miko3 12.10.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Niedawno wprowadziłam się do wynajmowanego mieszkania i mam problem z wanną a mianowicie z paskiem, śladem brudu, którego w żaden sposób doczyścić nie mogę. Wanna wygląda na nową - remont 2 lata wcześniej, chyba akrylowa. Macie może jakiś sprawdzony sposób na usunięcie tego brudu? Środki typu cif, domestos nie zadziałały. Nie mam pomysłu co mogłabym użyć jeszcze tak by z kolei jej nie uszkodzić. Proszę pomóżcie, bo pomimo, iż tyle razy ją szorowałam mam wstręt gdy do niej wchodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 12.10.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Prosta rada wymien na nową Popytaj sie w sklepach z armaturą są specjalne farby do renowacji wanien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 13.10.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Prponuję pastę do polerowania lakierow samochodowych - Tempo lub Automax. Pięknie poleruje i ściera wszelkie pzrebarwienia i drobne rysy z akrylu.Ja też odnowilam tym obudowę mikrofalówki i lodówkę. Pasta nie jest droga, wyrzucić wannę zawsze zdążysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bert 14.10.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Proponuję roztwór kwasku cytrynowego - zaszkodzic nie zaszkodzi a prawdopodobnie pomoże (o ile to osad kamienny z brudnej wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miko3 16.10.2008 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Wypróbuję wszystkie motedy- wyrzucenie wanny na koniec:) mam pytanie odnośnie tego kwasku- w jakich proporcjach rozpuścić, polać odczekać czy od razu tym szorować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bert 17.10.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Zagotuj wodę w czajniku, wsyp opakowanie kwasku- chwilę niech tak postoi (3 minuty) a usuniesz z niego kamień ,następnie wykorzystaj tę wodę do czego chcesz. I tak możesz polac tą wodą(gorącą) sanitariaty z osadem kamiennym (umywalka ,wanna,muszla,zlewozmywak-wszystko jak nowe)Usuwałam tak, zatwardziały kamień pod korkiem przelewowo-odpływowym wanny ,w muszli smugi przy otworach z których leci woda(Żadne środki sklepowe nie dawały rady) U mnie pomogło-jak będzie u ciebie nie wiem .Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 30.10.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 cilit kamień i rdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 28.11.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 przebarwienia na wannie powinny zejsc jak namoczysz watę/gazę w occie i połozysz na brudne miejsvca na około 1-2 godziny. Po tym czasie zdejmujesz watę i pocierasz - powinno był już tylko biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 13.04.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Soda oczyszczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkowska 20.04.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 domestos... a jak nie to ocet - ocet dobry jest na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa1 07.05.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ja proponuję Cilit Bang czerwony, często go można kupić łącznie z zielony. Czerwony jest do rdzy, kamienia, ciężkich zabrudzeń, a zielony do tłuszczu np. kuchenkę, kafelki i piekarnik świetnie się tym czyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetkawawa 02.02.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 u mnie też się sprawdza cilit, zaden domestos ani mleczko nie mają przy nim szans w moim domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pisii35 05.02.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 i akcja czyszczenia wanny zakończyła się sukcesem? czy raczej została przemianowana na akcje pt wymiana wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian-ek 03.03.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 W wielu sklepach są także tych "marketowch" są sprcjalistyczne farby do renowacji wanien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 24.03.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 W wielu sklepach także tych "marketowych" są specjalistyczne środki do czyszczenia różnych rzeczy w tym i wanien akrylowych, skutkują. Naprawdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata_Ko 04.07.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Również mogę potwierdzić, że cillit bang się sprawdza, tylko trzeba uważać, czym się czyści, bo ja niefortunnie zarysowałam sobie wannę przy okazji czyszczenia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darriusz 20.11.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Może soda z octem pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 10.12.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 A mozecie napisać coś więcej o tej farbie do wanien, bo obiło mi się kiedys cos takiego o uszy, ale nie znam szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spain 12.12.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 to dobre pytanie dla perfekcyjnej pani domu! ale co do octu, to na pewno warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saip 08.08.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 U mnie zadziałał Dr Sanit fresh jest na bazie kwasku cytrynowego i praktycznie nie trzeba szorować. A wiem że jest jeszcze Dr Sanit Forte, który jest jeszcze silniejszy. zobaczcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts