Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Junony - dom w hibiskusie.

Junona

Recommended Posts

schody wejsciowe tez odrazu byly wylane...scianki działowe murowane,łazienki nie planujemy...powiem jedno łazienka na poddaszu jest nie dosc ze mala,to jeszcze te skosy...masakra.... :evil: :evil: i wanna osmiokatna kon by sie usmial....nie robia...

i to ze podloga w tej łazience na projekcie ma taka wysokosc to nierealne do wykonania....czasami zaluje,ze nie mamy zalanego sufitu nad wykuszem ,bo mozna by powiekszyc łazienke....kominek tez moglby byc w innym miejscu...

bedzie taka mala zmiana ze scianki w wiatrołapie beda z cegly waskiej takze zyskamy centymetry dodatkowe.

Edytowane przez ryba154

• Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Junona. Jestem tu pierwszy raz i widzę, że piękny domek Wam się szykuje. Jeśli chodzi o tarasy, to u nas też były wylewane, kiedy budynek został zamknięty. Nie wiem czy to dobrze, czy źle, ale widzę w innych dziennikach, że większość tarasów jest robiona po wybudowaniu domu. Kiedy podpisywaliśmy umowę z wykonawcą, to nie zawierała ona ceny za tarasy. Teraz wiem dlaczego :-? . Za beton na tarasy zapłaciliśmy 13.000 (działka była zaniżona), a za robociznę 8.000 :o . Fakt, że mamy dwa duże tarasy. Masz już jakieś plany wykończeniowe?

witam wszystkich z pięknej Polski :)

ostatni weekend uplynal nam pod znakiem podrozowania, 2400 km za nami, za 2 tygodnie nastepne 2400 km.

pogoda dzisiaj piekna, odwiedzilismy dzialke, na szczescie szkod nie ma po zimie.

w paru miejscach pojawila sie plesn na trawie, wiec moze jutro to trzeba bedzie pograbic.

z nowin budowlanych: niestety taki stan zostaje nadal, nie ma kasy na budowanie. to co bylo przeznaczone na inwestycje na budowe zostalo spozytkowane w inny sposob :(

licze na to, ze decyzja ta jest dla nas dobra i sluszna. po 6 latach pracy firma w ktorej mezus pracuje zmienila front dzialan ( chyba tez z braku kasy). wlasciciel postanowil sie przebranzowic z budowlanki na finanse. w zwiazku z tym pracuje tylko do konca kwietnia.

dalej postanowili ze swoim dyrektorem dzialac w tej samej branzy i wspolpracowac z tymi samymi firmami co wczesniej. ale to wymagalo zainwestowania w biznes, wiec gotowka przeznaczona na budowe zostala tu narazie ulokowna. miejmy nadzieje, ze korzystnie.

• 2 weeks później...
  • 3 years później...
  • 1 month później...

z tego co czytam to jesteśmy na podobnym etapie, no może ja jestem troche dalej,bo juz mam podłogi i łazienki, na dole mam zupełnie inny układ,ale twój mi sie tez podoba, jakoś mi nie przyszło do głowy, mam,szaro-czarno-biało.

teraz jestem na etapie poszukiwania sprzetu do kuchni,bo projekt mam własciwie gotowy.najtrudniej bedzie z lodowką.

• 2 weeks później...
hej ryba,

pochwal się projektem, bo ja mam dylemat z rozmieszczeniem a o kolorystyce nie wspomnę.

projektem się ni epochwale,bo go fizycznie nie mam,tzn.mam przed przerobka i jedynie to moge wkleic,alewłasciwie większośc rzeczy zmienilismy,bo to była propozycja projektanta...

wy macie odbicie lustrzane hibiskusa?

kolor...hmmm.ja własnie walcze z tym....dalej....w tym tempie to nie wiem kiedy skoncze...tzn. wiem, musze w tym tygodniu podpisac umowe bo juz mni edruga połówka goni...

u nas bedzie cos w brazie chyba, bo tak nam do podłóg pasuje, w całym domu oprocz łazienek i garazu sa panele balterio...teraz musimy powalczyc z kolorem ścian i barierka na schodach....miałam pewna wizje schodów,ale okazała sie mało stabilna wiec odpadła....

hejka Ryba, tak mamy lustrzane odbicie hibiskusa.

u nas też kolorystycznie tonacje szaro, biało, czarne. Akcenty kolorystyczne w formie dodatków. ale do tego jeszcze długa droga. ;)

jaki kolor schodów macie?

a co planujecie w wykuszu na suficie? bo pisałaś, że też nie wylewaliście stropu nad nim. Ja chcę tam długi żyrandol kryształkowy ( do emerytury zdążę nazbierać może na niego ;))

zostawiłas spiżarkę przy kuchni?

ja zostawiłam i przestrzeń do słupa zabudowałam tam chcę wysoką zabudowę.

obecnie wybieram gres na parter.kuchnia i cały wykusz bedzie w gresie bo tam jest podłogówka.

co zrobiłaś na ścianie tej przy schodach, bo ja mam codziennie inne wizje (raz kamień, raz tapeta albo pomalować )

jakie masz drzwi wewnętrzne? jak masz jakieś zdjęcia Waszych wnętrz to prześlij (może być na priva).

zdecydowałaś się już na kolor kuchni ?

o matko, toż to wyszła cała lista pytań :)

Heja.w wykuszu tez chcialam taki żyrandol,ale chyba jednak nie widzę go tam.te udawane sa nawet kolo 4tys,krysztalowy ok 20.

Kolor schodów i drzwi mamy prawie jak okna dąb bagienny.co stolarz sie z nami miał,zeby taki kolor znaleść,tymbardziej,ze drzwi sa jesionowe a schody dębowe.zdjęć drzwi nie mam,bo sa zafoliowane,ale według naszego pomysłu proste, w środku prostokatne szkło podzielone na 3 części.prawie identyczne jak wejściowe,z tym to tez bylo smiesznie bo po wybraniu juz dopiero później sie zorientowalismy,ze taki same mamy wejściowe.zDojazdów mły czas nam sie te same podobają.kolor taki ciemny brąz nakrapiany czarnym,schody zaokrąglone,sa super i drzwi tez.

Spizarke mam,słup tez,my mamy wszedzie podlogowke i panele oprócz łazienek z płytkami.

Kuchnia w brązie,kawa z mlekiem,biały.

Ściana mi sie marzy intensywnie szara,ale moj mąż sie pewnie nie zgodzi tym bardziej,ze chce kominek i słup potraktować stiukiem szarym.no i podłogę mamy brązowo szara.

A ty jakie kolory planujesz?