Junona 24.12.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu głębokich i radosnych przeżyć, wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości oraz błogosławieństwa Bożego w każdym dniu nadchodzącego roku życzy Junona z Robertami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 29.12.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witam! Widze że studnia w centrum uwagi. Nie sądziłem że będzie taki problem z jej podłaczeniem. Jeżeli naprawde już nie będzie komu tego zrobić to prosze dzwonić kogoś podeśle. Dobrze, że nie było osadu, raczej nie będzie żelaza! Pozdrawiam i życze powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 10.01.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Witam Dawno nie zaglądałam i widze że prace idą szybko do przodu, tak trzymać. A Pani Koza i pers w salonie pierwsza klasa Prawie jakbym oglądała własny salon tyle że mój dywan sobie wisi zamiast leżeć. Dopiero teraz zauważyłam wizualizacje waszej kuchni i mam pytanko. W jakim programie ją robiliście. Ja próbowałam w darmowym z Ikei ale tam tylko szafki wymiarowe i mały wybór. Jednym słowem nie wyszło to co chciałam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 29.01.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam widzę że palicie kozą, ile stopni mieliście w domku w te największe mrozy, my paliliśmy w trociniaku i tak naprawdę mało co to dało, nie mamy jeszcze ocieplonego poddasza. Kiedy będzie cieplutko i słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 17.02.2009 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam! zerkam z pozytywną zazdrością na te śliczne mury..u nas jeszcze dziura nie wykopana..czekamy na wiosnę . ehh..kiedy u Nas bedzie sie tyle działo? prace jak widzę pełna parą idą- tylko pogratulować! ciekawa jestem tylu szczegółów!! budujcie sie szybiutko-a ja z przyjemnością będę podziwiac postepy- jak rododendrony Wam zakwitną na wiosnę pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 19.02.2009 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Wczoraj patrzę a tu tyle komentarzy!! A ja wszystkie przegapiłam bo nie zauważyłam że mi się II strona już zrobiła a śledzenie chyba działa tylko wtedy jak się jest zalogowanym... Witam! Widze że studnia w centrum uwagi. Nie sądziłem że będzie taki problem z jej podłaczeniem. Jeżeli naprawde już nie będzie komu tego zrobić to prosze dzwonić kogoś podeśle. Dobrze, że nie było osadu, raczej nie będzie żelaza! Pozdrawiam i życze powodzenia!!! Witam Kamilu - miło że zajrzałeś - powinno nam sie udac ze studnią, mamy pecha z tym podłaczeniem - mamy już osobę która nam podłączy ale jak się do tego zbieralśmy to kopiąc dół pod podłączenie wyrwaliśmy dren - teraz czekamy aż będzie wiosna w pełni i sucho to wtedy ją podłączymy Dopiero teraz zauważyłam wizualizacje waszej kuchni i mam pytanko. W jakim programie ją robiliście. Ja próbowałam w darmowym z Ikei ale tam tylko szafki wymiarowe i mały wybór. Jednym słowem nie wyszło to co chciałam.ć Matysia ja dostalam ta wizualizacje z jedej z pracowni kuchennej ale wiem ze poza ikeowym jest np ALNO AG Kitchen Planner 0.96b i on jest całkiem ok: http://www.download.com/ALNO-AG-Kitchen-Planner/3000-2131_4-10400750.html mam nadzieję ze nie odpisuje za pozno widzę że palicie kozą, ile stopni mieliście w domku w te największe mrozy, my paliliśmy w trociniaku i tak naprawdę mało co to dało, nie mamy jeszcze ocieplonego poddasza. Kiedy będzie cieplutko i słonecznie eeli wiesz co w samym salonie jest ok jak sie napali choc temperatury nie mierzymy ale juz nawet w gabinecie chlodniej bo tam mamy dziure pod podlogowke w scianie i ciagnie z garazu, a na górze cały czas bylo lodowato bo nieocieplone bylo - teraz duzo lepiej Ja też chcę pogody - uwielbiam zimę taką jak teraz czyli śnieżną i słoneczną ale JAKOŚ NIE W TYM ROKU Witam! zerkam z pozytywną zazdrością na te śliczne mury..u nas jeszcze dziura nie wykopana..czekamy na wiosnę . ehh..kiedy u Nas bedzie sie tyle działo? prace jak widzę pełna parą idą- tylko pogratulować! ciekawa jestem tylu szczegółów!! budujcie sie szybiutko-a ja z przyjemnością będę podziwiac postepy- jak rododendrony Wam zakwitną na wiosnę pozdrawiam! Monika jeszcze troszkę cierpliwości :) Zresztą przyjedziesz zobaczysz i wszystkiego się dowiesz A teraz to się decydujcie Ytong czy Poroterm i szukajcie gdzie taniej I gdzie beton i stal taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 12.03.