dziubek25077 11.10.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Pytanko jak w tytule,Przez zimę chciałbym się zaopatrzeć w materiał, żeby na wiosne jak tylko pogoda pozwoli ruszyć z budową parteru i poddasza.Budować będe z maksów, i tu moja prośba.Jakie formy polecacie?Bo jak patrze na pustaki z marketów lub na te z promocyjnych ogłoszeń w skłądach to ręce opadają, strach do ręki wziąć żeby się nie rozsypał. Znajomy z doświadczenia radził żeby rozejżeć sie za czymś "porządniejszym", bo zrobienie prostej w miare gładkiej ściany z tych tanich granuiczy z cudem, wiadomo że jakaś tolerancja jest ale bez przesady, no i żeby nie były takie że pękają w rekach.Jakiej formy polecacie?Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 11.10.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Polecam odonów lub winerbergera. Nie polecam leiera, bardzo kruche i dużo na palecie jest połamanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbel 11.10.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 WITAMja stawiałem z maxów harasiuki , leiera na samym początku odpuściłem (bbardzo kruche) opinia szefa ekipy ,drugi wariant rozpatrywany to hadykówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 11.10.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 a ja Markowicze polecam - budowałem z Harasiuków i Markowicz ale te z Markowicz były o klasę lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbel 11.10.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 markowicze OK, kupowałem cegłę k-3 na ściany działowe,ekipa chwaliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 11.10.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 witam! miałem kilkuletnie kupno , dokupiłem markowicze. jeżeli chodzi o wypalenie i kruchość to markowicze supeer, jednak są krzywe, tzn nie trzymają wymiaru- niby to nie ma większego znaczenia bo tynk wszystko wyrówna ale jednak...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 12.10.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Polecam poromur - Jopek. Odonów - be .Bardzo - be Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 12.10.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Zdecydowanie polecam Kozłowice. Dobrze wypalone, porządnie na paletach ułożone. Mój wykonawca również bardzo je chwalił - poprzedni dom budował z max-ów z Odonowa i mówi że różnica kolosalna. Tamte kruszyły się przy próbie cięcia, często popękane były. Kozłowickie bardzo ładnie się tną, nie kruszą się, proste.Proponuje pojeździć po okolicznych podmiejskich osiedlach i poprzyglądać się stawianym domom, tudzież języka zasięgnąć u ekip budujących.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trystat 12.10.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 HejkaCzy ktoś ma jakieś doświadczenia z materiałami z cegielni Różewo z Radzymina?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 17.12.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Hejka Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z materiałami z cegielni Różewo z Radzymina?? Czy ktoś moze podzielić sie opiniami na temat wyrobów ( max) tej cegielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 17.12.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Wszystko tylko nie Odonów. Szajs pierwszej klasy. Głównie ze wzgledu na wymiary a raczej ich brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Va_ldi 17.12.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Polecam Hadykówkę lub Markowicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 30.12.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 kozłowice. na kilkanaście palet - dwa albo trzy uszkodzone, przypuszczam że przy transporcie lub za/wył-ładunku.Dobry rabat dostałem w Pyskowicach - przywieźli do mikołowa bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 05.01.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam , tez słyszałem że kozłowice są dobre , a napewno lepsze od odonowa ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 16.01.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 ja szukam tez MAX-a i ustaliłem sobie taką kolejność jakości wg opini jako ze jestem z małopolski 1. HADYKÓWKA 2. BIELOWICE 3. WIENDEBERGER ... ... 4. ODONÓW - niby ostatnio kolega dom postawil złego słowa nigdy nie powiedział 5 LEIER ale cos zaczynam sie rozglądac za jakims betonem H+H, albo SOLBETEM - chyba taniej, albo porównywalnie a niekoniecznie gorzej i jednak chyba będzie BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 18.01.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Czy ktos budował z ceramiki Owczary k. Piotrkowa T. ? Mają teraz w ofercie pustak Termotomn w dosyc dobrej cenie (4.9zl szt/ 12szt m2 / 29 cm szer sciany). Przejechałem sie tam obejrzec towar, ale na paltach widziałem jak po kilka sztuk bylo peknietych lub ukruszonych i teraz sam nie wiem. Moze ktos sie z tym spotkał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paparuh 01.08.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Witam widzę dużo złych opinii o ceramice Odonów, ja buduje właśnie z tych pustaków i złego słowa powiedzieć nie można, na palecie może 3-5 szt pękniętych ,ale wszystko się wykorzysta a i cena jest super 1,96 brutto , co do wymiarów to jest OK! Polecam jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atulp 11.08.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Ja ciągnąłem z Hadykówki - i max jak i K3 rzeczywiście bardzo ładne. Natomiast U-220 totalna porażka. Zupełnie wymiarów nie trzymała - na tych samych paletach potrafiły mieć h= między 21,5 a 24 cm. Murarz miał fajną zabawę aby zmieścić się z odpowiednią do maxów wysokością. Zwracać nie zwracałem, bo szkoda czasu, no ale reklamacja (kwotowa) się już chwilę ciągnie, i na razie brak informacji (ani be, ani me, ani kukuryku od producenta). Co ciekawe Hadykówka się chwali ręcznym sortowaniem - możliwe, że to w większości przypadków działa, choć czasami czynnik ludzki w postaci takiego Pana Czesia może się zepsuć, lub działać w trybie awaryjnym, po kilku głębszych - no a wtedy pustaki jak helikoptery wirują, więc jak i je zmierzyć. Na szczęście taki Pan Czesio chyba tylko U-220 sortuje, więc z takim maxem 29 u mnie wszystko było ok. Generalnie Hadykówkę polecam ale Czesia unikajcie. Domniemuję, że partie produkcyjne ze środka tygodnia będą ok, a tylko te poniedziałkowe (wiadomo, po weekendie), lub piątkowo/sobotnie (wiadomo, przed weekendem) mogą być narażone na rozstrzał. No a żeby być całkiem uczciwym, to muszę zauważyć, że U-220 generalnie (z małymi wyjątkami) zawierały więcej pustaka w pustaku (były wyższe niż powinny), a kupiłem je w cenie zwykłych U-220 (bez dopłat)!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 07.12.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Czy ktos budował z ceramiki Owczary k. Piotrkowa T. ? Mają teraz w ofercie pustak Termotomn w dosyc dobrej cenie (4.9zl szt/ 12szt m2 / 29 cm szer sciany). Przejechałem sie tam obejrzec towar, ale na paltach widziałem jak po kilka sztuk bylo peknietych lub ukruszonych i teraz sam nie wiem. Moze ktos sie z tym spotkał ? Dołączam się do pytania chrobry - czy ktoś budował z pustaków cegielni Owczary? Jakie są Wasze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.12.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 no ja miałem wątpliwą przyjemność obcować z owymi OWCZARAMI... DRAMAT!!! wszystko w dzienniku... ... i nie sądzę że trafiłem "wadliwą partię".... druga była tej samej klasy ... nie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts