gahan 13.02.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 DPS Śpieszę powiadomić,że upiekłam kolejny chleb NA ZAKWASIE !!! - oczywiście skorzystałam z przepisu z Twojej strony, - i wyszedł znakomicie Ale stały się dziwne rzeczy;) Ciasto namieszałam w mojej misce z tuppeware, nie przekładałam od razu do foremek tylko zostawiłam w tejże misce i w ciągu godziny bardzo ładnie wyrosło;przełożyłam do 3 keksówek, włożyłam do letniego piekarnika z myślą ( był wieczór),że będę piekła rankiem. Ale ciasto było tak niecierpliwe,że po 2 godzinach chciało mi uciec z foremek, więc włączyłam piekarnik i piekłam jeszcze wieczorem. Tyle,że nie wiem czy to,że ciasto tak szybko wyrosło to zasługa tej "cudownej" miski, czy dobrego zakwasu czy ... ? W każdym razie - chlebem się zachwyciłam i dziś przymierzam się znowu do pieczenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.08.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) a ja nadal mam problem z pekajaca skorka podczas pieczenia chcialabym takie chelebek z "gladką" skorka na wierzchu, i nic, probowalam juz z rozna konsystencja ciasta, bardziej czy mniej wyrosniete, moze macie jakies pomycly co z tym zrobic? szlag mnie jasny trafi, chleb upieczony, ale.... papier do pieczenia mi przywarł do chleba, nie da sie go zdjąć..... chyba nie jest mi dane pieczenie chleba :mad: Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.08.2014 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Aksamitko - powoli, spokojnie, papier BĘDZIE MUSIAŁ odejść! Swoją drogą - jak to papier do pieczenia przywarł...? Co do pękającej skórki - po prostu odpuść, naprawdę wiele osób uważa, że to zaleta a nie wada chlebka! Mnie też ZAWSZE skórka pęka wzdłuż chlebka, mniam! Gahan - dopiero zobaczyłam Twój post, gratuluję i bardzo się cieszę, super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.08.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 ano wlasnie przywarl, do placka nie przywarł a do chelba tak mialam tez taka fajna silikonowa mate z Lidla, ktora wkladalam do keksowki, ale maz mi chyba wyrzucil bo nie moge jej znalezc a skubaniec nie chce sie przyznać . A moze by tak kupić silikonowa keksówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.08.2014 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 No możesz spróbować z silikonową, taka chyba nie powinna przywierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.08.2014 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 po wczorajszym jestem juz pewna ze to wina papieru, kupuje silikonowa folie bo tamta sie nie znalazla, keksowke tez ale czytalam ze lubi sie deformowac jak jest ciasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 19.08.2014 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 ...., keksowke tez ale czytalam ze lubi sie deformowac jak jest ciasto Kup taką w której od zewnątrz pod brzeg zakłada się taką obejmę ze sztywnego drutu. Nie wszystkie to mają a bez tego usztywnienia faktycznie głębsze formy jak keksówka lubią się rozjechać po wypełnieniu ciastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.08.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 silikonowa keksówkę bede wkladac do większej blaszanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 20.08.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 nabyłam silikonowa keksowka, włożyłam do blaszanej, chlebek się piecze, zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aburski 03.09.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Chętnie wykorzystam przepisy, bo bardzo lubię domowe wypieki, a moja połowica ma wybitne talenta kulinarne! Powiedzcie mi tylko gdzie kupować zakwas. Czy lepiej zrobić samemu? Bo wydaje mi się, że to trudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.09.2014 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Tp BARDZO proste. Bierzesz mąkę (najlepiej mieszankę pszennej i żytniej, jeśli taki będzie Twój chleb), mieszasz z ciepłą (nie gorącą) wodą na paćkę i stawiasz w ciepłym miejscu. Po 3-4 dniach powinno kwaśno pachnieć i być gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 04.09.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 AksamitkaJa smaruje foremki tylko maslem.Nic nie przywiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaKostrzewska 09.09.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Również próbowałam swoich sił z wypiekiem chleba domowego, ale bez skutku. Może to przez to, że mam 2 lewe ręce . Próbowałam wypiec "swojski" chleb z wielu różnych przepisów, a także z pomocą maszyny specjalnie do tego zaprojektowanej pożyczonej od mojej koleżanki i zawsze czegoś brakowało. A może to podobnie jak z pizzą, niby domowa najlepsza, a jednak ta zamawiana i tak zawsze smakuje lepiej . Może chemia daje taki efekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 11.09.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Aksamitka Ja smaruje foremki tylko maslem.Nic nie przywiera. takie zwykle? jasne czy ciemne? słyszałam ze musza juz byc "przepalone" aby chlebek bez problemu wyskakiwał z foremki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 12.09.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Takie zwykle,najzwyklejsze.Pare razy pieklam w nich smarujac olejem i do tego opsypywalam otrebami.Przeszkadzaly mi te otreby pozniej jak sie sypaly juz z upieczonego chleba.Gdzies przypadkiem przeczytalam ze lepiej smarowac maslem.U mnie sie sprawdza super.Sprobuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.09.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 jutro bede piekla to wysmatuje maslem i sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.09.2014 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 caly czas szukam nowych przepisow, moze macie sparwdzony, latwy, szybki(!), na drozdzach? tak na 1 bochenek do malej keksowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koperka99 16.09.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 ja też bardzo chętnie przygarnę jakiś fajny i prosty przepis bo to na początek- jeszcze nigdy za pieczenie chlebka się nie brałam więc trochę się obawiam, że mi straszliwie nie wyjdzie ale w końcu kiedyś trzeba spróbować podrzućcie jakiś fajny przepis doświadczone koleżanki i koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 17.09.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 (edytowane) http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2008/04/mj-ulubiony-chleb.htmlTaki pieke od lutego.Wczesniej zrobilam sobie zakwas.Dodaje do niego slonecznik i siemie.Robie z podwojnej porcji i zamrazam. Edytowane 17 Września 2014 przez agata39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 23.09.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 jednak chwilowo zrezygnowalam z pieczenia, znalazlam w piekarni przepyszny chleb na tradycyjnej recepturze, wyglada jak pieczony w domu i jest tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.