magdaf555 09.10.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam, mam do Was serdeczną prśbę o rady dotyczące kminka, który ma być przy kominie na wewnętrznej stronie ściany nośnej. Mam komin Schindla i niestety wystaje do wewnątrz na 50cm, a gdy do tego dojdzie wkład kominka i obudowa to cały kominek będzie wystawał ze ściany na grubo ponad metr. W konstrukcji komina nie chcę za duż o mieszać, może uda się przenieść obok wentylację i komin będzie wystawał 30cm, ale to i tak sporo. Czy ktoś z Was miał podobny problem? A może dla Was to nie był problem i macie fajne, ale wystające kominki. Będę bardzo wdzięczna za zdjęcia. Licze na Waszą pomoc Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 10.10.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 witam, może po prostu ''doklej'' kominek bokiem do komina i problem z głowy bedzie wystawał tyle co wkład kominka... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 13.10.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 my mieliśmy komin przy ścianie nośnej, na środku podłużnego salonu, kominek postawiłam przed kominem....BŁĄD-..... teraz stawiając kominek postawiłabym z boku komina tuż przy ścianie, i poszłabym bardziej w kąt pokoju,tzn. stawialabym z boku komina na tej ścianie która jest krótsza do końca , ponadto zdecydowanie zrobiłabym niższy uskok, tak aby był jak najniższy..=zdjęcie kominka jest w NASZE KOMINKI, gdzieś na 2-3 stronie od końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaf555 15.10.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Do: jaszczurka Dziekuję za radę. Jednak przyklejając kominek obok komina miałąbym problem z miejscem. Od komina do okna mam zaledwie 130 cm. A chciałabym jeszcze przy tym oknie założyć fieranki etc.... kominek nie może graniczyć z oknem, a poza tym obok kominka pozostałby wystający komin. Wiem, że niby to można jakąś ścianką obudować, ale nie jestem przekonana do tego pomysłu. Do: ANNJA dzięki za Twoją odpowiedź. Odszukałam Twój kominek Mój też byłby taki wysunięty na ścianie łączącej otwarty salon i jadalnię... Ni mogłam zupełnie znaleźć na niego pomysłu. Ale wymyśliłam, ze zrobimy kominek narożny. Będziemy tylko musieli dobudować krótką ściankę wzdłuż wystającej cześci komina i kominek wstawimy w powstały w ten sposób kąt. W ten sposób oddzielimy salon od jadalni małą ścianką, ale kominek będzie wtedy obrocony na salon i moze będzie lepiej wygladał... Mam nadzieję, że ten pomysł okaże się dobry:) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts