AMFI 04.11.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 04.11.2008 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 plus te które są z dziś ale np.z rana i których nie czytałam i tak się robią szare...tylko to mi się nie zgadzało bo tez tak myślałam ze jak z dziś to powinny być jeszcze "nowe" dobrej nocy :) bo ja jutro o 5 wstaję - obiecałam mężowi że śniadanie mu zrobię w związku z tym jego poświęceniem hydraulikowym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 04.11.2008 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Oooo Cytowanie zaliczone na 5! Bedzie szóstka, jak nauczysz się cytowac z nazwą "cytowanego' Kolorku naszego nie znam, ale chyba i tak nie pasowałby do Waszych brązów. Poszukam jutro w moich zbiorach foto (ale nie obiecuję, ze znajdę ) rodo naszych sasiadów - jest w brązach Tamdaradaaaaam! Właśnie tak myślę, że Wasz jest super do grafitowego dachu bo chłodny i żółty lekko a my w coś cieplejszego musimy pójść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 07.11.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Dostałam pierwszą wstępną wycenę mojej kuchni (14 000 bez blatów). kurcze sporo ta cena to sama zabudowa czy z agd? mam jeszcze pytanko co do wyłazu dachowego - robiliście go? mój małżonek stwierdził że u nas nie bedzie a jak cos to wyjdzie sie przez okno dachowe ale ja nie jestem do tego przekonana. a i jeszcze jakies stopnie kominiarskie to też potrzebne czy można sobie darować? sprawdzałam do naszej dachówki jeden kosztuje 39 zł niby niewiele ale.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 07.11.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Dostałam pierwszą wstępną wycenę mojej kuchni (14 000 bez blatów). kurcze sporo ta cena to sama zabudowa czy z agd? mam jeszcze pytanko co do wyłazu dachowego - robiliście go? mój małżonek stwierdził że u nas nie bedzie a jak cos to wyjdzie sie przez okno dachowe ale ja nie jestem do tego przekonana. a i jeszcze jakies stopnie kominiarskie to też potrzebne czy można sobie darować? sprawdzałam do naszej dachówki jeden kosztuje 39 zł niby niewiele ale.. Musicie sobie to tak wymyśleć żeby kominiarz mógł dostać się do komina - inaczej mogą być kłopoty z odbiorem kominiarskim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 09.11.2008 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 kurcze sporo ta cena to sama zabudowa czy z agd? mam jeszcze pytanko co do wyłazu dachowego - robiliście go? mój małżonek stwierdził że u nas nie bedzie a jak cos to wyjdzie sie przez okno dachowe ale ja nie jestem do tego przekonana. a i jeszcze jakies stopnie kominiarskie to też potrzebne czy można sobie darować? sprawdzałam do naszej dachówki jeden kosztuje 39 zł niby niewiele ale.. Matysia - bez agd a to naprawde malo jak na warsaw. Dostalam jeszcze 1 wstepna wycene na 35 tysiakow !! Ehh. Moze masz kogos polecoego z Twoich okolic kto chcialby przyjechac Wylaz mamy. Ale nie mamy stopni bo to sie na zewnatrz montuje i byloby widac. Spojrzalam tu http://www.e-dach.pl/1484_6905.htm i za ladnie to one nie wygladaja wiec raczej bym nie chciala ich montowac. To zalezy czy często będzie trzeba na dach zrobić wycieczkę i co wygrywa estetyka czy względy praktyczne i formalne No i sprawdze jak tam z dostaniem sie do komina bo wydaje mi sie ze nam specjalnie zrobili wylaz zaraz obok komina i nie powinno byc problemu z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 09.11.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 ceny powalające i raczej nie na moją kieszeń. jeszcze 5-8 tys to bym przebolała ale powyżej 10 to zdecydowanie za wiele. dobrze że nie mieszkam w stolicy. u znajomych widziałam kuchnie którą robił ich znajomy stolarz i kosztowała 4 tys. musze wziąść od nich namiary na niego, może w ciągu 2 lat ceny nie poszły aż tak w góre w najgorszym wypadku to zostało nam dużo desek z szalunków. ciekawe jaki byłby ze mnie stolarz ale meble miała bym oryginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 19.11.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Oto łazienka na dole - dzieło Piotra http://images40.fotosik.pl/32/205b50f9ea614717m.jpg Po długich naradach kibelek trafił jednak na prawą stronę zamiast naprzeciwko drzwi. Więcej rysunków niestety nie ma :( Sanyaa Super ,że idzie Wam tak sprawnie praca. Nie zapomnij porobić sobie dokładnych fotek z elektryki na ścianach. Jak będą robić tynki to i tak karteczki trzeba będzie zerwać. Pierwsze fotki zrobiłam w przesadnym zbliżeniu i potem sama nie wiedziałam co to jest ale ponowiłam fotki i teraz już wiem gdzie biegną kable. U nas też narada trwała długo jeśli chodzi o dolną łazienkę - ustawna to ona nie jest. Na 99,9% będzie tak - - tam gdzie macie pralkę bedzie prysznic ( ścianki murowane plus szklane drzwi ) - tam gdzie U Was jest prysznic - będzie kibelek - umywalka będzie tak jak u Was ale zdecydowanie bliżej komina. Zrobiliśmy przymiarkę umywali ( będzie bardzo mała ) i ustawienie jej bliżej drzwi spowodowało trochę blokowanie przejścia. W Archonie niestety nie popisali się pomysłem co do ustawienia łazienki. - pralka bedzie w kotłowni. Wyszłam z założenia, że i tak pranie będą rozwieszać na suszarce w kotłowni ( latem na dworze ) Przy ustawianiu okrążyliśmy łazienkę ze wszystkich stron żeby cos wybrać. jak widac co głowa - to inny pomysł a zycie zweryfikuje czy wybór był dobry. Jak ustawiliście sobie górną łazienkę?? Ze względu na skosy - będzie u nas prawie tak jak propozycja w projekcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 19.11.2008 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Super ,że idzie Wam tak sprawnie praca. Nie zapomnij porobić sobie dokładnych fotek z elektryki na ścianach. Jak będą robić tynki to i tak karteczki trzeba będzie zerwać. Pierwsze fotki zrobiłam w przesadnym zbliżeniu i potem sama nie wiedziałam co to jest ale ponowiłam fotki i teraz już wiem gdzie biegną kable. U nas też narada trwała długo jeśli chodzi o dolną łazienkę - ustawna to ona nie jest. Na 99,9% będzie tak - - tam gdzie macie pralkę bedzie prysznic ( ścianki murowane plus szklane drzwi ) - tam gdzie U Was jest prysznic - będzie kibelek - umywalka będzie tak jak u Was ale zdecydowanie bliżej komina. Zrobiliśmy przymiarkę umywali ( będzie bardzo mała ) i ustawienie jej bliżej drzwi spowodowało trochę blokowanie przejścia. W Archonie niestety nie popisali się pomysłem co do ustawienia łazienki. - pralka bedzie w kotłowni. Wyszłam z założenia, że i tak pranie będą rozwieszać na suszarce w kotłowni ( latem na dworze ) Vanka - zdjęcia będziemy robić na pewno ale to na razie przyszłość bo nas elektrycy zlewają coś - karteczki sa raczej dla nich żeby wiedzieli gdzie nam gniazdko wcisnąć bo niby ustalaliśmy wszystko z elektrykiem ale co chwile zdanie zmieniamy bo coś nowego wychodzi. Co do łązienki ja też bym tak ustawiła jak ty gdyby nie ta pralka... no może bym tylko zrobiła prysznic tak jak u nas a kibelek za prysznicem. Bo chcemy prysznic taki dłuższy(prostokąt nie kwadrat) też murowany. Ale pralka - cóż - mam tego farta że mój Piotrek zajmuje się kwestiami pralniczymi i ja tu nie mam nic do gadania(próbowałam i jeszcze kilka osób próbowało go przekonać do pomysłu pralki w kotłowni ale pozostał nieugięty Zobaczymy.. będziemy się obijać o tą umywalkę na 100% i będzie malutka więc nie obędzie się bez chlapania wszędzie gdzie się da. Jak ustawiliście sobie górną łazienkę?? Ze względu na skosy - będzie u nas prawie tak jak propozycja w projekcie. U nas po prawej na ścianie mamy 2 umywalki. Po lewej przy wejściu najpierw bidet potem kibelek (chciałam odwrotnie ale rur się nie dało poustawiać odpowiednio). Wanna będzie tradycyjna prostokątna na ścianie tej z kominem - zrobimy tam sporą półkę za wanną tak aby się trochę od skosu odsunąć i nie uderzać się non stop w głowę. Prysznica nie będzie bo się nie zmieścił z uwagi na te wszystkie pozostałe sprzęty - wy planujecie prysznic też na górze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 20.11.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Sanyaa ustawienie w górnej łazience prawie podobne jak u was. Po prawej umywalka, po lewej chcemy zmiescić kabine prysznicową - tez murowaną ze szklanymi drzwiami. Kolo komina kibelek. Wanna bedzie prostokatna ale na ścianie z oknem. Fakt, że troche wydaje mi się ze z prysznicem może być ciasno ale z drugiej strony będzie na tyle przestronnie zeby swobodnie wejśc umyc się czy skorzystac z wanny lub prysznica. Decyzja dwóch prysznicy została podyktowana takim troche podziałem łazienek, że górna to nasz a dolna dla gości. Sprawa zarówno ustawienia dolnej jak i górnej łazienki jest wybrana na 99,9% ale póki hydraulik nie powie stop , to może się jeszcze coś zmieni Te wybory czasem są trudne. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 21.11.2008 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Sanyaa ustawienie w górnej łazience prawie podobne jak u was. Po prawej umywalka, po lewej chcemy zmiescić kabine prysznicową - tez murowaną ze szklanymi drzwiami. Kolo komina kibelek. Wanna bedzie prostokatna ale na ścianie z oknem. Fakt, że troche wydaje mi się ze z prysznicem może być ciasno ale z drugiej strony będzie na tyle przestronnie zeby swobodnie wejśc umyc się czy skorzystac z wanny lub prysznica. Decyzja dwóch prysznicy została podyktowana takim troche podziałem łazienek, że górna to nasz a dolna dla gości. Sprawa zarówno ustawienia dolnej jak i górnej łazienki jest wybrana na 99,9% ale póki hydraulik nie powie stop , to może się jeszcze coś zmieni Te wybory czasem są trudne. Serdecznie pozdrawiam Vanka - Jedną umywalkę robicie?? Bo my się codziennie przepychamy i zdecydowałam, że będzie 3 razy łatwiej tak. I wiesz co jak się nie dziwię, że chcecie 2 x prysznic - nawet myślałam żeby zrobić też na górze ale nie udałoby się wtedy zrobić bidetu a też mi na nim zależało. Najlepiej wg mnie by było zrobic sobie na górze wannę z dobudowaną szybą tak aby można tam było prysznic wziąć ale skosy to uniemozliwiają Ale muszę powiedzieć że górna łazienka powinna być ok bo jest całkiem przestronna i powinno być w niej wygodnie - ja mam dalej problem z dolną bo umywalka będzie musiała być mikroskopijna, siedząc na kibelku będę mogła moczyć nogi pod prysznicem, prysznic chyba nie wyjdzie tak jak chciałam (chciałam go pociągnąć aż do obniżenia pod schodami- tak jak schody idą w górę w II części i ale boję się, że to nie przejdzie bo trochę miejsca na środku muszę zostawić na prozaiczne czynności typu 'musze sie obrócić'). Buuu - gdyby tej pralki tam nie było :( Ale co ja mam zrobić - faceta zdemotywować jak się poczuwa do odpowiedzialności i pierze??? To już wolę sobie prysznic zmniejszyć Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 21.11.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Sanyaa ustawienie w górnej łazience prawie podobne jak u was. Po prawej umywalka, po lewej chcemy zmiescić kabine prysznicową - tez murowaną ze szklanymi drzwiami. Kolo komina kibelek. Wanna bedzie prostokatna ale na ścianie z oknem. Fakt, że troche wydaje mi się ze z prysznicem może być ciasno ale z drugiej strony będzie na tyle przestronnie zeby swobodnie wejśc umyc się czy skorzystac z wanny lub prysznica. Decyzja dwóch prysznicy została podyktowana takim troche podziałem łazienek, że górna to nasz a dolna dla gości. Sprawa zarówno ustawienia dolnej jak i górnej łazienki jest wybrana na 99,9% ale póki hydraulik nie powie stop , to może się jeszcze coś zmieni Te wybory czasem są trudne. Serdecznie pozdrawiam Vanka - Jedną umywalkę robicie?? Bo my się codziennie przepychamy i zdecydowałam, że będzie 3 razy łatwiej tak. I wiesz co jak się nie dziwię, że chcecie 2 x prysznic - nawet myślałam żeby zrobić też na górze ale nie udałoby się wtedy zrobić bidetu a też mi na nim zależało. Najlepiej wg mnie by było zrobic sobie na górze wannę z dobudowaną szybą tak aby można tam było prysznic wziąć ale skosy to uniemozliwiają Ale muszę powiedzieć że górna łazienka powinna być ok bo jest całkiem przestronna i powinno być w niej wygodnie - ja mam dalej problem z dolną bo umywalka będzie musiała być mikroskopijna, siedząc na kibelku będę mogła moczyć nogi pod prysznicem, prysznic chyba nie wyjdzie tak jak chciałam (chciałam go pociągnąć aż do obniżenia pod schodami- tak jak schody idą w górę w II części i ale boję się, że to nie przejdzie bo trochę miejsca na środku muszę zostawić na prozaiczne czynności typu 'musze sie obrócić'). Buuu - gdyby tej pralki tam nie było :( Ale co ja mam zrobić - faceta zdemotywować jak