Nata21 08.04.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) [quote Natomiast nie polecam tej mąki - to jakaś porażka.http://systemc.pl/domek/2011/03/makanie.jpg MeganaMasz na myśli konkretnie tę mąkę Omega 3, czy ogólnie mąkę tej firmy? Piekłam z ich mieszanki Graham i Chleb wieloziarnisty i chlebki wyszły bardzo dobre. Z tej Omega 3 nie miałam jeszcze okazji. Edytowane 8 Kwietnia 2011 przez Nata21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konfident 11.04.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 YYYY, właśnie zaczynam przygodę z własnorecznie wypiekanym chlebem i tą kupiłam, no że też nie weszłam tutaj wcześniej . A co z nia jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.04.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Hej, strasznie długo się wszystko robi z tej mąki, na dodatek nam nie smakował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.04.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 mój zakwas się zbuntował i pojawiła się pleśń, od wczoraj hoduje nowy ale troche zimno jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.04.2011 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Pleśń? A trzymasz go w lodówce? Jesli w lodówce, to nie miał prawa splesnieć! Jeśli jednak to zrobił, nastaw nowy w zupełnie innym słoiku, nie tym samym. Umycie nie zawsze pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.04.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 nie, stal kolo kaloryfera, ale on nie zawsze grzał, wyparzyłam słoik i nastawiłam na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 14.04.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Oj, no gruby błąd, zakwas tylko w lodówce należy przechowywać, żeby spowolnić reakcje (ten już zrobiony/wychodowany wcześniej oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.04.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 to po ilu dniach powinnam przenies go do lodowki? dzis jest 3 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 14.04.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Czyli dopiero go chodujesz, to schowaj go do ciemnej chłodnej szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.04.2011 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Nie nie - dopóki hodujesz, trzymaj w cieple.Jak gotowy - od razu do lodówki i tam jego stałe miejsce. Ja do pieczenia wyjmuję też prosto z lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.04.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 czyli tak: piersze piec dni w cieplepozniej w lodowce- jak czesto dokarmiać? bede piekla tylko raz w tygodniu w piatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.04.2011 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 4 dni w cieple zupełnie mu wystarczy. Jesli pieczesz raz w tygodniu to nie trzeba wcale dokarmiać, mój 10 dni stoi bez problemu i bez karmienia, żadnego. Jest absolutnie niekłopotliwy, po prostu mieszka w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.04.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 no tak, ale jesli zabiore troche zakwasu to ta resztke dokarmiam i wkladam do lodowki na tydzien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.04.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Nie. Trzymasz tyle, żeby zużyć całość do pieczenia. Potem po prostu zostawiasz sobie trochę surowego ciasta, które właśnie zrobiłaś - i to jest Twój świeży zakwas. Wkładasz go do tego samego słoika (niemytego!) i dajesz do lodówki. Potem znowu cały zużywasz i odbierasz sobie świeżą porcję z ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 14.04.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 4 dni w cieple zupełnie mu wystarczy. Jesli pieczesz raz w tygodniu to nie trzeba wcale dokarmiać, mój 10 dni stoi bez problemu i bez karmienia, żadnego. Jest absolutnie niekłopotliwy, po prostu mieszka w lodówce. Mój to nawet dwa wytrzyma i jeść nie woła Ostatnio nie piekę i czasami zapominam o nim, że muszę mu dać jeść ale żyje i ma się dobrze Raz przesadziłam i go zagłodziłam, na szczęście wcześniej zasuszyłam sobie trochę i w zamrażalniku trzymałam, przydał się jak znalazł i zakwas odbudowałam, uff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.04.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 yyy t mam wyrzucić jak mam za dużo tego nowego zakwasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.04.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Podaruj komuś - ucieszy się, a taki darowany to najlepszy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.04.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 nie ma nikogo chętnego no nic zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 26.06.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) Twój świeży zakwas. Wkładasz go do tego samego słoika (niemytego!) i dajesz do lodówki. Potem znowu cały zużywasz i odbierasz sobie świeżą porcję z ciasta. nie trzeba go podkarmiac, jezeli chlebek bedzie pieczony raz na tydzień? upieklam chlepek z przepisu z 1 strony, pieklam 10 min dluzj, ale byl bardzo mokry od spodu i nie chcial wyjsc z brytfanki, w rezultacie czesc zostala w brytfance, co ja robie źle? Edytowane 26 Czerwca 2011 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.06.2011 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Nieee, raz na tydzień wystarcz w zupełności, zakwas sobie doskonale poradzi stojąc w lodówce. . A piekłaś na zakwasie i jeszcze z drożdzami? Spróbuj zobaczyć na przepis TUTAJ. Jeśli foremka jest nowa, to chleb zawsze się przykleja, dopiero musi się "wypiec". Najlepiej nie myć jej wcale po upieczeniu chleba, po kilku razach będzie OK, z czasem chlebek będzie z niej sam się turlał na blaszkę po przechyleniu. Tylko nie myj! I podziwiam - jesteś bardzo wytrwała, na pewno nauczysz się piec chlebek i jeszcze wiele osób nauczysz, zobaczysz! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.