bambus23 12.10.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Witam,Proszę o radę...Staram się o kredyt hipoteczny w DOMBANKU ok. 220tys.Wszystko z mojej strony jest OK, warunki spełnione. Po 8 mc starań podpisaliśmy umowę 4 WRZEŚNIA 2008r.I tu zaczyna się mój problem...Minął miesiąc i wypłaty 1 transzy nie ma! Mój doradca twierdzi,że bank nie ma środków na wypłatę. W banku info,że mają całą masę wypłat i przekładają termin wypłaty co kilka dni.W umowie mam jasno napisane, że wypłata ma być do 7 dni! Minął miesiąc...Powpłacałam zaliczki na materiał i dla wykonawców. Jestem stratna ok 7 tys.Jest szansa na pokrycie choć części tej kwoty przez bank???BĘDĘ OGROMNIE WDZIĘCZNA ZA KAŻDĄ RADĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 12.10.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Z tego, co mi wiadomo, DOM BANK ma kłopot z wypłatą kredytów hipotecznych i w tej chwili w ogóle ustanowił duże ograniczenia w przyznawaniu kredytów (chyba podobnie jak inne banki). O ile wiem, osobom starającym się o kredyt, dają teraz kredyty tylko do 80% wartosci inwestycji. Z pewnością to kłopot, jesli czekasz tyle czasu na wypłatę transzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 19.10.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Nie strasz, ja jutro wybieram sie po trzecia ostatnia transze do banku, podobno czeka sie na wyplate do dwoch tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.10.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Prawda jest taka, że banki przestały sobie ufać.Właściwie zamarł rynek kredytów międzybankowych.Banki pożyczają klientom tyle ile same zebrały w formie spłacanych kredytów i umiejscowionych w ich bankach lokatach.W lepszej kondycji finansowej są te banki, które aktywnie "ściągają" z rynku pieniądze w formie lokat bankowych. Prawdą jest także i to, że łatwość z jaką można było otrzymać kredyt w USA innych krajach Europy Zachodniej była powodem zaistniałego kryzysu.Inną sprawą jest to, że już zawartych umów należy dotrzymywać. Nawiasem mówiąc; DomBank jest marką hipoteczną GETIN Banku SA. W piątkowej Rzeczpospolitej (na zielonych stronach) jest artykuł potwierdzający tezę, że GetinBank pozycza tyle ile sam uzbiera. Stąd też ewentualne zatory finansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.10.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Składaj reklamację - na gębę nic nie załatwisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 31.10.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Dziś wreszcie przyszła do nas transza z Dombanku - przyznana 13.10. Coś się jednak ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 01.11.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 skompletuj dokumenty i dowody i przypomnij im to jak będą od Ciebie chcieli ratę w terminie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bambus23 01.11.2008 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Dzięki za odp.el-ka, a jakie masz warunki kredytu w dombanku?Ja mam marżę 1,4% libor 3m. Dla mnie OK, tylko ten spread, żaden BANK nie ma bardziej niekorzystnego dla klienta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts