darekpt 26.10.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 niedługo na tym forum będzie więcej wykonawców niż budujących.... Skoro tak biadolisz jak to w Polsce jest źle a na zachodzie dobrze to po co piszesz na tym "złym" polskim forum???? Pisz sobie na "dobrym" norweskim, a to forum jak i cały Murator jest wlasnie po to by nikt nie robił w balona normalnego budującego który się nie zna na budownictwie a w około ma pełno sępów którzy tylko czekają by go oskubać Ps. Dlaczego jak przychodzi jakas ekipa to zawsze na początek walnie taką cene ze masakra a po dłuższej rozmowie opuszczają cene nawet o 30-40% - co niemogli odrazu tej niższej powiedziec? Bo co? Bo inwestor głupi i się nie umie targować? A nóż się uda? Więcej zarobią? Jestem Przedstawicielem Handlowym od wielu lat i coś o tym wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmink 26.10.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Jest duża różnica między tym jak ktos nie chce sie dac naciągnąć a tym jak ktoś oczekuje że inny mu zrobi za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 26.10.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 jezeli uwazasz ze za stan surowy otwarty ok 120m2 parterowy cena 100tys zł sama robocizna to nie jest naciągniecie to skończylem z Tobą gadać Ps. Czy ja gdzieś pisałem ze chce zeby ktoś mi za darmo robił? Chodzi o normalną godziwą zapłate - tylko widze ze dla Ciebie za produkt X to jest 10tys zł a dla innego to jest 1tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmink 26.10.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 za produkt X można chcieć i 1zł jak i 100zł w zalezności jak sie go poda/dostarczy jak będzie zapakowany i jaką ilość chce kupujący - ale Ty to wiesz lepiej ode mnie - bo siedzisz w handlu wracając do realiów to wiadomo że sa wykonawcy co przeginają z cenami i jak normalnie ceny oscyluja w zakresie od 10-20zł a ktos zawoła 40 to chyba jest nienormalny....ale dla niektórych i ten co chce 20 jest ,,wariatem''....tylko potem wychodzi ze ten co wziął 20 zrobił szybko,ładnie po po prostu super a ten za 10zł ciagle robił problemy albo odwalił maniane... Ja osobiście wolałbym bym zapłacić troche więcej i mieć super wykonana pracę i bezproblemowa współpraceGdybym byłl wykonawcą wolałbym wziąść więcej - spedzic więcej czasu na danej ,,robocie'' ale wykonac ja tak zeby klient klaskał w łapki.. Problem jest w tym że jak ktoś chce zapłacic mniej niż te 10zł to wykonawca też sie znajdzie i to zrobi za tyle - ale jakość pracy będzie marna - ewentualnie - po porstu wykonawca pracuje na czarno i nie płaci podatków.....uczciwy dobry fachowiec....nie może sprzedac swoich usług bo jest za drogi...ci tani zrobili złą opinie i ludzie myslą że wszyscy sa tacy sami...po czasie ten DOBRY fachowiec obniża cene - ale za ta nizsza cene nie może juz tyle pracy wkładac co poprzednio - robi szybciej i mniej dokładanie-dodatkowo każda rozmowa z inwestorem na temat pieniędzy go flustruje....itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba2001 18.07.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Witam wszystkich po długiej przerwie ! Moj dom pnie sie do gory Wszystko ok. Za jakies 2 tyg ostatni strop, sciana kolankowa, wiezba, deskowanie i papa (zostaje jeszcze taras) Powiem Wam ze roboty przy tym domu jest od cho ..ry i jeszcze troche. Majster dobrał sobie jeszcze jednego pomocnika. Narazie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_cze_k 20.07.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam,Kuba2001, ta powierzchnia 320 m2 to powierzchnia uzytkowa czy całkowita twojego domku? Bo jak uzytkowa to bardzo mało. Mi za 230m2 pow.uzytkowej ekipa budowlana wycenila sama robocizne bez dachu na 40 tys. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba2001 20.07.2009 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Powierzchnia uzytkowa 328 m to mało ? Całkowita to 457 m. Kabatura 1300 m3. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_cze_k 20.07.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Sorki,ale nie zrozumiales mnie Odsnioslam sie bezposrednio do pytania w temacie.Chodzilo mi o koszt robocizny przy takiej powierzchni uzytkowej,45 tys to nie duzo wlasnie,bo dom ogromny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba2001 22.07.2009 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Nie ma sprawy, to ja zle zrozumialem. Sory Hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts