Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki młot udarowy - kompromis ceny do jakości :)

dziubek25077

Recommended Posts

Kupiłem młot udarowy firmy KINZO za 369 zł (dlatego cudów od niego nie wymagam) ogólnie rzecz biorąc fajna zabawka, dość mocny, 1000W i bodajże 4 J udar.

Jako że non stop coś do pokucia, a na karku do wyburzenia stara chałpka pomieszczenie gospodarcze, no i sporo betonowch chodników, i zastanawiam się nad kupnem drugiego, bo nieraz trzeba by :jechać z koksem" na 4 ręce :D

Jakie młoty polecacie??

Chciałbym coś dobrego i trwałego, a zarazem nie za dużo wydać kasy, BOSCHE I MAKITY odpadają, z 2000 zł nawet nie ma co oglądać, chyba że takie po 700 W.

Przejżałem całą ofertę EINHELL-a mają różne linie - blue i red wydaje sie już dość solidna.

A może inne marki??

Wyczaiłem na allegro cośtakiego:

http://www.allegro.pl/item456075018_mlot_wiercaco_kujacy_dwt_bh1500_12j_walizka_2lgw.html

Troche drogi ale 12 J moc udaru tp brzmi nieźle, ciekawe jak daje sobie rade w praktyce,

Co o tym sądzicie??

Piszcie wszysko co ożecie pisać o młotach, doświadczenia te złe i dobre, mam na kupno jeszcze troche czasu więc chętnie poczytam ;)

Pozdro !!!

A może warto rozejrzeć się za jakąś dobra używką?

jak robiłem elektrykę wujaszek przyniósł starą młotowiertarkę - jakiś starszy wynalazek nie jestem pewien ale mogła być to celma - szło fajnie siporex i poroton nie było problemu, z betonem gorzej :(

jak robiłem kanalizę teść załatwił z pracy coś takiego

http://allegro.pl/item449529487_mlot_wyburzeniowy_26j_hitachi_h_60mr_wys_0_h60mr.html

prawdziwy potwór - nie było na niego siły :D :D

co do einhella to jest w miarę ok , mam szlifierki i wkrętarkę tej firmy - na własną budowę wystarczają i cena jest znośna

• 4 weeks później...

Ja też miałem dylemat ale postawiłem na Einhela żółtą serię i jestem bardzio zadowolony a przy tym ceny sprzętu raczej komicznie niskie :D

Jak bym umiał produkować pieniądze zapewne zainwestował bym w Makite ( to sprzęt świetnej jakości z przeznaczeniem do ciągłej pracy)

Na pewno nie kupowałbym Boscha :roll:

Einhell PL ma 2 letnią gwarancję Door To Door

Swego czasu w makro kupiłem badziewie made in honkong,lub china,800W.Cena120zł,przeszedł chrzest bojowy,fundament klinkierowy-sciany boczne 42cm czolowe 84cm,oraz wiele innych rzeczy.Skończyły mu się szczotki.Może miałem szczęście.Jeżeli by się zepsuł to nie zal go wyrzucić,naprawa się nie opłaca.Z doświadczenia wiem że naprawa markowego sprzętu nie schodzi poniżej 400 zł.Wybór należy do ciebie

Za 200 zł kupiłem młotowiertarkę X-kraft. Chińszczyzna. Udało się tym rozbić 8 mb koryt dla krów i 2 m dla koni. 1500W, 2 lata gwarancji. W przyszłym roku bedzie pracować w chlewiku. Do usumiecia jest wylewka i betonowe koryta.

W komplecie były 3 wiertła i 2 dłuta. Uchwyt SDS. Mimo, że beton koryt nafaszerowany był kamieniami dłuta nie ucierpiały. Trochę drga rękojeść. Owinięcie jej gąbką pomogło.

90 % wyrobów kupowanych na firmę ma skróconą gwarancje co najmniej o1rok.

Wiem, ale bardziej zależało mi na 2 latach gwarancji niż wrzuceniu 200 zł w koszty.

Prace w chlewiku mam zaplanowane na wiosnę. A później chyba już tego młota nie będę potrzebował.

Tu można coś wybrać:

http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=falon+tech

Mam kilka różnych sztuk kupionych "na raz, na jedno zadanie..."

Zadziwiające! Niektóre mają kilka lat ciężkiej orki za sobą! Dalej fajnie działają.

Adam M.

OOo, nie śledziłęm wątku ze względu na słabe zainteresowanie, a tu prosze ;)

No to sie pochwale :)

Kupiłęm młot DWT i stwierdzam że bardzo dobra firma

A oto to cudo:

http://i35.tinypic.com/2ns6t1c.jpg

Miałem wcześniej KINZO tzn nadal mam, ale po 2-3 godzinach swojej pracy (oczywiście nie ciągłej) rozleciał sie uchwyt SDS WiertłA i dłuta same wypadały nie było blokady. Zawiosłem na gwarancji, naprawili, odziwo w tydzień.

Za kinzo dałem 369 zł w PRAKTIKERZE

A za DWT 750 zł (utargowałęm z 800 ;) ).

Powiem szczerze że lubuje sie w dobrych elektronarzędziach, ale za dobry młot to faktycznie trzeba dać ponad 2000 zł, a na moje potrzeby myśle że wystarczy.

Pozdro !!!

• 11 months później...
  • 7 years później...
Jeśli zależy Ci na wytrzymałości urządzenia, polecamy mimo wszystko zastanowić się nad narzędziem Bosch. Oferujemy trzyletnią gwarancję, co jest cennym atutem, szczególnie przy wspomnianej przez Ciebie częstej pracy urządzenia. W cenie podobnej do wspomnianego młota KINZO proponujemy Bosch GBH 2400 z uchwytem SDS plus. Posiada on funkcję kucia, dzięki której można wykonywać prace dłutujące w cegle, kamieniu, jak i betonie.