu...............ciekawe co z niego wyjdzie, moze zakalec? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3096368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.03.2009 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Eeee, chyba się uda, nie? Napisz z jakiego przepisu robiłaś i pokaż nam fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3096656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 05.03.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Oto moje dzielo! Zakalca nie ma, smakuje swietnie. http://img9.imageshack.us/img9/3516/img6640l.jpg Przepis dostalam od serbskiej kolezanki z pracy dalam :250 gr maki kukurydz. 250 maki pszennej 505lyzeczke solipaczke proszku do pieczenia1 jajko1 szklanke mleka1/4 szklanki oliwy60 gram masla1 lyzeczka cukru wszystko wyrobic i do pieca.Chlebek jest kruchszy niz normalny. Nastepny zrobie na drozdzach albo zakwasie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3096690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.03.2009 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 O! Ciekawy przepis! Jeszcze nie robiłam chleba na proszku. A możesz podać w jakiej temperaturze piekłaś i ile czasu? Chlebek wygląda bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3096828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 05.03.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Pieklam 40 min. w temperaturze 180 st.Ale uwaga, kruszy sie mocno, nie mozna go posmarowac maslem.Bede probowac inne przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3097240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.03.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Pieklam 40 min. w temperaturze 180 st. Ale uwaga, kruszy sie mocno, nie mozna go posmarowac maslem. Bede probowac inne przepisy. właśnie tego kruszenia się obawiałam wiem jak kruszyły się moje tortille trzeba w tym przepisie zmniejszyć ilość mąki kukurydzianej w stosunku do pszennej a możesz pokazać zdjęcie po przekrojeniu?? chleb na proszku .... i to aż takiej ilości nie bardzo mi to odpowiada ciekawe czy na drożdżach wyrośnie a jaki jest w smaku?? mąka kukurydziana jest wyczuwalna?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3097456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 05.03.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 http://img11.imageshack.us/img11/4669/img6668.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3097729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.03.2009 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Maka kukurydziana zawsze mi się wydawała taka... bez smaku.... Pewnie kwestia ilości soli. DPSiu, mąka kukurydziana dodana do panierki z mąki pszennej, powoduje że panierka jest chrupka, a do ciasta na pierogi że jest twardsze A przy okazji zapytam, ponieważ chcę upiec chleb wg Twojego przepisu, czy nie dajesz do składników żadnego tłuszczu? Ani masła, ani oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3097897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.03.2009 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Nie, w tym przepisie to niepotrzebne. Chlebek doskonale się udaje bez tłuszczu. A pieczenia na pewno nie pożałujesz, będzie pyszny! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3099811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.03.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 pochwale sie moimi chlebkami http://img91.imageshack.us/img91/9664/p2140046.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/14/#findComment-3099814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.