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 cześć gratuluje pięknego domku ! zazdroszczę stanu zaawansowania robót ... u mnie stoi SSO i czeka na lepszą pogodę mam do Ciebie pytanie odnośnie instalacji wentylacyjnej jaka firma robiła Ci system i czy jesteś z niej zadowolona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 15.03.2009 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Czesc Darku - pogoda lepsza nam sie pojawila wiec juz nie musimy proznowac (u nas tez sie dlugo bujalismy zanim tynki ruszyly bo pogoda) I tak widze ze wam fajnie prace ida:) Pocieszyles mnie ze macie wiecej okien niz my - nie tylko ja bede sie meczyc z tymi metrami kwadratowymi do umycia kontakt do Sebastiana Kowalskiego którego firma robiła nam instalacje: http://www.wentylacje-kowalski.pl/ (na stronie jest telefon - czasem nie odbiera bo jest zabiegany ale za 2-3 razem zawsze sie dodzwanialam albo udawalo mi sie mailowo dogadać) Co do wrażeń: Sebastian w kontakcie super - widac ze ma duże doswiadczenie i potrafi doradzić w procesie projektowania instalacji. Mimo kolizji instalacji do pompy ciepla, podlogowki i odkurzacza centralnego wszystko mieliśmy dogadane i mialam wrażenie, że przemyslane zostaly wszystkie opcje. Spotkal sie nami 2 razy na miejscu zeby wszystko dogadac (jeden raz by wystarczyl ale pojawily nam sie rozne pytania w trakcie i udalo sie go jeszcze raz sciagnac ). Sebastian wykonuje projekt instalacji - u nas wszysko dokladnie obejrzal a dopiero potem zaplanowal co i jak ma przejsc co bylo naprawde fajne. Moj maz mial sporo uwag i pomyslow i Sebastian je uwzglednil. Aha po wykonaniu projektu instalacją zajmuje sie już brat Sebastiana z ekipa. Niestety w trakcie instalacji nie obylo sie bez pojedynczych problemow - okazalo sie ze czesc instalacji zrobili zgodnie z pierwszym planem jaki nam proponowal Sebastian ale brakowalo kilku pozniejszych poprawek. Poprawili wszystko co bylo zle wiec suma sumarum ok tylko radziłabym byc w trakcie trwania instalacji na miejscu (albo chociaz codzien sprawdzac prace tak zeby wychwycić potencjalne problemy) i naprawde dokladnie ustalic co i jak. Jak duzo instalacji wykonal nie wiem ale wiem ze rozkrecal firme Rekuperatory.pl czyli troche musial ich zrobic My generalnie polecamy. Bedzie tez robil instalacje u naszych znajomych. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 15.03.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 piękne dzięki za info Wentylacje-Kowalski to jedna z firm do których wysłałem mailowe zapytanie o wentylację mechaniczną ... jako jeden z niewielu (4 na 12 firm) miałem natychmiastowy odzew .. co dobrze rokuje do przyszłej współpracy dla mnie jest to dziwne, wysyłam zapytanie z informacją że niebawem chcę zainstalować wentylację ... można powiedzieć że daje się "na tacy" a mało która firma odzywa się lub choćby daje jakąkolwiek odpowiedź zwrotna w stylu "dziękujemy za zainteresowanie, skontaktujemy się za X dni" ... wrrr, ludzie już chyba nie chcą zarabiać jeszcze raz dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 15.03.2009 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Nie ma za co Darku Ja miałam podobnie - sporo firm się odezwalo wtedy ale niekiedy cisza w eterze i juz sie zastanawiałam co z tym fantem bo nie bylam przekonana do ofert które zebrałam... W końcu mieliśmy już robić wentylacje w rekuperatory.pl choc byli najdrożsi ale mieliśmy kontakt do polecanego fachowca - z tym że oni nam powiedzieli żebyśmy zaczekali z instalacja na później - jakos tak absurdalnie chyba mielismy najpierw ocieplić czy wręcz po tynkach chcieli wejść już nie pamietam. I tu nam sie trafil Sebastian z polecenia tez Z perspektywy - cale szczescie ze nie posluchalismy - szkoda tylko ze nie jeszcze wczesniej bo mamy nieporzebne kominy w lazienkach - byloby taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 21.03.