się poczuwa do odpowiedzialności i pierze??? To już wolę sobie prysznic zmniejszyć Pozdrawiam! To jest argument nie byle jaki Ale możesz jeszcze negocjować w sprawie pralki - może cos pomoże. Oczywiście sami najlepiej wiecie co jest dla Was dobre. U nas w obecnej łazience nie ma przepychanek - pewnie dlatego ,że mamy do pracy na rózne godziny, więc zdecydowalismy, że jedna wystarczy a na dodatek pozwoli to na swobodniejsze zrobienie prysznica. Jesli chodzi o dolna łazienkę, to niestety tak jak napisałaś - mikroskopijna umywalka. Zaczynam powoli szukać po internecie i w sklepach umywali która będzie estetycznie wyglądac i jednoczesnie będzie małe. Jak znajdę coś interesującego - to napiszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek Sz 26.11.2008 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witam !!! No, no, brama calkiem niczego sobie, mozecie zdradzic jaki to kolorek, bo prezentuje sie bardzo ladnie. A tak na marginesie to widze, ze nie tracicie czasu idziecie jak blyskawica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 07.12.2008 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Cześć Wojtku Kolorek Ciemny Dąb. Jak błyskawica to nie wiem - gdyby nie była zima to pewnie jeszcze więcej by się działo Jak patrzę sobie na dziennik Eelii to dopiero widzę tempo! Pozdrowienia Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 11.12.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Sanyaa jak Wam idzie praca z instalacjami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 11.12.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Vanka - instalacje sie instaluja raczej zaczely sie instalowac wczoraj ale ja niestety nic nie widziałam jeszcze czekam na niedziele bo dopiero wtedy bede mogla pojechac Zdjecia na pewno beda-pochwale sie elektryka i instalacja do rekuperatora. A poki co sobie grzecznie w pracy siedze.A moze juz za tydzien wreszcie podlaczymy te nieszczesna studnie. Za to udało mi się we wtorek(miałam urlop) załapać na powódź bo nam kopara probujac wykopac dol na podlaczenie studni wyrwała dren. Cała woda z okolicznych pól nam się zaraz pod domem wylała! I to na darmo całkiem kopalismy bo sie okazalo ze ekipa hydraulikow ktora miala studnie podlaczyc nie przyjedzie bo nie Suma sumarum - dziure zakopalismy z powrotem razem z nieszczesnym prowizorycznie naprawionym drenem. A potem zadzwonili elektrycy ze nie przyjda dzis bo nie Ale w srode bylo juz lepiej A u Was co nowego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 12.12.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 U nas wszystko idzie wolno. Zrobione instalacje i tynki schną. Za chwilę swięta więc raczej nic nowego sie nie wydarzy. Musze przygotować liste prac na styczen: - oczyszczalnia, - ocieplenie poddasza, - brama - wybranie armatury do łazienek plus kafle A jak wyjdzie to zobaczymy Wszystko zabiera duuuuużo czasu i chodzenia po sklepach, internecie , itd, itp, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 16.12.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Vanka: czas na bramę garażową czy wjazdową? A jak już wyszukasz kafelki i armaturę to się pochwal bo ja już prawie na tym etapie też jestem - aktualnie szukam płytek podłogowych na dol. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 17.12.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Vanka: czas na bramę garażową czy wjazdową? A jak już wyszukasz kafelki i armaturę to się pochwal bo ja już prawie na tym etapie też jestem - aktualnie szukam płytek podłogowych na dol. Pozdrawiam Ania Brama garażowa - na wjazdową bedzie czas jak skonczymy wszelkie prace zwiazane z wykopami i podjazdami.Za kaflami i armaturą juz sie troszkę rozglądałam w sklepach i troche chce zgapić z forum. Nie zawsze to co się podoba mogę kupić - bierze górę rozsądek czyli kasa . Po swiętach zaczynam ostro wyprawę po sklepach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 22.12.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę WamWielu głębokich I radosnych przeżyć,wewnętrznego spokoju, wytrwałości I radościOraz błogosławieństwa BożegoW każdym dniu nadchodzącego 2009 Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts