AMFI 11.04.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Spokojnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych miłości i rodzinnego ciepła http://files.ithink.pl/Image/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 12.04.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Z okazji Świąt Wielkanocnych: miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr, zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze. Pracy, która pomaga żyć. Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie. Niech Święta będą czasem ciepła i spokoju, niech życzenia się spełniają, a postanowienia zmieniają życie. Niech świąteczny czar trwa jak najdłużej i niech każdy z NAS zawsze nosi w sercu świąteczną moc – moc spełnionych marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 21.04.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 hejka- aaale sie u Was dzieje..!!! pytanko mam w związku z tym że tacy juz jestescie mądrzy w tym budowaniu.. 1. macie dgp..? jesli tak to czy prowadziliście rury i kratki wg projektu- bo z tego co rozumiem to archon proponuje pod sufitem dać kratki..a to wydaje mi sie nielogiczne z lekka..ciepłe powietrze dawać od razu do góry..? 2.sprawa wydłużenia okapów- połaci dachu, żeby zniwelować podniesienie ściany kolankowej.. czy wystarczy odnotowanie zmiany z dzienniku- bo tak mi się wydaje..? o ile wydłuzyliście krokwie..? my ruszamy jakos w połowie maja- na razie biegam za prądem, studnią, dogrywam koparkę, geodete itp..i nie moge sie zdecydowac- bardziej się ciesze, czy bardziej mam pietra jak to ogarnę pozdrawiam! i gratuluje efektów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszek71 27.05.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Cześć nie czytałem całości komentarzy zastanawiam się jakiej prod... macie pompe ciepłai kto wam to instalował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 27.05.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Stiebel Eltron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 28.05.2009 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 stuk puk. zaglądam sprawdzic co tam się dzieje w Baszkówce. domek ślicznie otulony, a jaki kolorek planujecie elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszek71 22.06.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 No co jest z wami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 05.07.2009 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Odpowiedź w dzienniku co z nami. A pompę ciepła i całą hydraulikę zresztą robiła nam firma Oszczak i polecamy bardzo. Jeśli tylko chcesz więcej info to daj znać na priva i możemy się zdzwonić referencyjnie A ja postaram się namówić lubego żeby ich opisał na Solidnych Wawa - może znajdzie chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.07.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] no kominek zarąbiasty! a gdzie fotki???? co do ekip, tez mnie klątwa nadmiaru "roboty" dopadła: nie mogę się ostatnio doprosić o dokończenie zaczętych prac... ale głowa do góry! a jaką kuchnię z ikei wybraliście? http://forum.muratordom.pl/uzytkownik71146.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 06.07.2009 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Amfi widzę że Cie przetransportował moderator Co do kuchni miała być lidingo ale okazało się że nam się witrynka nie chce nijak wpasować (na którą to witrynkę ja choruję i chorować nigdy chyba nie przestanę). Lidingo wygląda tak: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09837769 Kolejna opcja to : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39837800 A w praktyce to pewnie wyjdzie później... Generalnie ma być "na jasno" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszek71 10.07.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Ja bym dał 2 komorowy mimo to że będziemy mieli zmywarkęalbo przewidział pózniejszą zmianę kibice tomaszek i lilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 13.07.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 witam..witam.. a u Was znów zmiany- az miło popatrzeć) chyba wrzesień jak najbardziej na TAk.. kuchnia, łazienka- z niecierpliwościa czekam na fotki wykończenia- może ukradnę jakis pomysł - jeśli nie macie nic przeciwko temu.. jeszcze raz- oficjalnie- bardzo dziekuję za zaproszenie , oprowadzenie po domu i cenne uwagi!! nie ukrywam, że teraz mądrzę się na budowie- mądrzejsza o to co widziałam i nie musze wyobrażac sobie wg projektu.. info o schodachi poziomach pokoi-przydały się.. zaniepokojony majster- ze balkony w pokoju na poddaszu sa na różnych poziomach- ja pełen spokój ;)wiem- bo widziałam.. dzięki!! pozdrawiam serdecznie i życze solidnych ekip i wymarzonych wnętrz:))) Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 19.07.2009 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Tomaszku i Lilko Dziękujemy za podpowiedź - właśnie kombinujemy dwukomorowy ale nie wiemy czy się zmieści. Chociaż jak zrobimy konglomeratowy blat to powinno się udać. Monika jeszcze raz nie ma sprawy Zaprosimy po wprowadzce na dalsze podglądanie w 3D. Ściągać możesz do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 10.08.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 wow, a to się nabudowało podłogi extra, łazieneczek tez nie mogę się doczekać ukończonych tempo macie jednostajnie przyspieszone! to we wrześniu przeprowadzka? bo my od sierpnia już mieszkamy, i jest tak fajowsko, ze nic mi się nie chce robić, tylko leniuchować na tarasie pozdrowienia i czekam na dalsze relacje z postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 11.08.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 wow, jakie postepy, gratulacje!!! no to jeszcze tylko umyc podlogi i przeprowadzka ale napewno do niej blizej macie niz my, a kiedy planujecie zamieszkac? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 11.08.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Brawo!!!! Oglądam, podziwiam i zazdoszcze takiego tempa prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 12.08.2009 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Tempo jednostajnie przyspieszone w celu zamieszkania od 1 września czyli zamiast do szkoły do nowego domu Rata kapitałowa nadejszła i trzeba jakoś to zrównoważyć a wynajmowanie mieszkania w spłacaniu kredytu nie pomaga. Ale zaraz jak się przeprowadzimy będzie mnóstwo do zrobienia i pewnie nawet tarasu nie będzie do leniuchowania (ma być z kostki granitowej i nie wiem kiedy się wyrobimy). podłogi extra, łazieneczek tez nie mogę się doczekać ukończonych tempo macie jednostajnie przyspieszone! AMFI podłogi to nasza duma bo udało się połączyć względy praktyczne czyli będzie podłogówka dobrze pracowała z domowym ciepełkiem drewna choć udawanego. I Rodi super wygląda jak ma wszędzie na dole tą samą podłogę A schody ściągam od Ciebie tylko ciemne będą Nie obrazisz się? wow, jakie postepy, gratulacje!!! no to jeszcze tylko umyc podlogi i przeprowadzka ale napewno do niej blizej macie niz my, a kiedy planujecie zamieszkac? Junona z taką babcią to szybko nas dogonicie Przeprowadzka wrzesień ! Brawo!!!! Oglądam, podziwiam i zazdoszcze takiego tempa prac. Dziękujemy bardzo Wynajmowanie dopinguje do tempa a na szczęscie ekipa dopisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 17.08.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 AMFI podłogi to nasza duma bo udało się połączyć względy praktyczne czyli będzie podłogówka dobrze pracowała z domowym ciepełkiem drewna choć udawanego. I Rodi super wygląda jak ma wszędzie na dole tą samą podłogę A schody ściągam od Ciebie tylko ciemne będą Nie obrazisz się? ależ bardzo mi miło, ze nasze się spodobały i były inspiracja bardzo ciekawe jak wyjdą w ciemnej wersji a co tam nowego słychać? na pewno przy takim tempie już cos przybyło ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 17.08.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 nie bylo mnie kilka dni na dzienniku a tu jakie zmiany..ruszyliscie z kopyta na finiszu- gratuluje.. rozbawilo mnie zdjecie z zumi z niedzieli.. ja tez w niedziele wieczorem siedzialam na google i ogladalam nasza dzialke z lotu ptaka.. smieszny zbieg okolicznosci.. ale nie mam sie czym chwalic- fotka z ubieglego roku i u nas sama trawa jeszcze:( a u Was- normalnie nie poznaje wnetrz:)) ciekawa jestem pomyslu na kominek bo tez planuje w tkaim nowoczensym stylu typu "slup".. posciagalam troche fotek z netu i sie wpartuje .. ja bym chciala taki slup, ale jeszcze z poleczkami z boku- moze bedzie wydawal sie "lzejszy"..? bardzo podoba mi sie Wasza podloga na parterze!!! swietne rozwiazanie! pozdrawiam i chyba jak wszyscy- czekam na cd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 17.08.2009 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 A dziękuję, dziękuję Tyle komplementów na raz I miło jak widać że ktoś pozytywnie reaguje na te moje wypociny bo niby dla siebie pisze i dla potomności ale przyznam się nieśmiało że oblookałam ile osób zajrzało na dzienniczek i mi się trochę i przyjemnie i smutno zrobiło że tylu kibiców ale wszyscy nieaktywni Z kominkiem się męczę bo sama nie wiem co z nim zrobić... Łupek byłby najprostszy ale za ciężki, rama stalowa piękna i prosta ale nie ma jak jej zamontować a nikt z wykonawców się nie chce podjąć montażu za normalną cenę, szkło by mi się podobało (szczególnie szare) ale Piotruś burczy że się porysuje. No i granit może jeszcze... Co myślicie o tych ułożeniach? No i czy granit Absolut Black czy szare szkło? Granit czarny mi nie do końca pasuje do koncepcji dołu bo miało być w szarościach z mocnym akcentem kolorystycznym (jeszcze nie wiem jakim ale w generalnie kolor w dodatkach a baza szara). A wszystkie szare granity to co tu dużo mówić cmentarne są. Wersja na maksa http://images44.fotosik.pl/183/ad542118ef703d9dm.jpg Wersja mniej praktyczna bo dół moze się zapaćkać ale mnie się podoba i można by jeszcze pociągnąć granit po bokach dalej i też ładnie wygląda http://images37.fotosik.pl/178/2aa85ae049466bd2m.jpg Wersja najbardziej praktyczna ale nudna http://images39.fotosik.pl/178/47ead621ce3ff5d2m.jpg A dziś działo się tylko nas nie było na działce żeby udokumentować. Wiem że robi się w łazience podłoga (brakło płytek i jutro będziemy kombinować). A my siedzieliśmy na Bartyckiej. Znaleźliśmy listwy do wykończenia cokołów z płytek - stalowe, matowe. Wyglądają super i niestandardowo. No i zakupiliśmy strażaka i kratki do kominka - o zgrozo 800 zeta na to poszło! A i bardzo ważne - będzie szansa na parapetówę na tarasie bo mamy ekipe od kostki granitowej po cenie normalnej (choć i tak będzie cienko bo to koszta straszliwe). Jutro za to na 100% jedziemy na oglądanie do domku. Relacja będzie jak tylko forma pozwoli. ciekawa jestem pomyslu na kominek bo tez planuje w tkaim nowoczensym stylu typu "slup".. Ja toto nazywam "szafa" Fajny jest ale na półki to tam miejsca wybitnie mało jest. Na pewno przy takim wkładzie jak nasz odpada - najlepiej wkład wysoki a wąski to wtedy miejsce się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts