kulka i.w. 09.10.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 W maju posadziłam Hibiscus Syriacus Duc de Brabant (http://www.gardeningexpress.co.uk/ProductDetails.asp?ProductID=10721), jako małą roslinkę. Urósł na ponad metr. Ponieważ tu gdzie teraz rosnie ma zbyt mało słońca - musze go przesadzić. Kiedy mogę przesadzić to moje cudo? Ma wszystkie liscie, pięknie zielone i piekne pąki kwiatów kore juz pewnie nie zakwitna bo zaskoczy je zimna jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 10.10.2008 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Czyli już przesadzać czy czekać aż zgubi liście? Czy do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 12.10.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Poczekać do wiosny.A swoją drogą to Ci zazdroszczę, bo u mnie już kilka sztuk zmarzło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 13.10.2008 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 No to poczekam więc. A co do twoich hibiscusów, wnioskuję, że mieszkas w zimniejszym regionie Polski. U nas w okolicach Wrocławia zawsze jakby ciut cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 14.10.2008 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Tu w centralnej Polsce w miejscach osłoniętych widziałem spore egzemplarze ale ja chyba nie miałem zbyt dużo szczęścia do hibiskusów.Ale Wam z Dolnego Śląska pozazdrościć klimatu, biorąc pod uwagę nie tak dalekie Drezno, gdzie trafiały się zimą spadki do -30C. Trochę nie dowiary ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts