sure 28.06.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Właśnie się zaczęłam interesować wypiekiem chleba i poszukiwałam łatwego przepisu. Uwierzcie, akurat na FM to się nie spodziewałabym go znaleć!... ...pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.06.2009 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Sure - na FM jest wszystko! Życzę pysznych wypieków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 30.06.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Sylwia, jak chcesz, to Ci wyślę, tyle już porozsyłałam, że mam duuuuużą wprawę! DPS na razie podziękuję zakwasem mnie poratowała pani ze sklepu ze zdrową żywnością... teraz tylko znaleźć przepis nie na maszynkę na smaczny chlebek bo zaczyn już gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 30.06.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Sure - na FM jest wszystko! Życzę pysznych wypieków! Dzięki ,DPS, niedługo mam zamiar spróbować. Tylko ostatnio w upaly nie chce mi się odpalać piekarnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.07.2009 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Sylwia, jak chcesz, to Ci wyślę, tyle już porozsyłałam, że mam duuuuużą wprawę! DPS na razie podziękuję zakwasem mnie poratowała pani ze sklepu ze zdrową żywnością... teraz tylko znaleźć przepis nie na maszynkę na smaczny chlebek bo zaczyn już gotowy Hmmm... przepisów w necie jest mnóstwo, ja robię taki. Tylko on dość kwaśny jest - połowa tego zakwasu, czyli ćwiartka litrowego słoika śmiało wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.07.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Sylwia, jak chcesz, to Ci wyślę, tyle już porozsyłałam, że mam duuuuużą wprawę! DPS na razie podziękuję zakwasem mnie poratowała pani ze sklepu ze zdrową żywnością... teraz tylko znaleźć przepis nie na maszynkę na smaczny chlebek bo zaczyn już gotowy Hmmm... przepisów w necie jest mnóstwo, ja robię taki. Tylko on dość kwaśny jest - połowa tego zakwasu, czyli ćwiartka litrowego słoika śmiało wystarczy. DPS właśnie siedzi w piekarniku wg twojego przepisu z blogu Ale składniki bo resztę oczywiste musialam robić na oko.... jak to ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.07.2009 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Kciuki trzymam, żeby dobry wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 02.07.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Sylwia, jak chcesz, to Ci wyślę, tyle już porozsyłałam, że mam duuuuużą wprawę! DPS na razie podziękuję zakwasem mnie poratowała pani ze sklepu ze zdrową żywnością... teraz tylko znaleźć przepis nie na maszynkę na smaczny chlebek bo zaczyn już gotowy Hmmm... przepisów w necie jest mnóstwo, ja robię taki. Tylko on dość kwaśny jest - połowa tego zakwasu, czyli ćwiartka litrowego słoika śmiało wystarczy. DPS właśnie siedzi w piekarniku wg twojego przepisu z blogu Ale składniki bo resztę oczywiste musialam robić na oko.... jak to ja... daj znać jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.07.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Sylwia, jak chcesz, to Ci wyślę, tyle już porozsyłałam, że mam duuuuużą wprawę! DPS na razie podziękuję zakwasem mnie poratowała pani ze sklepu ze zdrową żywnością... teraz tylko znaleźć przepis nie na maszynkę na smaczny chlebek bo zaczyn już gotowy Hmmm... przepisów w necie jest mnóstwo, ja robię taki. Tylko on dość kwaśny jest - połowa tego zakwasu, czyli ćwiartka litrowego słoika śmiało wystarczy. DPS właśnie siedzi w piekarniku wg twojego przepisu z blogu Ale składniki bo resztę oczywiste musialam robić na oko.... jak to ja... daj znać jak wyszło zaczyn wyrósł w misce i potem jak rozzieliłam na 2 keksówki to chleb niski wyszedł... ale pachnie nieziemsko i smakuje dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.07.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Spróbuj następnym razem dać ciasto od razu do foremek, powinno byc OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.09.