aksamitka 14.11.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 DPS bo ja mam 2000 z marketu, a jaki nr powinna mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.11.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 No taka 2000 to też dobra, tylko razowa, więc chleb jest ciemniejszy i kwaśniejszy. Moja żytnia to chyba 750, ale generalnie nie przejmuj się tymi numerkami, to naprawdę nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia. Pogadaj z najbliższym poiekarzem, może zgodzi się przywieźć Ci z młyna worek mąki albo odsprzedać parę kilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 18.11.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 musze sie pochwalić ze dzis wyszedł mi cudowny chlebek, tylko skorka trochę spieczona bo o nim zapomniałam i pieklam 1,20 h, ciesze sie ze nie zrezygnowałam pomimo wielu porażek, na kolacje zjedliśmy 3/4 bochenka:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.11.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Aksamitko - gratuluję serdecznie, mówiłam Ci już i podtrzymuję: jesteś bardzo wytrwałą i konsekwentną osóbką!!! No i masz pyszne tej wytrwałości rezultaty. Wspaniale!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 23.11.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 czy jest jakiś sposób aby skorka następnego dnia nie byla taka twarda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.11.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Też bym chciała mieć swój własny chleb, ale nie mam za dużo czasu na pieczenie. Jeżeli chodzi o maszynę do wypiekania chleba to nie wiem jaka jest dobra, polecana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.11.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 czy jest jakiś sposób aby skorka następnego dnia nie byla taka twarda? No pewnie. 1/ Po lekkim przestygnięciu porządnie nawilżasz skórkę przegotowaną wodą (po lekkiim tylko przestygnięciu, chleb musi być jeszcze dobrze ciepły, żeby nadmiar wody odparował) 2/ Prostszy - po wystygnięciu chleba wkładasz go do foliowego worka i w nim trzymasz. Niezawodne! Aga - na maszynach to ja się nie znam... Spytaj dziewczyny, mój przepis jest taki, że trzeba mu poświęcić 15-20 minut czasu, reszta to długie rośnięcie i potem pieczenie. Znacznie mniej problemowe niż wypieki drożdżowe czy maszynowe (więcej czasu zajmuje chyba nauczenie się obsługi tego ustrojstwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 23.11.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ja pieke w piekarniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.12.2011 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2011/11/c5bcyczeniowe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.12.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 http://i40.tinypic.com/2d2donk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 29.12.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 dziś znów opiekłam chlebek, niestety w innym piekarniku i nie wyszedł już taki dobry- taki jakby niedopieczony a ze był pieczony w czarnej brytfance to spód się spalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.12.2011 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 No to przecie jasne, że wina piekarnika, a nie Twoja! Jak niedopieczony, a spód za ciemny, znaczy za mocno grzany ze spodu, a za mało od góry. Wywal piekarnik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 31.12.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 heheh na szczęście nie mój, niestety nie bylo możliwości pieczenia górną grzałką, ale to samo zauważyłam w piekarniku którym piecze w weekendy ( tez nie mój:P), w nim piekę jednocześnie w jasnej i ciemnej brytfance i w tej ciemnej zawsze jest spieczony bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.01.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 znowu moj zakwas sie zbuntował, po 24h w cieple zaczal pleśnieć dobrze ze mam drożdże to się poratuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2012 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Szkoda, ale - masz już wiedzę i umiejętności, zrobisz sobie świeży! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.01.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 tak szkoda tylko ze się skiepscil akurat na długi weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 05.01.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 już wiem dlaczego szukasz piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.01.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 już wiem dlaczego szukasz piekarnika :) dzis upieklam na drożdżach, wyszedł pyszny, o wiele smaczniejszy niż na zakwasie, wiec chyba sie na niego przerzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.02.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 co zrobić aby w chlebku na drożdżach nie robiła sie dziura w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.02.2012 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Na drożdżach to ja się nie znam, ale może ciut za dużo tych drożdży...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.