Junona 13.10.2008 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 pokoj na dole, goscinny albo gabinet, teraz sie zastanawiam czy nie za duze to okno, zaczyna sie juz na 50cm, ale pewnie bylo projektowane tak zeby elewacja ladnie wygladala.http://images29.fotosik.pl/283/52c737b67abd643e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 wejscie do domu, ujecie ze stropu garazuhttp://images25.fotosik.pl/283/1db0fe84604d2687.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 widok na kawalek kuchni, przedpokoj i lazienke, ale jeszcze bez scianek dzialowychhttp://images43.fotosik.pl/19/e66d6a9a66747ab9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 elewacja wejsciowa, strop nad garazem wylany, rozszalowanyszlowanie stropu nad czescia mieszkalnahttp://images40.fotosik.pl/19/55bf5047286802e3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 zbrojenie stropuhttp://images45.fotosik.pl/19/4685d3a1a78b7f92.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 1 pazdziernika - zalewanie stropupompa juz czekahttp://images27.fotosik.pl/283/bc8db837e3da723a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 zaszalowany strop, widok od wykuszuhttp://images32.fotosik.pl/379/0ea72d26f4cb4127.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 swiezo wylany strop i schodyhttp://images32.fotosik.pl/379/29a2eb44827fda86.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 strop cdhttp://images41.fotosik.pl/19/db4a903af4a13be3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 WIECHA http://images24.fotosik.pl/284/ec485c808285127c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 polewanie stropu:strop nad garazem sam sie polewal bo lało jak z cebra przez 3 dni, takze sie nie dalo nic robic na budowie, dzieki temu zaoszczedzilo mi to pracy i dowozenia wody na budowe.poniewaz strop nad garazem wylany byl wczesniej bo jest roznica poziomow, mozna go bylo rozszalowac i nie musielismy dokupowac desek szalunkowych na czesc mieszkalna, gdyby nie to, to napewno by ich braklo.strop nad czescia mieszkalna, polewalam jeden dzien, we czwartek. piatek, sobota lało caly czas, takze znowu troche pracy odpadlo.zarowno na fundamenty byl beton B-20 z betoniarni LIS-BET w Mokrzysce lub Mokrzyskach (cholera nie wiem jak sie odmienia nazwe tej miejscowosci, na znaku jest napisane MOKRZYSKA), okolice Brzeska. obsluga mila, ceny przystepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 nastapila chwila przestoju na budowie, beton na stropie sie wiaze, panowie na innej budowie, ale juz jutro wchodza murowac dalej myslalam, ze przez te 2 tyg odpoczne, to nastapil nieoczekiwany wydatek, praca i zalatwianie roznych rzeczy... przy wjezdzaniu na dzialke, gruchy z betonem rozwalily mostek do konca, byl juz leciwy i nie wytzrymal ciezaru. kupilam nowe rury przepustowe i kolega koparkowy ulozyl je i ladnie zasypal, na to jeszcze kamien i nowy mostek gotowy: rury 350zl kopara 150zl kamien 150zl dzis pierwsza powazna proba przed nim, bo po poludniu ma byc przywiezione reszte cegly na budowe. kopara po nim jezdzila i przetrwal wiec miejmy nadzieje jeszcze duzo wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Historia wiechy: okazało sie ze majstry najdluzsza deske szalunkowa mieli od samego poczatku schowana, po to zeby wieche bylo dobrze widac widac na zdjeciu powyzej ze deska jest faktycznie dluga i wiecha widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 13.10.2008 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 hejka, czy widac zdjecia, bo mezus mowi, ze nie. ale on w Szkocji, to moze tak daleko nie dochodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 20.10.2008 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 ale sie zapuscialm z tym dziennikiem, ale kiepsko u mnie z systematycznoscia 14 we wtorek panowie przyszli murowac dalej, wymurowali ile mieli materialu i rozpoczelo sie czekanie na cegle, ktora mial byc okolo poludnia. okazalo sie ze auto sie zagrzebalo u kogos na dzialce i 3 godziny go wyciagali. na szczescie do nas dotarla cegla okolo 15 i co??? i oczywiscie pan tez sie zagrzebal, szlag by to trafil... na osobowke wydawalo sie ze sucho ale jak wjechalo 20 ton to sie zarylo do polowy kol. ale na szczesie robotnicy z budowy pomogli, poglowkowali, pokombinowali cos tam popodkladali i udalo sie rozladowac i wyjechac na droge, uff. ale kierowca, ten od cegly to juz mine mial nietęgą... takze wykorzystujac czekani na materail, panowie sie krecili, cos tam rozszalowywali, itp, itd... i powoli zaczynaly sie pojawiac ksztalty domku bez desek. fajnie wyglada wejscie, mnie sie podoba. kolejne dzni uplynely pod znakiem murowania, szalowania i zbrojenia wienca. w piatek 17 mial byc wylany wieniec, ale zostalo to przelozone na dzisiaj na rano. w nocy z czwartku na piatek tak dolalo, ze majster sie rano zakopal autem na budowie, takze grucha miala by problem z przejazdem. zwlaszcza, ze mezus sie rozpedzil ze zdjeciem humusu i jest kiepsko podjechac pod sam dom bo nie ma trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 20.10.2008 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 dzisiaj zabawa w lesnika. po poludniu wybieram sie na dzialke sadzic brzozki, coby oslonic nasza chalupke troche od zachodnich wiatrow, narazie mam 50 drzewek, zobaczymy ile czasu zajmie mi sadzenie i jaki bedzie efekt koncowy. ja chce dosadzic jeszcze wiecej tych brzoz, ale zobaczymy na ile mi wystarczy sil... w piatek postanowilam zrobic objazd po nieuzytkach i sparwdzic skad by mozna tych brzozek samosiejek nakopac, a ze to nieuzytki i w nocy dolało to droga byla watpliwej jakosci i sie mi autko zagrzebalo, po prostu wzielo i sie zagrzebalo, ani w przod ani w tyl... do nablizszego domu kilometr, szczere pola 17;30 zaczyna zmierzchac.... to tylko mi sie moglo zdarzyc. ale jako ze ja glowny bydowlaniec to rekawice robocze w aucie sa, po historii z cegla wiedzialam, ze cos trzeba, podlozyc, podsypac, ale k.... co i czym no wiec ide i mysle okazalo sie ze 100 m dalej byly zasypywane dziury jakims gruzem, wiec zaczelam znosic, idzie grzes przez wies... troche czasu mi to zajelo, ale po bojach i trudach udalo sie ok 18:30 dotarlam do domu, ale auto wygladalo jak po poligonie, zarowno na zewnatrz jak i wsrodku. i po tym rekonesansie, gdzie brzozek oczywiscie nie widzialam, zlecilam kopanie sasiadowi i mam 50 samosiejek, reszte drzewek dokopiemy u mezusia na dzialce bo ma tez nieuzytki i tam to sie juz lasek zrobil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 20.10.2008 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 postaram sie porobic dzis troche zdjec jaki jest stan obecny domu, jak dobrze pojdzie to wpiatek panowie zaczynaja dach, chyba ze nie wyrobia sie na drugeiej budowie to dopiero w poniedzialek.teraz zaczynam sie zastanawiac i pare rzeczy sobie uszeregowac, jakie rzeczy sie potem robi po kolei, ktore instalacje i kiedy, kiedy alarm, czy ubezpiecza sie stan surowy itp,itd... trzeba siasc i poczytac, a tu czasu ciagle brak...odnosnie alarmu to u nas sa dwie firmy do wyboru, solid i sokół, ale musze sie dopiero rozeznac jaki maja zasieg dzialania, bo "my to na wsi mieszkamy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 20.10.2008 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 dzisiejszy plan wykonanany, wieniec zalany, brzózki posadzone, a nie,, nie wykonany, zdjecia nie zrobione. ale jutro to na bank, bedziemy sadzic drugi rzad drzewek to i zdjecia porobię.sorki, ze czesto pisze bez polskichz nakow ale to z przyzwyczajenia... w "szkockim" kompie polskich znakow brak i tak mi się zapomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 28.10.2008 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 witam, dziennik znalazlam na piatej stronie , troche sie zapuscilam z tym pisaniem i zrobił się z tego prawie dwutygodnik a nie dziennik . efekty pracy tamtego tygodnia: -posadzonych prawie 100 brzózek -drzewo na więźbę przewiezione i sie maluje - w piatek panowie rozszalowali wieniec, nadproza i przykrecali murłaty troche maja "zabawy" ze znalezieniem własciwych wymiarów i podzieleniem odpowiednio drzewa (ktore i jak pociac na czesci zeby bylo dobrze), ale dadzą rade bo nie takie dachy stawiali (taką mam nadzieję). fotorelacje zdam pozniej, jak junior zrobi sobie drzemke i bede miec chwile spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 28.10.2008 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 postaram sie teraz powklejac obiecane zdjecia, hmm jak to sie robilo???metoda prob i bledow dojde do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts