izat 02.03.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 orkisz ponoć jest bardzo odporny na choroby i ma małe wymagania glebowe, nawet na skalistej urośnie tak przynajmniej piszą ..... zaciekawiłaś mnie amarantusem to wspaniałe zboże!! http://www.zielonemigdaly.pl/?p=111 super, że spróbujesz wyhodować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.03.2009 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Już się widzę, jak potem będę siedziała z takim ręcznym młynkiem do kawy i maką z pełnego przemiału produkowała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.03.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Już się widzę, jak potem będę siedziała z takim ręcznym młynkiem do kawy i maką z pełnego przemiału produkowała... toż to sama przyjemność!! jakby co to wpadnę i Ci pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.03.2009 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Zaraz zaczynam załatwiać drugi młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 03.03.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Chyba jednak trzeba zmieszac make kukurydziana z maka pszenna, tak jest we wszystkich przepisach ktore znalazlam. Kupilam juz make kukurydziana, w czwartek bede piekla chlebek, to napisze czy sie udal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.03.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Chyba jednak trzeba zmieszac make kukurydziana z maka pszenna, tak jest we wszystkich przepisach ktore znalazlam. Kupilam juz make kukurydziana, w czwartek bede piekla chlebek, to napisze czy sie udal. czekam na relacje i proporcje I w slad za Toba w piatek zrobie kukurydziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Aneta, poczekajmy niech wykiełkuje ja będę trzymać kciuki dziewczyny też jestem ciekawa smaku i konsystencji chlebka z mąką kukurydzianą z niecierpliwością czekam na wypieki i poproszę też o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 izat, co tam u Ciebie? Widze, ze domowe specjaly "uprawiasz" Moze na jakas kawe bysmy sie w Zlotych umowily, albo co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.03.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Iza, dzięki za linkę - dzięki temu trafiłam do nasion orkiszu i amarantusa. Posiejemy na próbę odrobinkę w tym roku, jeśli będa sobie radziły to może coś sie z nimi pomyśli. Co do siania to orkisz rosnie az miło. Jest pszenica ekstensywną i jak najbardziej do upraw ekologicznych. Natomiast amarantus to juz inna sprawa. Paskuda lubi zjeść - dość zyżne i wilgotne (ale nie totalnie mokre)stanowiska. Do tego bestia wrażliwy na szarą pleśń (osobiscie robiłam badania). I do tego trzeba siac jek mak np. z piaskiem bo wymaga rzadkiej obsady. Ale za to przepiękna roslina sama w sobie. Dochodzi do 2 m wysokości. Ma bajeczne kolory. Jak sie uda to plon niezly. Mąka z amarantusa to w zasadzie świetny polepszacz pieczywa - lepiej rosnie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.03.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 izat, co tam u Ciebie? Widze, ze domowe specjaly "uprawiasz" Moze na jakas kawe bysmy sie w Zlotych umowily, albo co? chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 05.03.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 chlebek w piecu...............ciekawe co z niego wyjdzie, moze zakalec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.03.2009 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Eeee, chyba się uda, nie? Napisz z jakiego przepisu robiłaś i pokaż nam fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 05.03.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Oto moje dzielo! Zakalca nie ma, smakuje swietnie. http://img9.imageshack.us/img9/3516/img6640l.jpg Przepis dostalam od serbskiej kolezanki z pracy dalam :250 gr maki kukurydz. 250 maki pszennej 505lyzeczke solipaczke proszku do pieczenia1 jajko1 szklanke mleka1/4 szklanki oliwy60 gram masla1 lyzeczka cukru wszystko wyrobic i do pieca.Chlebek jest kruchszy niz normalny. Nastepny zrobie na drozdzach albo zakwasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.03.2009 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 O! Ciekawy przepis! Jeszcze nie robiłam chleba na proszku. A możesz podać w jakiej temperaturze piekłaś i ile czasu? Chlebek wygląda bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 05.03.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Pieklam 40 min. w temperaturze 180 st.Ale uwaga, kruszy sie mocno, nie mozna go posmarowac maslem.Bede probowac inne przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.03.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Pieklam 40 min. w temperaturze 180 st. Ale uwaga, kruszy sie mocno, nie mozna go posmarowac maslem. Bede probowac inne przepisy. właśnie tego kruszenia się obawiałam wiem jak kruszyły się moje tortille trzeba w tym przepisie zmniejszyć ilość mąki kukurydzianej w stosunku do pszennej a możesz pokazać zdjęcie po przekrojeniu?? chleb na proszku .... i to aż takiej ilości nie bardzo mi to odpowiada ciekawe czy na drożdżach wyrośnie a jaki jest w smaku?? mąka kukurydziana jest wyczuwalna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 05.03.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 http://img11.imageshack.us/img11/4669/img6668.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.03.2009 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Maka kukurydziana zawsze mi się wydawała taka... bez smaku.... Pewnie kwestia ilości soli. DPSiu, mąka kukurydziana dodana do panierki z mąki pszennej, powoduje że panierka jest chrupka, a do ciasta na pierogi że jest twardsze A przy okazji zapytam, ponieważ chcę upiec chleb wg Twojego przepisu, czy nie dajesz do składników żadnego tłuszczu? Ani masła, ani oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.03.2009 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Nie, w tym przepisie to niepotrzebne. Chlebek doskonale się udaje bez tłuszczu. A pieczenia na pewno nie pożałujesz, będzie pyszny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.03.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 pochwale sie moimi chlebkami http://img91.imageshack.us/img91/9664/p2140046.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.