aksamitka 14.11.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 DPS bo ja mam 2000 z marketu, a jaki nr powinna mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-4969738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.11.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 No taka 2000 to też dobra, tylko razowa, więc chleb jest ciemniejszy i kwaśniejszy. Moja żytnia to chyba 750, ale generalnie nie przejmuj się tymi numerkami, to naprawdę nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia. Pogadaj z najbliższym poiekarzem, może zgodzi się przywieźć Ci z młyna worek mąki albo odsprzedać parę kilo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-4970121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 18.11.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 musze sie pochwalić ze dzis wyszedł mi cudowny chlebek, tylko skorka trochę spieczona bo o nim zapomniałam i pieklam 1,20 h, ciesze sie ze nie zrezygnowałam pomimo wielu porażek, na kolacje zjedliśmy 3/4 bochenka:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-4978533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.11.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Aksamitko - gratuluję serdecznie, mówiłam Ci już i podtrzymuję: jesteś bardzo wytrwałą i konsekwentną osóbką!!! No i masz pyszne tej wytrwałości rezultaty. Wspaniale!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-4978732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 23.11.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 czy jest jakiś sposób aby skorka następnego dnia nie byla taka twarda? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-4987164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.11.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Też bym chciała mieć swój własny chleb, ale nie mam za dużo czasu na pieczenie. Jeżeli chodzi o maszynę do wypiekania chleba to nie wiem jaka jest dobra, polecana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-4987207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.11.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 czy jest jakiś sposób aby skorka następnego dnia nie byla taka twarda? No pewnie. 1/ Po lekkim przestygnięciu porządnie nawilżasz skórkę przegotowaną wodą (po lekkiim tylko przestygnięciu, chleb musi być jeszcze dobrze ciepły, żeby nadmiar wody odparował) 2/ Prostszy - po wystygnięciu chleba wkładasz go do foliowego worka i w nim trzymasz. Niezawodne! Aga - na maszynach to ja się nie znam... Spytaj dziewczyny, mój przepis jest taki, że trzeba mu poświęcić 15-20 minut czasu, reszta to długie rośnięcie i potem pieczenie. Znacznie mniej problemowe niż wypieki drożdżowe czy maszynowe (więcej czasu zajmuje chyba nauczenie się obsługi tego ustrojstwa). Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-4987287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 23.11.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ja pieke w piekarniku Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-4987441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.12.2011 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2011/11/c5bcyczeniowe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-5042032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.12.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 http://i40.tinypic.com/2d2donk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-5042295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 29.12.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 dziś znów opiekłam chlebek, niestety w innym piekarniku i nie wyszedł już taki dobry- taki jakby niedopieczony a ze był pieczony w czarnej brytfance to spód się spalił Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-5052542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.12.2011 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 No to przecie jasne, że wina piekarnika, a nie Twoja! Jak niedopieczony, a spód za ciemny, znaczy za mocno grzany ze spodu, a za mało od góry. Wywal piekarnik! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-5053119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 31.12.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 heheh na szczęście nie mój, niestety nie bylo możliwości pieczenia górną grzałką, ale to samo zauważyłam w piekarniku którym piecze w weekendy ( tez nie mój:P), w nim piekę jednocześnie w jasnej i ciemnej brytfance i w tej ciemnej zawsze jest spieczony bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-5055651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.01.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 znowu moj zakwas sie zbuntował, po 24h w cieple zaczal pleśnieć dobrze ze mam drożdże to się poratuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-5065026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2012 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Szkoda, ale - masz już wiedzę i umiejętności, zrobisz sobie świeży! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-5065294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.01.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 tak szkoda tylko ze się skiepscil akurat na długi weekend Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-5065473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 05.01.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 już wiem dlaczego szukasz piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-5065968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.01.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 już wiem dlaczego szukasz piekarnika :) dzis upieklam na drożdżach, wyszedł pyszny, o wiele smaczniejszy niż na zakwasie, wiec chyba sie na niego przerzucę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-5066058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.02.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 co zrobić aby w chlebku na drożdżach nie robiła sie dziura w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-5164464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.02.2012 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Na drożdżach to ja się nie znam, ale może ciut za dużo tych drożdży...? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109975-pyszny-chleb-domowy/page/30/#findComment-5164663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.