Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Junony - dom w hibiskusie

Junona

Recommended Posts

wlasnie sobie uswiadomilam, ze zawsze chcialam miec piekarnik w zabudowie, a tu nie bardzo jest gdzie ustawic taka sciane z mebli w mojej kuchni :o

mam taka mysl... moze by zrobic ta sciane w miejscu gdzie jest ten barek i w ten sposob zamknac troche kuchnie? sama juz nie wiem, jakos mi nie bardzo idzie projektowanie w tych madrych programach, moze ktos pomoze :oops:

dla przypomnienia rzut parteru jest w pierwszej czesci dziennika :)

• Odpowiedzi 270
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

stan budowy na dzien dzisiejszy: cały dach załozony membraną, teraz chwilowy przestoj, okolo 2 tyg, bo ekipa robi wiezbe na innym domu.

dobrze, ze wczoraj skonczyli bo byl ostatni dzien suchy, dzisiaj kropi i jest szaro, buro i ponuro...

zdjecia beda dzisiaj, albo jutro, moze bedzie jasniej.

domek juz wyglada jak domek :), nie straszy juz takimi golymi dechami, ale.... do zamieszkania jescze dluga i wyboista droga ( no chyba, ze wygram 6 w totka).

ale piź..... (wieje), jak w kieleckim :), ale szkockie przyzwyczajenie do pogody pomaga przeżyc.

troche te wichrzyska namieszaly, panowie byli dzisiaj poprawiac membrane, zeby jej bardziej nie potargalo, bo w paru miejscach wiatr zaczynal jej dawac rade.

a ja musze sie dzisiaj wybrac w koncu po te plytki na kominy, bo jak sie znowu okaze, ze trzeba czekac...

dachowke maja przywiezc w nastepnym tygodniu, kasztanowa angoba szlachetna z koramika, ale jak tak przegladam galerie roznych domow, to znowu zaczynam zalowac, ze nie antracyt albo grafit :( albo chociaz orzechowy.

ale z kasztanowa tez bedzie pieknie, co nie? :roll:

teraz znowu mam dylematy co do okien, jaka firma i jaki kolor.

a jak Wy inni hibiskusowcy, jakie chcecie kolorki na swoim domku?

dzisiaj przywieziono deski koszowe na budowe i plyty OSB do wykonczenia jaskółek.

panowie zaczynaja od poniedzialku, takze jak mezus przyjedzie na swieta, to powinno byc juz skonczone :)

aha, znowu zapomnialam aparatu na budowe, wiec obiecanych zdjec dachowki narazie nie bedzie, ale obiecuje poprawe.