vanka99 24.10.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 A teraz będzie trochę mniej przyjemnie - zbiera nam się woda w kręgach wokół studni co było do przewidzenia (glina) ale mamy też wrażenie że ziemia nam się trochę wokół rury obsunęła i boimy się, żeby nam wody gruntowe nie przeciekały (to chyba niemożliwe ale...) - lustro wody mamy na 10 metrach w rurze - jesli ktos cos moze poradzić to będę bardzo wdzięczna. http://images31.fotosik.pl/387/30561f7d97dd6a7cm.jpg Witam Niestety nie pomogę - bo się nie znam ale znalazlam na forum link na temat pomp ciepla, może sie przyda . Pozdrawiam http://forum.muratordom.pl/pompa-ciepla-spostrzezenia-uwagi,t66186-5340.htm?highlight=pompa%20ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 26.10.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Witam wszystkich i bardzo dziękuje za komentarze Fajniej się buduje w towarzystwie. Matysia - wiem tylko ze na studnie powyzej 30 m sa procedury pozwolenia. Zajrzyj tu: http://www.muratordom.pl/instalacje/instalacje-wodne/pozwolenie-na-studnie-glebinowa,7222_2985.htm A powiedz mi jak woda w waszej okolicy? Ma taki" bagienkowy" zapach żelaza czy nie Sanyaa, co do wody to u nas bezzzapachowa. choc zaraz po wybiciu studni przeraziłam siię ze tyle kasy utopiliśmy. a to dlatego że z rury popłynęło "mleko" zamiast wody (sprawcą jest wszedzie obecny kamień). na szczęcie po kilku miesiącach, jak zaczęlismy uzywac wody na budowie kolorek znikł i woda jest juz czyściusieńka jak łza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 27.10.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witaj ja też wam kibicuję, budujemy się w woj lubuskim koło nowej soli. Jak fajnie, że coraz więcej osób buduje rodo, my czekamy na wykończenie dachu i na ścianki działowe, bo elektryk ma wejść w listopadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 28.10.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 witaj Sanyaa. mam prośbe czy mogłabyś umiescic zdjęcia z bliska (jesli sie da) swojego dachu na łączeniu części garażowej z resztą domu od frontu. dzis moi dachowcy tłumaczyli mi że mogą to zrobic na 2 sposoby ale ja i tak nie zawiele zrozumiałam dlatego chetnie bym zobaczyła jak to wygląda u was. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 28.10.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 a co z wodą w studzience? pozbyliście się jej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 30.10.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Vanka - wielkie dzieki, poprzegladalam troche - tak mi sie nawet pomarzylo przez moment ze moze jakies dofinansowanie sie zalatwi do pompy ale watpie z tego co czytalam...podzwonimy troche moze. Matysia, sorki ze tak pozno ale juz prezentuje co mamyzobacz np tutaj:http://images45.fotosik.pl/25/579f669f9550bb98m.jpg http://images28.fotosik.pl/290/838d8c80c5a3f758m.jpg http://images43.fotosik.pl/25/6acfb09407d4bb5fm.jpg Tak wyglada tyl z koleihttp://images34.fotosik.pl/391/00ff380c75e410e7m.jpg Poradze Wam jeszcze zebyscie dokladnie obejrzeli caly dach po tym jak Wam skoncza - my jestesmy bardzo zadowoleni z ekipy ale i tak pojawily sie pojedyncze dachowki ktore trzeba bylo poprawic. A woda jak stała tak stoi - tylko parę wiader żwiru w nią wchlupalismy i nas trochę uspokoili studniarze ze nic zlego nie powinno sie z woda stac. Fajnie by byla ja podlaczyc do budynku ale nie mamy za bardzo jak bo kregi od pompy stoja zaraz obok i nie ma jak kopara sie przebic do budynku z rurami. A Ty co robisz z pozwoleniem na studnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 03.11.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 dzieki Sanyaa za zdjęcia. Kłopot z dachem mam juz z głowy bo jak panowie pomierzyli jeszcze raz to okazało się że jednak nie da się zrobić tak jak oni myśleli. wyszło na to że z tyłu dach jest tak jak u Was (mniej więcej) a z przodu schodzi się "do kupy". troche to śmiesznie wygląda ale zbyt dużo by było przeróbek żeby było identycznie z obydwu stron. mi tam nie przeszkadza a co do studni to przeczytałam link od ciebie ale żeby bawić się w pozwolenia to u nas już za późno (studnia już jest). więc stanęło na tym, po rozmowie ze znajomym który też ma taką studnie, że oficjalnie na papierze mamy 30m. podobno w okolicy każdy tak ma wiec mysle że nie bedzie problemu, mam taką nadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 04.11.2008 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Tak myślałam że tak Ci będzie najłatwiej Tylko nie chciałam "głośno" mówić Matysia - a kto Wam podłączył pompę, zbiornik itp? mieliście wiercenie już od razu z tym wszystkim wykupione czy robił Wam to inny fachowiec/hydraulik? I czy ktoś wie dlaczego jak umieszczam nowy post to nie pokazuje sie na czerwono ikonka na liście dzienników? Ta po lewej zaraz przy nazwie dziennika? Tka jakbym coś źle robiła - bo przecież nowy post umieściłam a tu szare :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 04.11.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 AMFI to gdzie sie w końcu wybudowałaś? ojjj wywiało nas nna drugą (tę lepszą!!!) strone Wisły od ponad 10 lat mieszkamy w Wawrze, a teraz trafiliśmy na rodo w okolicach Wiązowny... i wyglada na to, ze tam utkniemy śliczne okolice, chociaż Baszkówka... mniam, mniam bardzo fajnie i do rodzinki bliżej a u Was widze prace wrą, doganiacie nas do dachu na elewacje pasowłby chyba jakis jasny kremik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 04.11.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 witam co do naszej wody to pompe montowała ekipa która wierciła studnie, ale coś tam źle zrobili i trzeba było po nich poprawiać, reszte zrobił mąż z kolegą hydraulikiem Sanyaa u mnie na kompie masz czerwony kwadracik przy nazwie dziennika. sama nie wiem od czego to zależy bo mój jest ciągle szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 04.11.2008 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Uwaga uwaga - uczę się cytować - czas już najwyższy ojjj wywiało nas nna drugą (tę lepszą!!!) strone Wisły od ponad 10 lat mieszkamy w Wawrze, a teraz trafiliśmy na rodo w okolicach Wiązowny... i wyglada na to, ze tam utkniemy śliczne okolice, chociaż Baszkówka... mniam, mniam bardzo fajnie i do rodzinki bliżej a u Was widze prace wrą, doganiacie nas do dachu na elewacje pasowłby chyba jakis jasny kremik Tam tez fajnie Iglasto wszędzie Moi bracia mieszkają po tej stronie i mnie tez tam ciągnęło ale działek nie było :( No właśnie bym chciała ten kremik a raczej cappuccino żeby było smacznie bo dach mam do złudzenia czekoladę przypominający :) Czekam aż mi odpowiesz na swojej galerii co Wy macie za kolorek jeśli wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 04.11.2008 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 No i to jak skutecznie cytuję A co tam - jeszcze raz co do naszej wody to pompe montowała ekipa która wierciła studnie, ale coś tam źle zrobili i trzeba było po nich poprawiać, reszte zrobił mąż z kolegą hydraulikiem U nas dzięki temu że ekpia tylko wierciła było taniej - tylko 120 zł na metr - standard tu to 200 tylko teraz się będziemy bawić samemu w resztę - jak widać nawet jeśli ekipa robi wszystko to gwarancji nie ma ... Sanyaa u mnie na kompie masz czerwony kwadracik przy nazwie dziennika. sama nie wiem od czego to zależy bo mój jest ciągle szary U mnie i mój i Twoj jest szary - i gdzie tu jakas reguła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 04.11.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 jestem "genialna" hehe odkryłam dlaczego zawsze moja ikonka jest szara. czerwone są tylko te jeszcze nie przeglądane dzienniki z danego dnia, no a przecież żeby coś napisac w swoim to musze do niego wejsc. szkoda że jestem brunetką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 04.11.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 cytaty wyszły Ci super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 04.11.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 a ja myślałam na początku że te czerwone ikonki to tylko dla elity forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 04.11.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 jestem "genialna" hehe odkryłam dlaczego zawsze moja ikonka jest szara. czerwone są tylko te jeszcze nie przeglądane dzienniki z danego dnia, no a przecież żeby coś napisac w swoim to musze do niego wejsc. szkoda że jestem brunetką Czerwone są nie przeglądane przeze mnie czy nie przeglądane wcale na forum? Bo też o tym myślałam ale nawet z dziś mam sporo szarych i czerwonych dzienników a nic nie przeglądałam poza Twoim i swoim jeszcze Tez jestem brunetką ale chyba nie dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 04.11.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Czerwone są nie przeglądane przeze mnie czy nie przeglądane wcale na forum? Bo też o tym myślałam ale nawet z dziś mam sporo szarych i czerwonych dzienników a nic nie przeglądałam poza Twoim i swoim jeszcze Tez jestem brunetką ale chyba nie dziś hiii hiii w tych sparwach to chyba nawet kolor włosów nie pomoże... czerwone są dla postów, których Ty jeszcze nie czytałaś (tj. jak sa nowe wpisy, jak nie ma nowych od ostatniej wizyty - pozostaja szare) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 04.11.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 u mnie szare robią sie te które ja przeglądałam reszta nadal jest czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 04.11.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 wiecie, my to mamy problemy az się zmęczyłam główkowaniem nad tym tematem i pomykam do łóżeczka dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 04.11.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Uwaga uwaga - uczę się cytować - czas już najwyższy ................. No właśnie bym chciała ten kremik a raczej cappuccino żeby było smacznie bo dach mam do złudzenia czekoladę przypominający :) Czekam aż mi odpowiesz na swojej galerii co Wy macie za kolorek jeśli wiesz Cytowanie zaliczone na 5! Bedzie szóstka, jak nauczysz się cytowac z nazwą "cytowanego' Kolorku naszego nie znam, ale chyba i tak nie pasowałby do Waszych brązów. Poszukam jutro w moich zbiorach foto (ale nie obiecuję, ze znajdę ) rodo naszych sasiadów - jest w brązach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts