worekgdynia 12.10.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Witam.Zakupiłem sterownik pokojowy Auraton 2005 Economic i chciałem go podłaczyć do pieca HKS Lazar EkoKomfort. Oczywiście wszystko jest proste i jasne. Odpiąłem czujnik temperatury wewnetrznej, podłączyłem sterownik, ustawiłem go i co? I nic. Piec załącza się tak jak mu pasuje. Nie widzi sterownika, a na sygnały dawane przez niego nie reaguje. Nadmieniam, że kabelki zostały prawidłowo podłączone. Może ktoś z Was szanowni forumowicze wie jak prawidłowo powinny wyglądać ustawienia pieca.-Czy ma pozostać w pracy automatycznej, a może trzeba przełączyć go na dzienną lub nocną?-W jakiej pozycji pozostawić pokrętła temperatury sterownika pieca - na min. czy na max?-Czy przypadkiem serwisant nie powinien zmienić jakiegoś parametru w panelu serwisowym sterownika na piecu?-A może to sam sterownik pokojowy jest zepsuty? Dzięki za każdą informację. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
worekgdynia 18.11.2008 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witam ponownie.Nie dopisywałem następnego postu, ale już wcześniej zaczerpnąłem informacji i co nie co poczytałem w instrukcjach sterowników stosowanych m.in. w HKS Lazar. I doszedłem do wniosku, że jest potrzebna pomoc serwisanta, aby prawidłowo piec współpracował ze sterownikiem pokojowym. Prawdopodobnie zmiana jednego z parametrów spowoduje reakcję pieca na sterownik pokojowy. Jeżeli się nie mylę może to być parametr związany z ustawieniem pracy pieca w opcji:- Pełna pogodówka lub- Bez pogodówki.Ale to wszystko wyjaśni się na 100% jak serwisant przyjedzie. Oczywiście dam znać co i jak, aby pozostali szczęśliwi nabywcy kotła nie mieli co się martwić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof1305 19.11.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 no tak tylko czy przyjedzie? bo to podobno jest firma która tylko produkuje a nie serwisuje ,nie jesteś jedyny z takimi klopotami ,ale życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
worekgdynia 20.11.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Krzysztofie - skoro odpisałeś tak, a nie inaczej to widocznie źle wyraziłem się. Chodziło mi o sterownik i serwisanta z HKS Lazar , a nie z AURATONA. Po prostu serwis Lazara musi podjechać i zmienić w ustawieniach serwisowych sterownika kotła tą opcję i wszystko powinno już być OK. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts