Bigbeat 13.10.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Witam, będę miał gaz ziemny (za rok ) - i w związku z tym zaczynam już myśleć o skrzynce gazowej w linii ogrodzenia. Mam kilka pytań do osób które wiedzą coś w tym temacie: 1. Czy skrzynka gazowa może być umieszczona prawie w narożniku działki? 2. Czy skrzynka gazowa może przylegać/wchodzić do drewnianego domku na sprzęt ogrodniczy? Konkretniej: w rogu działki, koło śmietnika, zamierzam zbudować taki domek. Jedna z jego ścian - właśnie ta od strony drogi - byłaby zbudowana z wykorzystaniem istniejących sztachet ogrodzenia, tak więc tył skrzynki znalazłby się praktycznie wewnątrz domku. 3. Czy rura gazowa może być puszczona pod takim domkiem - przy założeniu, że przechodziłaby w ziemi tuż obok jednej ze ścian i równolegle do niej, a nad rurą nie byłoby żadnej trwałej posadzki? Jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 13.10.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 to wszystko najlepiej ustalic z gazownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 13.10.2008 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 No gazownia nie bardzo chce rozmawiać, twierdząc - zresztą słusznie - że oni zajmują się doprowadzeniem gazu do skrzynki.Natomiast od skrzynki do domu to już jest moje - i jedyne, co chcą mi polecić, to firmę, która mi zrobi projekt i wykonawstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 16.10.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witam, będę miał gaz ziemny (za rok ) - i w związku z tym zaczynam już myśleć o skrzynce gazowej w linii ogrodzenia. Mam kilka pytań do osób które wiedzą coś w tym temacie: 1. Czy skrzynka gazowa może być umieszczona prawie w narożniku działki? 2. Czy skrzynka gazowa może przylegać/wchodzić do drewnianego domku na sprzęt ogrodniczy? Konkretniej: w rogu działki, koło śmietnika, zamierzam zbudować taki domek. Jedna z jego ścian - właśnie ta od strony drogi - byłaby zbudowana z wykorzystaniem istniejących sztachet ogrodzenia, tak więc tył skrzynki znalazłby się praktycznie wewnątrz domku. 3. Czy rura gazowa może być puszczona pod takim domkiem - przy założeniu, że przechodziłaby w ziemi tuż obok jednej ze ścian i równolegle do niej, a nad rurą nie byłoby żadnej trwałej posadzki? Jak to wygląda? 3 x TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 16.10.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witam, będę miał gaz ziemny (za rok ) - i w związku z tym zaczynam już myśleć o skrzynce gazowej w linii ogrodzenia. Mam kilka pytań do osób które wiedzą coś w tym temacie: 1. Czy skrzynka gazowa może być umieszczona prawie w narożniku działki? 2. Czy skrzynka gazowa może przylegać/wchodzić do drewnianego domku na sprzęt ogrodniczy? Konkretniej: w rogu działki, koło śmietnika, zamierzam zbudować taki domek. Jedna z jego ścian - właśnie ta od strony drogi - byłaby zbudowana z wykorzystaniem istniejących sztachet ogrodzenia, tak więc tył skrzynki znalazłby się praktycznie wewnątrz domku. 3. Czy rura gazowa może być puszczona pod takim domkiem - przy założeniu, że przechodziłaby w ziemi tuż obok jednej ze ścian i równolegle do niej, a nad rurą nie byłoby żadnej trwałej posadzki? Jak to wygląda? Od miesiąca jestem szczesliwym posiadaczem skrzynki a od tygodnia szcześliwym posiadaczem gazu w rurze. 1. Może być umieszczona gdzie chcesz, tzn. gdzie Ci zaprojektuje projektant, a mi zaprojektował tam gdzie ja sobie zazyczyłem. 2. U mnie pomiędzy skrzynkami gazową i elektryczną będzie wiata smietnikowa. Więc u Ciebie też nie powinno być problemu. 3. Nie wiem ale pewnie problemu nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts