daggulka 28.01.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Nawiązując do tematu ... też przerabiałam ten problem Córa 16 lat ... z zapuszczonymi "korzeniami" w starym miejscu W starym miejscu mieszkają moi rodzice ... mają 3-pokojowe mieszkanie tylko dla siebie ... zaproponowali, że jesli córa chce - może mieć u nich swój pokój . I jest tak, że w tygodniu jest u moich rodziców (szkoła pod blokiem w zasadzie , znajomi pod ręką , a babcia ma na nią "oko" ), na weekendy przyjeżdża do nas (gdzie też ma oczywiście swój pokój i miejsce na ziemi ) . Często jest tak, że i w tygodniu jest ze mną .... po prostu jeśli godziny szkoła/praca pasują - jeżdzi ze mną do miasta. Kiedy jest w mieście - mamy ze soba stały kontakt gg, telefoniczny , biuro swoje mam obok jej szkoły - widzimy sie prawie codziennie - nie jest tak, że jest zostawiona sama sobie . Jestem o nią spokojna - jest dość mądrą i zrównoważoną nastolatką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.01.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Czyli rozumie, ze reszta rodziny jest szczesliwa i zadowolona z mieszkania w domku?Jesli tak to nie pozostaje Ci nic innego jak ulatwic sobie zycie codzienne, ogrodem niech zajmie sie maz, do sprzatania zagon reszte rodziny (mase czasu zaoszczedzisz), droge do domu traktuj jako relaks (ja jade w jedna strone 40 km i w tym czasie odpoczywam przy radyjku), a co do butow na zmiane to ja tez nie mam na to patentu jeszcze, nie czyszcze butow rano w domu tylko mam paste i sciereczke w pracy i wlasnie tutaj to robie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 28.01.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 z pasta i sciereczka w pr.to dobry pomysl chociaz ja musze przebrac buty w aucie, bo juz na korytarzu sciga mnie pani sprzatajaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 28.01.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Miałem podobne dylematy i udało mi się wybrnąć z nich przed budową. Przede wszystkim od początku byłem nastawiony na budowę domu jak mieszkaliśmy u teściów w mieszkaniu w bloku. I kupilśmy wtedy działkę dosyć tanią ale od centrum Warszawy 30 km (drogami - mierzyłem licznikiem samochodywym). Ponieważ wtedy kasy nie było kompletnie to budowa była odłożna na poźniej. W między czasie kupilsmy mieszkanie, wyprowadzilismy sie od tesciów i jezdzlismy systematycznie w wekendy na dzialke. No i stwierdzislmy ze to trochę za daleko. W rezultacie kupilsmy dzialke 2 km od miejsca gdzie mieszkamy. A tą drugą sprzedalismy. Dzieci mamy małe. Syn teraz poszedł do szkoły do zerówki i wozimy go juz do szkoly przy budowanym domu. Naszym założeniem było więc aby: - zbudować sie póki dzieci małe.- nie zmieniać im środowiska szkolnego. W dzisiejszych czasach nawet przy dobrej komunikacji uważam ze trzeba osobiście wozić dziecko na wszelkie zajecia. Dla mnie to ze dzieciak jako nastolatek nie będzie sie sam włóczył po mieście i blokowisu to plus. No i docelowo chcielibyśmy zeby jedno z dorosłych albo wogole nie pracowalo albo na czesc etatu. I wtedy to ma jakos szanse zgrac sie. Ewentualnie teściowa z nami zamieszka.... Coz dla niektórych moze lepszym wyjsciem jest mieszkanie w miescie a dom gdzies dalej (np. na mazurach) do ktorego w czasie aktywnego zycia jezdzi sie na weekedny a potem przeprowadzka na emeryture a zostawienie mieszkania dla dzieci w miescie albo wynajęcie komuś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 05.02.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 A ja mam takie dziwne dziecko, co powiedziało że po studiach jedzie w Bieszczady , bo u nas zrobiło się trochę tłoczno ( 5 domków w okolicy i las) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts