Charlie 19.10.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Co może być przyczyną, ze moja prawie 5letnia pralka AMICA , przy wirowaniu huczy jak odrzutowiec rozgrzewający się do startu??? Poza tym trochę ją tez nosi... W serwisie powiedzieli, że łozyska mogą być do wymiany i rzekomo to koszt taki, że mogę spokojnie tą "dojeździć" , bo nie opłaca już się jej naprawiać?! dobij dzi.wkę i kup boscha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 19.10.2008 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Co może być przyczyną, ze moja prawie 5letnia pralka AMICA , przy wirowaniu huczy jak odrzutowiec rozgrzewający się do startu??? Poza tym trochę ją tez nosi... W serwisie powiedzieli, że łozyska mogą być do wymiany i rzekomo to koszt taki, że mogę spokojnie tą "dojeździć" , bo nie opłaca już się jej naprawiać?! dobij dzi.wkę i kup boscha Heh, takoż będzie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 20.10.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Co może być przyczyną, ze moja prawie 5letnia pralka AMICA , przy wirowaniu huczy jak odrzutowiec rozgrzewający się do startu??? Poza tym trochę ją tez nosi... W serwisie powiedzieli, że łozyska mogą być do wymiany i rzekomo to koszt taki, że mogę spokojnie tą "dojeździć" , bo nie opłaca już się jej naprawiać?! dobij dzi.wkę i kup boscha albo siemensa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.10.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Last Rico - kocham Cię no proszę jakie tu nam pod nosem forumowe miłostki w najlepsze kwitną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 20.10.2008 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Co może być przyczyną, ze moja prawie 5letnia pralka AMICA , przy wirowaniu huczy jak odrzutowiec rozgrzewający się do startu??? Poza tym trochę ją tez nosi... W serwisie powiedzieli, że łozyska mogą być do wymiany i rzekomo to koszt taki, że mogę spokojnie tą "dojeździć" , bo nie opłaca już się jej naprawiać?! dobij dzi.wkę i kup boscha albo siemensa o siemensie myślałem początkowo, bo ma ładne srebrne drzwiczki! niestety bardzo podatne na zarysowania, z czasem może to brzydko wyglądać... wezmę więc boscha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 25.10.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Moja Amica najbardziej skacze, gdy w pranie zawieruszy się jakiś twardy drobiazg, np. grosik. Pomyślałam więc teraz, że może w przypadku sporego zakamienienia bębna też tak będzie skakać, bo bęben zdecydowanie nie będzie dobrze wyważony. Spróbujcie najpierw uprać spora ilość odkamieniacza - a wodę wylejcie do jakiegoś wiadra, bo inaczej od kawałków kamienia może Wam się zapchać filtr odprowadzający - czy co tam est przy rurach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 20.02.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Witam Nie mam pojęcia o co chodzi ale mąż mnie prosi bym zapytała więc pytam. Właśnie wymienia łożyska w Amice PA5560A411. Zakupił oryginalne łożyska ze strony firmowej i do tego jeden Simering (czy coś takiego). Rozkręcił pralkę, a tam były jakby dwa te Semeringi, jeden większy, a w nim jakby mniejszy. Mąż ma tylko jeden. Czy to ok. Czy to jakiś nowy i będzie dobrze, czy też czegoś nie zamówił i lepiej nie składać dalej. Proszę o szybką odp. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonusia001 26.08.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 ""Co może być przyczyną, ze moja prawie 5letnia pralka AMICA , przy wirowaniu huczy jak odrzutowiec rozgrzewający się do startu??? Poza tym trochę ją tez nosi... W serwisie powiedzieli, że łozyska mogą być do wymiany i rzekomo to koszt taki, że mogę spokojnie tą "dojeździć" , bo nie opłaca już się jej naprawiać?! " Sąsiadowi też tak powiedzieli, więc nie mając nic do stracenia, rozebrał pralke nie znając się nic na tym, kupił łożyska za 36 zł. i wymienił je! pralka działa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 29.08.2010 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Wymieniłem łożyska,choć na forum (fachowym) grzmieli że w tym modelu jest to niemożliwe. Dodam jeszcze skromnie że zrobiłem to bez wyciągania bębna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 06.09.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 my mamy whirlpoola i też huczała jak odrzutowiec, mąż wymienił łożyska a trzeba było całą pralkę rozkręcić ale teraz chodzi ciszej niż zaraz po kupnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpi 26.11.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Czy ktos wie jakie lozyska i simering pasuja do pralko-suszarki Candy Alise CLD 135 ?Ktos juz moze przechodzil ta wymiane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel10232 23.02.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc mam amice PC5580B425 wywalała kod o zapchaniu filtra czyściłem teraz wypompowuje wodę ale tylko raz potem buczy musze puszczac wode do miski i rusza pierze jest dobrze do następnego wypompowania.Rozebrałem pompę wyczyścilem czysta jest ,węże też nie wiem czego jeszcze szukać dlaczego robi pierwsze odpompowanie a dalej nie z góry dziekuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dynia 14.02.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Ja zrobilem tak:Po kolei Zakręcamy wode,odłączmy wtyczke z sieci.1 spuścić wode z pralki kładąc wąż na ziemi.2 odkręcamy górna pokrywe pralki zdejmując ja.3 odkręcamy przednia osłonę pod drzwiczkami pralki4 wyjmujemy dozownik na proszek i odkrecamy cały zdejmujac węzyki5 odkręcamy przedni panel sterujacy, nie musimy wypinac wtyczek zawiśnie on z boku pralki.przy okazji odkręcamy górny odwaznik6 odkręcamy opaske na łączacą bęben z pralka.7 odkręcamy odwaznik z przodu8 odkręcamy reszte przedniej osłony wraz z drzwiczkami do pralki(stawiamy z boku nie wypinajac przewodów9 wypinamy wtyczki z grzałki10 odkręcamy osłonę bębna na około (sporo wkrętów)11 zdejmujemy spręzyne trzymajaca pralkę z góry.12 Wyciagamy cały beben wraz z silnikiem z obudowy pralki.zdejmujemy silnik13 Zdejmujemy(odkrecamy) koło pasowe klucz 18 normalny gwint.radze psiknąć WD 40 wczesniej.14 Rozdzielamy bęben od obudowy.15 Wybijamy łozyska ,kazde na zewnątrz, przednie wyjdzie wraz z uszczelniaczem.16 Montujemy nowe łozyska sprawdzajac wczesniej jakie były17 Składamy wszystko do kupy odwrotnie jak rozbieraliśmy (: Po drodze jest pare węzyków i wtyczek,radze zapamiętac ich połozenie.Nie kupowałem łozysk wczesniej bo w serwisie Amicki powiedzieli mi ze stosowano do nich rózne łozyska i uszczelniacze.Koszt kompletu w sklepie 35 pln w serwisie 50 pln.Wadą pralki jest brak dostepu od jej tyłu..wszystko rozkrecamy z góry albo produ.Życzę powodzenia (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dynia 14.02.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Pralka musi byc z POLSKIEJ fabryki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dynia 14.02.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 JEDEN warunek BOSCH musi byc z NIemiec albo z Lodzi (Polska) reszta to wielkie g..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts