Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy to nie za wysoka cena za stan surowy ?

kuba2001

Recommended Posts

niedługo na tym forum będzie więcej wykonawców niż budujących....

Skoro tak biadolisz jak to w Polsce jest źle a na zachodzie dobrze to po co piszesz na tym "złym" polskim forum???? Pisz sobie na "dobrym" norweskim, a to forum jak i cały Murator jest wlasnie po to by nikt nie robił w balona normalnego budującego który się nie zna na budownictwie a w około ma pełno sępów którzy tylko czekają by go oskubać

Ps. Dlaczego jak przychodzi jakas ekipa to zawsze na początek walnie taką cene ze masakra a po dłuższej rozmowie opuszczają cene nawet o 30-40% - co niemogli odrazu tej niższej powiedziec? Bo co? Bo inwestor głupi i się nie umie targować? A nóż się uda? Więcej zarobią? Jestem Przedstawicielem Handlowym od wielu lat i coś o tym wiem.

jezeli uwazasz ze za stan surowy otwarty ok 120m2 parterowy cena 100tys zł sama robocizna to nie jest naciągniecie to skończylem z Tobą gadać

Ps. Czy ja gdzieś pisałem ze chce zeby ktoś mi za darmo robił? Chodzi o normalną godziwą zapłate - tylko widze ze dla Ciebie za produkt X to jest 10tys zł a dla innego to jest 1tys zł

za produkt X można chcieć i 1zł jak i 100zł w zalezności jak sie go poda/dostarczy jak będzie zapakowany i jaką ilość chce kupujący - ale Ty to wiesz lepiej ode mnie - bo siedzisz w handlu

wracając do realiów to wiadomo że sa wykonawcy co przeginają z cenami i jak normalnie ceny oscyluja w zakresie od 10-20zł a ktos zawoła 40 to chyba jest nienormalny....ale dla niektórych i ten co chce 20 jest ,,wariatem''....tylko potem wychodzi ze ten co wziął 20 zrobił szybko,ładnie po po prostu super a ten za 10zł ciagle robił problemy albo odwalił maniane...

Ja osobiście wolałbym bym zapłacić troche więcej i mieć super wykonana pracę i bezproblemowa współprace

Gdybym byłl wykonawcą wolałbym wziąść więcej - spedzic więcej czasu na danej ,,robocie'' ale wykonac ja tak zeby klient klaskał w łapki..

Problem jest w tym że jak ktoś chce zapłacic mniej niż te 10zł to wykonawca też sie znajdzie i to zrobi za tyle - ale jakość pracy będzie marna - ewentualnie - po porstu wykonawca pracuje na czarno i nie płaci podatków.....uczciwy dobry fachowiec....nie może sprzedac swoich usług bo jest za drogi...ci tani zrobili złą opinie i ludzie myslą że wszyscy sa tacy sami...po czasie ten DOBRY fachowiec obniża cene - ale za ta nizsza cene nie może juz tyle pracy wkładac co poprzednio - robi szybciej i mniej dokładanie-dodatkowo każda rozmowa z inwestorem na temat pieniędzy go flustruje....itd itd

• 8 months później...
Witam wszystkich po długiej przerwie ! Moj dom pnie sie do gory :) Wszystko ok. Za jakies 2 tyg ostatni strop, sciana kolankowa, wiezba, deskowanie i papa (zostaje jeszcze taras) Powiem Wam ze roboty przy tym domu jest od cho ..ry i jeszcze troche. Majster dobrał sobie jeszcze jednego pomocnika. Narazie jest ok.