Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GABINET. Biura projektów traktują to słowo jak LEP na muchy.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zmieniam właśnie nomenklaturę i u mnie, miast pokoju rekreacyjnego, będzie bawialnia.

Noooo nie wiem - do bawialni to musisz bonę zatrudnić ...

Istnieje wszak ryzyko, że historia się powtórzy i zostanie królową :lol: . A wtedy cały dom by trzeba przemianować :lol: . I wieżyczkę dobudować.

Gorzej jak zostanie tylko księżniczką -skąd Ty smoka wytrzaśniesz...

Pomieszczenie w ktorym bede mial pompe ciepla -to nie jest tylko pomieszczenie gospodarcze, to nie jest kotlownia (brak kotla) to moze "pompownia"?

Ciezki dylmat stoi przede mna :evil:

Zamiast jadalni chyba bede mowil stolowka - w koncu stol bedzie tam stal

Tez bede (wlasciwie juz stoi) gabinet, ale nie pomyslalem ze to snobizm :oops:

Chyba zmienie nazewnictwo na proponowane tutaj albo np. archiwum? Wszak bede tam zbieral np. pity, f-ry etc...

Pzdr.

No, to Ci z tu nieobecnych, ktorzy skusza sie na apartament 28m^2 chociaz nie beda mieli klopotow z nazewnictwem:

"Prosze gosci, oto moj

salono-gabineto-kancelario-biblioteko-skladziko-sypialnio-warsztato-pokojodzienno-pokojodziecinno-pokojogoscinno-serwerownio-pakamero-pralnio-suszarnio-jadalnio-stolowko-kuchnia. Uff, sprobojcie to powiedziec z prawidlowym akcentem." :lol:

Konstatnynopolitykaneczka wysiada z tej naszej salono-gabineto-kancelario-biblioteko-skladziko-sypialnio-warsztato-pokojodzienno-pokojodziecinno-pokojogoscinno-serwerownio-pakamero-pralnio-suszarnio-jadalnio-stolowko-kuchni-uff.

Zmieniam właśnie nomenklaturę i u mnie, miast pokoju rekreacyjnego, będzie bawialnia.

Noooo nie wiem - do bawialni to musisz bonę zatrudnić ...

Istnieje wszak ryzyko, że historia się powtórzy i zostanie królową :lol: . A wtedy cały dom by trzeba przemianować :lol: . I wieżyczkę dobudować.

Gorzej jak zostanie tylko księżniczką -skąd Ty smoka wytrzaśniesz...

ktoś mnie wołał ? :wink: :lol:

mók pokój na parterze z kompem i książkami to pracownia ...choć kuźwa...ja to tam przeważnie przy kompie sobie czas uprzyjemniam ... może trza tam zacząć jakoś ...hm ...pracować???:wink: :D

a do "salonu" ( aż całe 20m2 :lol: ) musiałam się przyzwyczajać ...bo w blokach to zawsze był "stołowy" :roll: