alebum 10.05.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 (edytowane) Pozwolę sobie podciągnąć wątek po 2 latach i zapytam U mnie (użytkuję oczyszczalnie od około pół roku) śmierdzi koło osadnika gnilnego, w domu wszystko jest OK, więc wydaje mi się, że wentylacja jest ok. Gdzieś wyczytałem, o przepływie powietrza w takiej instalacji - od rur drenażowych do wentylacji wysokiej. No i mam pytanie - w mojej instalacji jest swobodny przepływ powietrza od rur, przez studzienkę rozdzielającą, aż do osadnika gnilnego. tutaj powietrze "wpada" do bańki przez rurę wylotową nad taflą ścieków i... dalej nie ma gdzie polecieć. Czy tak ma być? Czy nie brakuje jakiegoś przelotu, żeby mogło swobodnie lecieć dalej przez zbiornik, a następnie przez rury kanalizacyjnej do kominka wentylacyjnego na dachu? Mam nadzieję, że dobrze opisałem problem, jakby co to mogę spróbować doprecyzować Edytowane 10 Maja 2010 przez alebum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts