izat 24.02.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 ja też wpadłam na pomysł, żeby podjechać do piekarni i kupić deko zakwasu faktycznie nie pomyślałam co mogłoby być po 2 dniach podróży zakwasu w niskich temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.02.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Hej Izuniu Milo Cie widziec! Moze w koncu spotkamy sie kiedys na sesji u Leszka Z tym chlebem, to potrzeba mnie zmusila. Strasznie sie wydelikacilam i jakos wszelakie ulepszacze i polepszacze zaczyly mi okrutnie doskwierac Moze kiedys do piecowego chleba "dorosne" ... nie mowie nie ... Skoro wlasny chleb upieklam i swiat sie nie zawalil, to wszystko jest mozliwe Depsia, moge jeszcze z jednym pytankiem? Jaka w smaku takiego domowego chleba jest roznica po dodaniu otrebow? I ktore lepsze: owsiane, pszenne czy zytnie? I czy wczesniej trzeba z nimi cos robic, czy sypiesz i bedzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.02.2009 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Ambercia, z tą maszynką to nie wiem, jak, bo nie wiem, z jakiej mąki pieczesz. Ja używam pszennej typ 650 i dodaję jakieś 5% jej wagi otrębów, wszystko jedno jakich, i mam mąkę prawie jak razową. Jeśli chcesz całkiem razowo to dodaj cała paczkę otrębów, jakieś 150 g na 1 kg mąki i wyjdzie jak razowiec, także w smaku. Nie mówiąc o zdrowotności. I w ogóle - co Wy z Izą za konszachty macie, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.02.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Depsia, ja tylko razowy bo u nas bialego sie nie jada I wlasnie ten razowy tak chcialabym jakos zmodyfikowac Chetnie zrobilabym razowy na miodzie Ktos pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 24.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 wiesz Anetko, bo my z Beatką to modelki jesteśmy i mamy wspólnego przyjaciela co nam czasem sesje foto cyka hihihihi tylko jakoś nigdy spotkać się nie możemy a teraz na poważnie Beatko, jak będziesz blisko Reala, to mimo wszystko wejdź tam i kup mąkę żytnią żurkową (jest tam tylko taka jedna) i dodaj jej do pieczenia chleba, wyjdzie Ci razowiec dodaj na łoko ze 2 łyżki miodu i będzie chleb na miodzie chyba najlepiej jakiś lipny nie wymyślny francuski lawendowy powodzenia :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 dziewczyny ..... przy Waszych wypiekach już od patrzenia mam codziennie kg więcej o ślinotoku nie wspominając Izat- za kilka dni wypróbuje Twoje bułeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.02.2009 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 wiesz Anetko, bo my z Beatką to modelki jesteśmy i mamy wspólnego przyjaciela co nam czasem sesje foto cyka hihihihi tylko jakoś nigdy spotkać się nie możemy Nieeee! Naprawdę?????? To Wy też u Leszka sesje macie? Czy to nie Was w zeszłym tygodniu widziałam? Będę się upierać, że maka z otrębami lepsza, bo otręby to jest dokładnie to, co zostaje odrzucone z maki w trakcie jej przemiału. Znaczy, jak mielą ziarno to w wyniku przemiału ma się mąkę białą i otręby - łuski, otoczki i inne wartościowe pyszności zmielone. Mąka razowa jest raz mielona i nie odrzuca się otrębów. Ergo: jak do białej mąki dodać otrębów, ma się klasyczną mąkę z pełnego przemiału. Smacznego! A z miodem to Iza rację ma! Dodać i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.02.2009 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Dzisiaj w Dzień dobry TVN pieką chlebki domowe różniste, kto może - warto popatrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 27.02.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Mój razowiec http://x.garnek.pl/ga2323/0cd7f6cfb98e8fa4579308a3/chleb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Dziewczyny u nas w Tesco kupilam kiedys mieszanke do chleba - CHLEB POLSKI - Sądecki - wieloziarnisty z ziarnami 3 zboz. Zrobilam normalnie na drozdzach i byl bardzo smaczny chlebek, wiec, polecam, bo sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.02.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Dziewczyny u nas w Tesco kupilam kiedys mieszanke do chleba - CHLEB POLSKI - Sądecki - wieloziarnisty z ziarnami 3 zboz. Zrobilam normalnie na drozdzach i byl bardzo smaczny chlebek, wiec, polecam, bo sprawdzone. Te mieszanki mozna w TESCO, mozna tez przez net. Ja wyprobowalam z Chleba Polskiego jeszcze Graham i Goralski. Do pierwszego dodalam cebulki, do drugiego slonecznik. Oba wyszly pyszne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 27.02.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 z takiej mieszanki zrobilam bulki i tez byly super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 27.02.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 a czy te mieszanki nie zawierają ulepszaczy??kiedyś sprawdzałam jedną taką w Piotrze i Pawle, ale nie było podanego składu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.02.2009 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Też sie właśnie nad tym zastanawiałam. Człowiek nigdy nie ma pewności co oni tam dodali, dlatego wolę najtańsza na świecie mąkę zwykłą 650 (kosztuje zdrowo poniżej złotówki), do tego otręby pszenne, też te zwykłe, najtańsze, bez żadnych polepszających dodatków. Ambercia, ja Ci mówię, Ty wypróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.02.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Depsia, alez ja mieszam, mieszam Na poczatku wrzucilam mieszanke i bylo ok W skladzie nie ma zadnych niecnych dodatkow, ale kto ja tam wie ... Teraz make kupuje tylko w sklepach EKO. I chyba, ze EKO to taka droga bo prawie zwykla zaczyna sie od 5 - 6 zeta Tym samym zgromadzilam normalna pszenna, ktora mieszam w roznych ilosciach z zytnia typu graham i zytnia razowa. Orkiszowa tez kupilam I cale mnostwo ekologicznych dodatkow A z zakwasu sie wycofuje! Wybablil, ale ja dopiero teraz przeczytalam o tych etapach zakwaszania ... no prosze panstwa, nie bede chleba trzy dni wazyla I pomyslec, ze zylam w przekonaniu, ze zakwas ciach do maszyny i zadziala jak drozdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.02.2009 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Ech, Ty, miejski burzuju... Biedronka, kochana, Biedronka! Mąka Babuni. Albo Intermarche, też mają 650. W Kauflandzie to spory wybór mąk mają, a tańszych to już na pewno nigdzie nie trafisz. I otręby mają też tanie. EKO jest drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.02.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 a czy te mieszanki nie zawierają ulepszaczy?? kiedyś sprawdzałam jedną taką w Piotrze i Pawle, ale nie było podanego składu .... Napisane jest, ze nie zawieraja konserwantow, ulepszaczy i chemicznych dodatkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.02.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 u mnie tak samo pisalo jak u zeljki[/b , tyle , ze po niemiecku teraz mieszam na oko make zwykla pszenna z pszenna razowa i zytnia razowa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.02.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 u mnie tak samo pisalo jak u zeljki[/b , tyle , ze po niemiecku teraz mieszam na oko make zwykla pszenna z pszenna razowa i zytnia razowa ... ja tak samo mieszam, mieszam i........co wyjdzie to jest dobre wczoraj zamieszałam drugi chleb na zakwasie, dodałam miodu i śliwki i na noc do lodówki, teraz w blaszce wyrasta do pieczenia normalnie fajne takie pieczenie, bo samo sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.02.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 jeszcze platki owsiane dodaje tak sypie ile mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.