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 dziewczyny, jak tam Wasze wypieki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.09.2009 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Oooo, Izunia! Gdzieś Ty się podziewała, Dziewczyno? Co u Ciebie słychać? Wypieki robimy, goście wsuwają, aż się im uszy trzęsą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.09.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Oooo, Izunia! Gdzieś Ty się podziewała, Dziewczyno? Co u Ciebie słychać? Wypieki robimy, goście wsuwają, aż się im uszy trzęsą. hej, hej :* mało bywam na forumie łogródek łobrabiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.09.2009 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Czyżbyś całkiem zapisała się do klubu kur domowych z wyboru? Co upiekłas ostatnio, pochwal się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 30.09.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 łatwy sposób na chleb 1 kostka drożdzy1i 1/2 łyżki soli1 łyżka cukru1 litr wody4 łyżki oleju1 szklanka płatków owsianych1/2 szklanka słonecznika1/2 szlanka siemienia lnianego1 kg mąki drożdze pokruszyć, dodać ziarna, sól i cukier, wodę i olej, wymieszać. Dodać mąkę , wymieszać łyżką i przełożyć do "babkowych" foremek. Piec 1 godzinę na termoobiegu , temp 180 C. Włączyć piekarnik po włożeniu foremek.Po upieczeniu wyjąć z foremek i pozostawić do odparowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 06.10.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Czyżbyś całkiem zapisała się do klubu kur domowych z wyboru? Co upiekłas ostatnio, pochwal się! oj tak, te metry mnie dobijają :D:D latem nie miałam weny na pieczenie chlebka, ale jakiś miesiąc temu wzięłam się za zrobienie zakwasu piekę głównie z mąki orkiszowej, chlebek wychodzi pyszny dzisiaj piekę z cebulką buziaki dla Was dziewczynki :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.10.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Nie miałam jeszcze kupnej mąki orkiszowej - możesz mi zerknąć i poczytać - ile tak naprawdę jest orkiszu w mące orkiszowej? Bo jakbyś z czystej orkiszowej miała piec to zakalec wyjdzie, to za bardzo kleiste jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 06.10.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Depesiu, piekę z orkiszowej chlebowej typ 1100 składu na mąkach nie podają, ale akurat z tej wychodzi mi super chlebek, nie jest zakalcem firma Terra sp. z o.o. mąka ekologiczna http://amarantus.pl/product_info.php?products_id=2003 http://www.terra.warszawa.pl/maka.html mam też orkiszową zwykłą z innej firmy, typ 630 ale ona nadaje się chyba tylko do pieczenia ciast, prawda? a może zmieszać ją z otrębami pszennymi i upiec chlebek .... jak sądzisz?? można zaryzykować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.10.2009 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Aaaaa, widzisz. Na pewno ta orkiszowa to z dodatkiem orkiszu, a nie cała orkiszowa! Ale spróbować we wszelkich kombinacjach - zawsze trzeba, ja bym na pewno wypróbowała i ciasto i chlebki, jakie by mi przyszły do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 07.10.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 wstałam dzisiaj o 6, bo deszcz mnie obudził i zeszłam na dół odwiedzić rosnący chlebek wykipiał z blaszek!! zaryzykowałam i zamiąchałam z tej orkiszowej typ 630 bez mieszania z żytnią czy otrębami myślałam, że w ogóle nie ruszy w górę jakby to pewnie było ze zwykłą pszenną co ciekawe zrobiłam z całego kg+ zakwas (zmieszany dojrzały wyjęty z lodówki i 2 dni dokarmiany, ładnie bąbelkujący ) wyszedł przepyszny, jasny w środku, w ogóle się nie klei czego się obawiałam w smaku rewelacja, zajadam się cieplutkim z masełkiem może później cyknę fotki i wkleję jeśli chodzi o mąki kupowane w sklepach, to jestem świadoma tego, że nie są one czyste ostatnio znajomy zajmujący się tematem zawodowo powiedział mi że Szymanowska też zawiera liczne domieszki, zwłaszcza ulepszacze także nie łudźmy się, to nie są takie prawdziwe czyste mąki jakbyśmy ze młyna se przywiozły z własnego zboża przemieloną Depesiu, a jak Twój amarantus?? siałaś w ogóle?? Ambercia, jak Twoja maszyna?? stoi w kącie czy robisz z niej użytek?? mam nadzieję, że się nie zniechęciłaś i dalej pieczesz pyszne chlebki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.