JANINKI-AMORKI82 04.02.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Dziewczyny jak wam zakwas nie wyjdzie (choć trzymam kciuki żeby się udał) to wam mogę wysłać , ja mam na bieżąco świeży bo już chleba wcale nie kupujemy tylko piekę co 3-4 dni właśnie na zakwasie i nie wiem czy się wam chwaliłam ale odkąd jemy ten chlebek - schudłam . a według jakiej receptury robisz swój chlebek? ja bym potrzebowała taki przepis z orientacyjnym czasem ile to ma rosnąć i jak długo trwa takie robienie chleba przepis podawałam tutaj na pierwszej stronce, w kolejnych postach były tez zdjęcia i uwagi do tego przepisu . ja teraz piekę w okrągłej tortownicy mój chlebek to wychodzi mi taki fajny okrągły bochen jak za dawnych lat z piekarni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.02.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 raz kozie śmierć zaczyniłam zakwas ...ale udało mi sie kupc tylko mąkę żurkową -może co wyjdzie z niej czyli co teraz ? jutro dokarmić mąką i wodą (cepłą ) juz sie nie mogę doczekać ....ciesze sie jak dziecko ,chlebek na zakwasie ale sie mój tato zdziwi jego mama piekła rewelacyjne chleby w piecu chlebowym - jako dziecko zajadałam sie nimi , ale nie za długo, bo miałam 7 lat jak babcia zmarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.02.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mój zakwas zapach ma wyraźnie kwaśny, ale bąbelków to w nim ni cholery nie widzę. Chyba nic z niego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.02.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 A ja chciałam napisać, ze taki domowy chleb można zajadać z mniejszymi wyrzutami sumienia bo nie tuczy jak te sklepowe. Nie ma spulchniaczy i całej tej chemii w nim co rozpycha nasze ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 04.02.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Kurcze a ja jeszcze mąki nie nabyłam! koło mnie nie ma, muszę jutro odpalić wózek i wybrać się z dziecięciem na dłuższy spacer Dziewczyny w jakim naczyniu nastawiacie zakwas żeby miał dobre warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 06.02.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Anetko, mój zakwas miał spore bąbelki w 3 dniu, na początku na powierzchni było je widać, wewnątrz mało jak Twój się ma?? dzisiaj jest jego 5 dzień ..... trzymałaś go w porządnym cieple?? monka, swój zakwas robiłam w szklanej misce, takiej sałatkowej ale w dużym słoju chyba wygodniej, łatwiej mu stać na kaloryferze Ewa, a jak Twój zakwas?? ja też robiłam na żurkowej, typ 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.02.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ewa, a jak Twój zakwas?? ja też robiłam na żurkowej, typ 2000 h-g-w śmierdziuli jak zakwas ,ale sie nie bąbli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 06.02.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 jeszcze się wybąbli potrzebuje czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 06.02.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Mój dzisiaj ma bąbelki Moge zaczyn zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 07.02.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 dziewczyny jak tam Wasze zakwasy i chlebki?? nic nie piszecie gdzie jest Aneta i jej chleb?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 07.02.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 z mojego chyba nic nie bedzie .... poszłam dzisiaj do piekarni i w poniedziałek dostanę zakwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 07.02.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 z mojego chyba nic nie bedzie .... poszłam dzisiaj do piekarni i w poniedziałek dostanę zakwas dlaczego, co się dzieje z zakwasem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 07.02.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 z mojego chyba nic nie bedzie .... poszłam dzisiaj do piekarni i w poniedziałek dostanę zakwas dlaczego, co się dzieje z zakwasem?? nic ....nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 07.02.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 dziewczyny jak tam Wasze zakwasy i chlebki?? nic nie piszecie gdzie jest Aneta i jej chleb?? Mój chlebek na zakwasie już upieczony i wypróbowany, znaczy sie połowy nie ma Wyszedł taki troche za wilgotny nastepnym razem dam mniej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 07.02.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 dziewczyny jak tam Wasze zakwasy i chlebki?? nic nie piszecie gdzie jest Aneta i jej chleb?? nigdzie mąki nie mogę dostać to i pisać nie ma o czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 08.02.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Zmobilizowałyście mnie. Własnie zarobiłam ciasto na chlebek z orzechami (ciągle szukam możliwosci zutylizowania nadmiaru orzechów włoskich).Przepis wzięalm z http://www.chleb.republika.pl/To przepis na wieniec orzechowy. Jak upiekę to sie odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 08.02.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Nio upieczony i skosztowany. Fenomenalny smak orzechów w pieczywie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.02.2009 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Kurczę, a mnie zakwas nie wyszedł. Chyba nocą mu za zimno było, u nas w domu zawsze mocno wychładza się w nocy. Zrobię może latem, co tam, na razie będę piekła drożdżowe. Ew-cia, jak Twój zakwas i chlebek? Wyszli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.02.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Kurczę, a mnie zakwas nie wyszedł. Chyba nocą mu za zimno było, u nas w domu zawsze mocno wychładza się w nocy. Zrobię może latem, co tam, na razie będę piekła drożdżowe. Ew-cia, jak Twój zakwas i chlebek? Wyszli? zakwas wywaliłam ide zaraz do miasta wiec zajrze do piekarni -moze mnie poratuja zakwasem jutro bede piekła ...jak nie na zakwasie to na 100% drożdżowy z cebulą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.02.2009 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Moi też i ten drożdżowy rąbią aż trzeszczy, zwłaszcza ziołowy kochają. Cebulowy - też pychota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.