ullerowa 28.02.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 jeszcze platki owsiane dodaje tak sypie ile mi sie podoba fajne takie pieczenie, co? sypie się co sie chce i ile się chce a i tak dobre wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.02.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 A ja mam pytanie odnosnie zytnich otrebow. Jesli akurat nie mam maki zytniej razowej, czy moge ich dac tyle ile przewidziano maki razowej i bedzie ok? Np 300g? Czy jakos mniejsza ilosc a reszte uzupelnic maka pszenna. I jeszcze dodam, ze ma wyjsc razowiec. A moze zle glowkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.02.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Mam jeszcze jedno pytanie: dlaczego czerstwe pieczywo jest uznawane za zdrowsze od swiezego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.02.2009 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 A ja mam pytanie odnosnie zytnich otrebow. Jesli akurat nie mam maki zytniej razowej, czy moge ich dac tyle ile przewidziano maki razowej i bedzie ok? Np 300g? Czy jakos mniejsza ilosc a reszte uzupelnic maka pszenna. I jeszcze dodam, ze ma wyjsc razowiec. A moze zle glowkuje Nie, nie, same otręby to nie mąka, już lepiej zmieszaj z jakąś mąką, choćby i pszenną, to nie szkodzi. Tak, żeby w sumie wyszło te 300-400 g, wtedy ew. dodaj wody, wiesz już na pewno jaka ma być konsystencja ciasta. A z tym czerstwym i świeżym to janie wiem właściwie. Wszyscy wiedzą, że czerstwe zdrowsze, ale kto wie, dlaczego? Trza by pogooglać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.02.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 no fajnie, że się dziewczyny zachęciły do pieczenia ja jutro upiekę chlebek z ziaren: siemienia, kminku, słonecznika, dyni, otrąb (czy otręb ) i mąki razowej ale na drożdżach, bo zakwasu nie mam uwarzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.02.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 A ja mam pytanie odnosnie zytnich otrebow. Jesli akurat nie mam maki zytniej razowej, czy moge ich dac tyle ile przewidziano maki razowej i bedzie ok? Np 300g? Czy jakos mniejsza ilosc a reszte uzupelnic maka pszenna. I jeszcze dodam, ze ma wyjsc razowiec. A moze zle glowkuje Nie, nie, same otręby to nie mąka, już lepiej zmieszaj z jakąś mąką, choćby i pszenną, to nie szkodzi. Tak, żeby w sumie wyszło te 300-400 g, wtedy ew. dodaj wody, wiesz już na pewno jaka ma być konsystencja ciasta. A z tym czerstwym i świeżym to janie wiem właściwie. Wszyscy wiedzą, że czerstwe zdrowsze, ale kto wie, dlaczego? Trza by pogooglać. Tak, ale niestety świeże jest smaczniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.03.2009 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ciekawe, czy czerstwe odświeżane w piekarniku traci właściwości zdrowotne i jest jak świeże? Czy ma smak świeżego i właściwości czerstwego? Chyba powinnam zacząć szukać po necie jakiejś odpowiedzi, temat mnie zaintrygował. Wczoraj ziołowy upiekłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 01.03.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Czy pieklyscie chleb z maki kukurydzianej? Jadlam taki w Turcji, bardzo smaczny, musze znalezc przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.03.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Depsia, ja juz net przeszukalam ... I wszedzie ten sam frazes swieze nie jest zdrowe, a czerstwe tak. Nasuwa sie kolejne pytanie. Kiedy swieze staje sie czerstwe No i czy swieze-cieple tylko niezdrowe, czy swieze-zimne-miekkie rowniez A ma ktos sprawdzony przepis na dobry miodowy graham i orkiszowy na drozdzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.03.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ooooo ... kukurydziany tez bym zrobila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.03.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Tutaj jest przepis na kukurydziany wraz ze zdjeciami wykonania http://www.chleb.info.pl/index.php?id=81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.03.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 kukurydziany może być gliniasty ta mąka ma też specyficzny zapach ... ale może ktoś się odważy a ja się właśnie zajadam świeżym, prosto z piekarnika chlebkiem i mam to gdzieś jak mi zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.03.2009 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Maka kukurydziana zawsze mi się wydawała taka... bez smaku.... Pewnie kwestia ilości soli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 02.03.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 czerstwy chleb jest zdrowszy z prostego powodu ...... glowa i serce nie boli , ze cos sie nam zmarnuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.03.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 mąka kukurydziana ma swój smak i to dość wyraźny swego czasu namiętnie smażyłam z niej tortille Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda555 02.03.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Ostatnio trafiłam na mąkę EKO w cerrefour. Jest identyczna jak w sklepie EKO (te same torebki i oznaczenia) a ok. 2 zł tańsza. Orkiszowa też była . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.03.2009 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 I to jest dowód na to, że każdy ma inny smak - i dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.03.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=185 tania mąka orkiszowa i fajny artykuł lubię takie wstawki z przeszłości sprzedają też zakwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 mąka kukurydziana ma swój smak i to dość wyraźny swego czasu namiętnie smażyłam z niej tortille ja tez to robie ... ale bez sladu smalcu Lubimy make kukurydziana, a najlepsze buleczki kukurydziane kupuje w ... Lublinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.03.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Iza, dzięki za linkę - dzięki temu trafiłam do nasion orkiszu i amarantusa. Posiejemy na próbę odrobinkę w tym roku, jeśli będa sobie radziły to może coś sie z nimi pomyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.