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witaj Aniu - ale u Was tempo prac - cos mi sie wydaje, że zaraz nas przegonicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 25.03.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Eeee nie spodziewam się Ale idzie (wreszcie!!) naprawdę szybko - ekipy mamy zdolniachy widocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 27.03.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Domek super !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 29.03.2009 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Dziękujemy Staramy się żeby było tak jak chcemy (oczywiście biorąc pod uwagę możliwości finansowe) a jak komuś się podoba to jeszcze fajniej jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meri 30.03.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Czy w związku z tym , że podnosiliście ścianę o jeden pustak, ta zmiana była nanoszona na projekcie. Czy wydłużane były krokwie, ewntualnie o ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 03.04.2009 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Czesc Meri,Nie musieliśmy nanosić żadnych zmian w projekcie - tylko wpisywaliśmy w dziennik budowy i dodatkowo przy kupnie projektu mieliśmy wypisana zgode na wprowadzenie tej zmiany (taka odrębna kartka dołączona do projektu ze zgoda). Krokwie nie były jakoś specjalnie wydłużone, na pewno zmieściły się w "zapasie" o który były delikatnie dłuższe krokwie w stosunku do projektu (tak chyba z metr dłuższe były kupione na wszelki wypadek). Najlepiej pogadaj z Twoimi fachowcami od więźby, bo nasi sobie poradzili ale z tego co wiem to zmienili odrobinę skos/geometrię dachu i liczyli kąty żeby im się wszystko ładnie w koszu zeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 04.04.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Aniu gratuluje wykonanch wylewek. A po tym chwilowym przestoju to idziecie do przodu jak burza, tylko patrzeć a będziecie ustawiać meble w pokojach . Mam pytanko czy wiesz może jaka wyszła wysokośc salonu po wylewkach? Właśnie jesteśmy na etapie sufitu podwieszanego w salonie i niestety te 12 cm mniej troche zmniejszyło pomieszczenie.Mam nadzieje że nie będzie to bardzo odczuwalne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 05.04.2009 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Matysia - dziękujemy bardzo - cieszymy się bardzo że tak idzie nam teraz szybko..co do wysokości salonu to wyszło nam 262cm po wylewkach...za dużo to to nie jest...a jak planujecie ten podwieszany zrobić? po całości/w niektórych miejscach?Pozdrowienia,Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 06.04.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 sufit robimy po całości, co prawda zastanawialiśmy się na początku nad umieszczeniem jakiś elementów dekoracyjnych z ukrytym oświetleniem sufitowym w szczelinach ale zrezygnowaliśmy. salon jest mały i wydaje mi się że prosty i gładki sufit będzie najodpowiedniejszy, a podwieszany robimy ze względu na to że musimy schować biegnace przez salon rury do rekuperatora i kanały rozprowadzające ciepłe powietrze z kominka. Troche jest z tym roboty ale połowa sufitów juz prawie za nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 10.04.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://images44.fotosik.pl/102/cbb6ab43e2a463cf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts