Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Junony - dom w hibiskusie.

Junona

Recommended Posts

okna maja piękny kolor....coraz bardziej skłaniam się do okien w kolorze :wink: bo chciałam obustronnie białe....ale chyba będzie z zewnątrz kolor 8) 8)

A inwestorek to ma takie same taczki jak mój :lol: :lol: i też siedzą na budowie bo jak tam pojedziemy to ma "strasznie dużo pracy" :o :lol: :lol: :lol:

:o :o :o jakie teraz robią wypasione skrzyneczki na gaz :o :o super

• Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to moj post nr 300

tak, taczki to najwazniejsza rzecz, zaraz po zielonej łopacie :lol:

najczesciej sluza do wozenia gruzu na mostek, ale z racji tego, ze teren juz raczej wysprzatany, to juz pare razy przylapalam malego cwaniaka, ze ładowal kamienie z mostku i wywozil do tylu za dom, :o no bo przeciez cos trzeba robic. a jezdzic z pustymi taczkami to tak bez sensu :lol:

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/obrazek_%B6wi%B1teczny_2.gif

Wesołych Świąt!

Bez zmartwień, z barszczem, z grzybami, z karpiem,

z gościem, co niesie szczęście!

Czeka nań przecież miejsce.

Wesołych Świąt!

W Święta, niech się snuje kolęda.

I gałązki świerkowe niech Wam

pachną na zdrowie.

Wesołych Świąt!

A z Gwiazdką!

Pod świeczek łuną jasną

życzcie sobie - najwięcej:

zwykłego, ludzkiego szczęścia.

• 2 weeks później...

dziekuje wszystkim za zyczenia.

w Szkocji zimowa aura, mroz nie odpuszcza juz drugi tydzien, Szkoci zmarznieci :lol: , zamarzaja, dobrze, ze to mrozy w granicach -7, bo jakby tak dowalilo przez tydzien -20, to utopiliby sie we wlasnych g..... (w zwiazku z madrym rozwiazaniem rur kanalizacyjnych na zewnatrz budynkow).

22 byla straszna sniezyca, snieg lezy caly czas, nie topnieje, dzieciaki maja radoche, dorosli Szkoci juz mniej bo jezdzic po sniegu nie umieja (co ja mowie jezdzic, ruszyc nie potrafia tylko buksuja w miejscu)

jak sie wyjedzie poza miasto to prawie jakbym jechala do Zakopca albo do Bialki na narty :wink:

szkoda tylko, ze nie snieza sztucznie na Ben Nevis i musimy poczekac na wiecej sniegu, ale sprzet juz czeka :)

dziekuje wszystkim za zyczenia.

w Szkocji zimowa aura, mroz nie odpuszcza juz drugi tydzien, Szkoci zmarznieci :lol: , zamarzaja, dobrze, ze to mrozy w granicach -7, bo jakby tak dowalilo przez tydzien -20, to utopiliby sie we wlasnych g..... (w zwiazku z madrym rozwiazaniem rur kanalizacyjnych na zewnatrz budynkow).

22 byla straszna sniezyca, snieg lezy caly czas, nie topnieje, dzieciaki maja radoche, dorosli Szkoci juz mniej bo jezdzic po sniegu nie umieja (co ja mowie jezdzic, ruszyc nie potrafia tylko buksuja w miejscu)

jak sie wyjedzie poza miasto to prawie jakbym jechala do Zakopca albo do Bialki na narty :wink:

szkoda tylko, ze nie snieza sztucznie na Ben Nevis i musimy poczekac na wiecej sniegu, ale sprzet juz czeka :)

To ja WAM zazdroszczę!

W Sylwestra taka mgła była - że autentycznie nie było widać kolorowych wystrzałów u sąsiada... :o Dzisiaj mokro i zniknął juz praktycznie śnieg -a raczej jego resztki :-?

• 1 month później...

hej ryba154, witam w moich skromnych progach.

gdzie budujecie hibiskusa i na jakim jestescie etapie?, moze jakies zdjecia?

nasz kolor okien to orzech z oknoplastu, zastanawialismy sie rowniez nad macore, lepiej by sie komponowal z dachowka, ale zostalismy przy orzechu.

powody dwa, chcielismy kolor z obu stron i latwiej potem dopasowac wnetrza do brazow niz do bordo (przynajmniej dla mnie).

drugi powod to taki, ze okno przesuwne bylo niedostepne w kolorze macore.

czesc...

budujemy z zachodniopomorskim...blisko koszalina....

zdjecia postaram sie wkleic...obecnie mamy juz dach,teraz koncza scianki dzialowe i mamy sobie wybrac okna....mysle intensywnie nad machoniem,ale mam identyczne obawy jak ty,ze ciezko bedzie dopasowac inne elementy wnetrza....zaraz własnie jade pogladac jeszcze,bo czas goni....wprowadzka planowana na grudzien :lol:

wow, no to bede mogla poogladac wnetrza od srodka, bo nasza przeprowadzka jest dalej nie zaplanowana. mamy jeszcze 3,5 roku, zeby zdazyc przed pojsciem juniora do szkoly, o ile srodki finansowe pozwola. kredytu nie chcemy brac, ciezko byloby go zalatwiac bo nie mamy dochodow w Polsce.

czy zmienialiscie cos w projekcie? a i robiliscie od razu schody i taras?

w projekcie nic nie zmienialismy do tej pory poza tym ,ze mamy PC i rekuperator...taras odrazu...a schody wewnetrzne? tez odrazu...chociaz powiem, ze narazie mam objekcje bo wydaja mi sie waskie a poza tym sa betonowe....no ale tam nie nadaja sie schody takie jakie mi sie podobaja...no i dachowke mamy roben,a w projekcie chyba jets marsylianka,ale moze sie myle...chyba,ze nie o takie zmiany ci chodzilo....mamy jeszcze podniesiona w jednym miejscu scianke kolankowa z 50cm,w sypialni...

u nas tez troche czasu dzieciaki maja do szkoly...cora za 3lata,synek za 2lata....

wreszcie dzisiaj zobaczylam nasz domek ze sciankami działowymi...i podoba mi sie bardzo....

okna juz prawie prawie wybrane....na placu boju zostal dab bagienny albo machon..ale raczej te pierwsze...

• 2 weeks później...