Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukuję zdięć z realizacji Magnolii z Horyzontu

Recommended Posts

Malgosiu jak my sie przeprowadzilismy to przez kilka msc nic nie tknelismy w domu. Bylismy tak zmeczeni, a nowe kanapy dzialaly na nas tak, ze jak kazdy z naszej 3 polozyl sie na swojej to od razy zasypialismy przed tv. Kilka msc minelo, my odpoczelismy i zaczelismy powoli robic, robimy tak juz rok i konca tych robot w domu i kolo domu nie widac :roll: :p . Ale jaest fajnie!

Jak sie przeprowadzisz to bedziesz tak szczesliwa, ze ani kurz ani niedokonczone prace nie przeslonia Ci Twojej radosci - cudowne uczucie po przeprowdzce radosci i blogosci, ze wreszcie jestesmu u siebie na swoim trwa u nas juz 1,5 roku.

• Odpowiedzi 507
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jejciu jeciu jeciu... ale super... no proszę i przeprowadzki nadchodzi czas... tuż tuż i Małgosia i Oz zamieszkają juz u siebie... :wink:

To Małgosiu pakujesz się powoli? Jeszcze kilka dni... a zycze Wam wszystkim z całego serducha, abyście szybciutko zamieszkali u siebie :D

Tylko zamieszkacie na "swoim" to hmmm... szykuja się parapetówki :wink:

I ja dojeżdżam na działkę, 6 km w jedna stronę, ale wtedy obserwuję sobie widoki, ogrody innych, czy domy budujące się dalej...

A ostatnio zerkam na poziom rzeki, który się podniósł sporo... przez te deszcze :evil: burze :evil: Dzisiaj oglądałam z rana tv, jak to nasza rzeka Uszwica szaleje :( W naszym regionie zalało sporo domostw... To daleko od nas, ale w 1997 roku Uszwica dała popalić naszym sąsiadom, gdzie się budujemy, zalewając im piwnice :o

My sporo wyciagneliśmy fundamenty naszego domu- lepiej dmuchac na zimne... ale teraz przyjdzie nam wyrównać się i nawieźć sporo ziemi itp. w przyszłości oczywiście :wink: A powiem Wam ( a raczej napiszę), że byłam w szoku, że tak daleko od nas Uszwica zalała kiedyś tyle domostw- fala przeszła, jak to mówi mój Misiek.

Małgosiu trzymać i ja będę kciuki (chociaz czasami bywaja zdradliwe), abyś tak jak planujecie wprowadzili się do domku... a reszta jak zamieszkacie przyjdzie juz sama... Nawet jak ten leń Was złapie, to podejrzewam, że minie szybko, bo będziecie chcioeli mieć jak najszybciej wszystko dopięte na ostatni guzik... :wink:

Pozdrowieńka ........

:o nazwa,kolor

poproszę,póki mam notes przed sobą :wink:

Hehe,przeglądając Wasze galerie,bez notesu nie da się obejść :lol: Gosia,a podłogę w salonie to masz super - właśnie czegoś takiego będziemy szukać,jak już przyjdzie czas. Kolor piękny :) Zpisane w notesiku :D:D Z niecierpliwością czekam na zdjęcia gotowego salonu - jak już się urządzicie,co pewnie niedługo nastąpi - 3mam kciuki!!! :D :D Dla upartego nic trudnego :D:D Zazdroszczę Ci,że już się wprowadzasz niedługo :)

P.S. Stronkę z lampami też zapisałam :lol: Tak na przyszłość :lol:

Rety, Małgosiu, ty już jedną nogą jesteś w nowym domku :D . My połową nogi już też, bo wprowadzamy się równiutko za 8 dni :lol: . Liczę, że jak zamieszkasz, to będziesz pstrykać zdjęcia i zamieszczać na forum częściej, bo przecież wszystko będziesz miała na miejscu :) . Podziwiam cię, że dwa razy dziennie jedziesz do nowego domu, może masz bliżej niż ja (ja mam jakieś 26 km w jedną stronę ze starego mieszkania). Ja nawet raz dziennie nie jeżdżę bo muszę odbierać dzieci z przedszkola a potem mam do załatwienia różne sprawy, na które mój małż nie ma czasu bo siedzi na budowie. Teraz to nawet nie mam czasu się pakować chociaż już tylko 8 dni zostało. Jestem przerażona :o i jeszcze do mnie nie dotarło że za chwilę będę mieszkać w domu na wsi.

Małgosiu wpadłam z rewizytą :D i jestem w szoku, że u Was już za kilka dni przeprowadzka :o Ja też już nie mogę doczekać się naszej, ale to jeszcze za co najmniej miesiąc :roll:

Łoże piękne, sufit w salonie przefajowy no i panele mają piękny kolorek, ja długo zastanawiałam się w jakim kolorze wybrać panele na dół i przez jakiś czas byłam zdecydowana na ciemne(orzech), ale widząc że na parterze nie mamy aż tyle słońca ( szczególnie w lecie, gdy słońce jest wysoko, a wokół same drzewa, które jednak też trochę cieniują ), zdecydowałam ze położymy i na dole i na górze jasne (jakiś klon). Trochę mam obawy, jak będą komponować się z ciemnymi drzwiami i schodami, ale mam nadzieję, że jednak dobrze na zasadzie kontrastu: bardzo jasne-bardzo ciemne.

Trzymam kciuki za sprawną przeprowadzkę w terminie i też czekam na więcej zdjęć :D

Przed snem wpadłam na chwilkę prosić o wybaczenie :oops: :oops: Naoglądałam się kilku dzienników na raz i przypisałam A$ia wykonanie pokoju kolejkowego :o :oops: :oops: :( Tak się nim w jej galerii zachwycałam aż zostałam sprowadzona na ziemię - dosłownie poczułam kubeł zimnej wody na głowie :lol: :lol: No więc napiszę jeszcze raz tylko tym razem we właściwym miejscu,że pokój kolejkowy jest przesuper!! Powiedz,czy sama malowałaś? Bo tak profesjonalnie :o Dobrze,że podałaś nazwy kolorów :D kiedyś wykorzystam,jeśli nie masz nic przeciwko :p

A na razie życzę dobrej nocki i mam nadzieję,że wybaczysz mi takie niedopatrzenie :roll:

No więc napiszę jeszcze raz tylko tym razem we właściwym miejscu,że pokój kolejkowy jest przesuper!! Powiedz,czy sama malowałaś? Bo tak profesjonalnie :o Dobrze,że podałaś nazwy kolorów :D kiedyś wykorzystam,jeśli nie masz nic przeciwko :p

waldi8321 widzę, że nie tylko moje dzieci (i ja oczywiście) dostaliśmy hopla na punkcie pokoju kolejkowego Małgosi. U nas powstaną dwa ;)

Małgosiu coś mi się wydaje, że w całej Polsce utworzy się cała kolejka pokojów kolejkowych ;)

A tak w ogóle to skąd się wzięła nazwa? Twój mąż kolekcjonuje kolejki??

Małgosiu coś mi się wydaje, że w całej Polsce utworzy się cała kolejka pokojów kolejkowych

bardzo mi miło :oops:,ale chyba jednak trochę przesadzacie kobitki :wink:

Tak małż kolekcjonuje kolejki TT

trzymam kciuki by wszystko poszło bezproblemowo

dzięki 8)

Małgosiu coś mi się wydaje, że w całej Polsce utworzy się cała kolejka pokojów kolejkowych

bardzo mi miło :oops:,ale chyba jednak trochę przesadzacie kobitki :wink:

Nic nie przesadzamy... ;) ja nawet kwiatków nie mam co by je przesadzać... ;)

Po prostu kolejkowy jest debeściacki ;) i tyle :D

Po prostu kolejkowy jest debeściacki i tyle

muszę Wam powiedzieć że mój chop jest przeszczęśliwy jak przeczytał pochwały :D po czym stwierdził że świetnie dobrał kolory.A jak żeśmy wybierali farby to mówi weż co chcesz ja ci ufam i kto tu facetów zrozumie... :roll:

Małgosiu, tak niestety jest.. jak coś dobrze wyszło to oczywiście chłopa zasługa a jak źle to "sama tak chciałaś"...

Mój wczoraj powiedział, że się w kolory nie wtrąca ;) będę mieć co będę chcieć ;) tylko potem będzie na mnie :roll:

waldi będzie kara,nastawiaj kuperek :lol: :lol:

Kuperek nadstawiony :lol: :lol: Ale....wpadłam z pyszną kawką,to może kara mnie ominie tym razem? :D :p

http://4shared.com/download/114229243/4f9a6def/DSCF3027.JPG

Oto moja ulubiona Mocha z piankami (marshmallows) :lol: :lol: :oops:

A żeby nie było,że tylko kawka,to i ciacho się znalazło....takie co się uśmiecha :lol: :lol:

http://4shared.com/download/114229220/80c99bd3/100_0702.JPG

Smacznego!! :lol: :lol: