zuzia2225 11.10.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Witam !!! Właśnie jestem na etapie poszukiwania ekipy budowlanej. Mam juz jedną i chciałabym poznać waszą opinie. Czy 40 tys zł za robocizne stanu surowego z dachem to dużo ? A buduje ten domek : projekty.dom.pl/dp_zalipie.htm. Czekam na wasze opinie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaendrju 12.10.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Uważam,że dużo.Dom jest mały i dach niezbyt skomplikowany.Pochodzisz z rejonu,gdzie robocizna nie jest najdroższa.Nie wiem kto Ci to będzie robił,ale unikaj fachowców co murują i jednocześnie robią dach.Uważam,że fundment,mury i strop to góra 15.000,dach około 10.000,czyli 25.000 i to wszystko.Nawet jezeli robisz bez papieru to napisz wyszczegolnienie robót:....kominy,taras i inne pierdoły,czyli cały zakres.Z doswiadczenia wiem,że często ograniczają się do bryły,a póżniej czeszą jelenia-sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIOELBLAG 20.10.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 bardzo drogo max 25.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian_S 08.02.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 potwierdzam, ze drogo, dom nie jest duzy, relatywnie prosty dach, max 20-25 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 09.02.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 potwierdzam, ze drogo, dom nie jest duzy, relatywnie prosty dach, max 20-25 zl. drogo - we wrocławiu za 240 m2 zdecydowanie bardziej skomplikowane (dwa stropy) robocizna za całość 42 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 09.02.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Piszecie, ze drogo. Ja mam podobna wycene. Domek podobny, ciut mniejszy i łatwiejszy. Mam wycene na 37 tys z dachem, schodami i kominem. Gdzie Wy macie te tansze ekipy, bo ja szukam i nie znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 10.02.2009 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 ja za stan surowy z dachem (deski+papa) płacę 65k,zaczęli pod koniec listopada i właśnie dzisiaj zaczynają mi robić konstrukcję dachu.ekipa jak na razie super.domek to piwnica + parter + poddasze - razem trochę ponad 300m,dach chyba dość skomplikowany:http://puchaczy.waw.pl/~squall/tmp/domek/ujecie%201.jpghttp://puchaczy.waw.pl/~squall/tmp/domek/ujecie%202.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts