DPS 12.10.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 No mam sobie Orange bezprzewodowy i to jest absolutnie jedyna możliwośc posiadania jakiegokolwiek neta. Zasięg najczęściej 1 kreska albo wcale. Chciałabym kupić jakąś antenę zewnętrzną do modemu (mam zewnętrzny modem OptionIcon, podłączany przez port USB), może wtedy jakieś lepsze warunki pisania byłyby na forumie. Czy moglibyście podrzucić mi parę linków do sklepów internetowych na właściwy typ anteny? Wchodziłam do sklepów, ale tam tyle tego, że nie jestem w stanie się zorientować. Jakies do WiFi (to chyba niedobre? ), jakieś... ech, za dużo tego. Doradźcie coś, proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 12.10.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Nie napisałaś jaki model.Jeśli 225 to on nie ma wyjścia na antenę.I albo trzeba by zrobić/kupić "radar" i umieścić modem w jego ognisku albo zastosować antenę z pętlą indukcyjną.Nie mieli tam czegoś mądrzejszego w Orange? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.10.2008 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 No on ma wyjście na antenę na pewno, ale jakies chyba zepsute, bo jak kiedyś była dodatkowa antena pokojowa, to za nic nie identyfikował sieci, jak była wpięta w niego. A co to jest ten "radar"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 13.10.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Coś ,co ogniskuje sygnał.(podobnie jak tależ anteny satelitarnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 14.10.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 a jak z zasięgiem telefonów? może warto pomyśleć nad jakimś wzmacniaczem gsm No on ma wyjście na antenę na pewno, ale jakies chyba zepsute, bo jak kiedyś była dodatkowa antena pokojowa, to za nic nie identyfikował sieci, jak była wpięta w niego. to może antena zewnętrzna a jeśli wyjście na antenę jest popsute to oddać na gwarancji - jeśli jeszcze jest na gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.10.2008 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 No chodzi o to, żeby był lepszy sygnał. A modem ma wejście na antene zewnętrzną zepsute. Gwarancja minęła. Jest na to jakaś rada bez kupowania nowego modemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 14.10.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 a skąd pewność że gniazdo anteny jest popsute? Jeśli masz znajomych z takim samym modemem to możesz przełożyć do swojego laptopa i będziesz miała pewność że to wina modemu. Szczerze mówiąc trochę ciężko znaleźć przyczynę na odległość :/ może ta antena co miałaś przedtem byłe jakaś be be fuj fuj, Pozostaje gdybanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.10.2008 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Może i tak, ale nie chcę kupowac w ciemno. Ale czy są jakies zewnętrzne anteny wzmacniające sygnał i jakie konkretnie? Bo pokojowej to i tak nie kupie, za słaba jest - u mnie od zera do dwóch kresek w porywach sygnał ma. Jakiś link do sklepu i konkretnego modelu/typu by mi się bardzo przydał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts