suire 15.10.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 U mnie od sierpnia zeszłego roku działa płyta elektryczna,piekarnik i zmywarka Ikea (Whirlpool)Jestem zadowolona,wszystko pracuje jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigail 15.10.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 My mamy kuchnię ikeowską (super się sprawdza)z całym agd whirlpoola zakupionym razem z kuchnią. Oceniając wg starej skali szkolnej (czyli od 5 do 2) dałabym tak:lodówka: 5zmywarka : 4piekarnik : 5płyta gazowa : 3 na szynachokap: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 16.10.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 a która masz płytę i dlaczego 3 na szynach ?Zastanawiam sie od jakiegos czasu nad płytą z Ikei pięciopalnikową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigail 16.10.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 a która masz płytę i dlaczego 3 na szynach ? Zastanawiam sie od jakiegos czasu nad płytą z Ikei pięciopalnikową Te pięciopalnikowe są b.efektowne, być może też są lepsze niż mój 4palnikowy model (nie znam numeru, na zewnątrz nie jest napisane). Dlaczego 3 na szynach? Otóz jest tam taki patent (ochrona pzred dziećmi), że aby właczyć gaz musisz jedną ręką przekręcić kurek wciskając go jednocześnie a następnie potrzymać wciśnięty przez 5 sekund, drugą ręką naciskając iskrownik i dopiero wtedy bucha płomień. Szkopuł jest taki, że ten mechanizm w palniku się zacina, czyli powtarzasz opisaną sekwencję czasem kilka razy i płomień ciągle gaśnie, mimo że trzyma się przepisowe 5 sekund lub dłużej. Wtedy trzeba zdjąć plastikowy kurek, stuknąć trzonkiem noża w metalowy trzpień kurka i próbować od nowa. Do skutku. Czasem odpalenie palnika trwa 2-3minuty. Cholery można dostać. Czynne warunkowo mam 2 palniki, jeden wcale a jeden odpala z dużym trudem. Czyli w zasadzie mam płytę 2palmikową i to źle działającą. Moja mama ma róznież płytę gazową z ikei (inny model) i również ma dokładnie ten sam problem. Gazownik twierdzi, ze to bład konstrukcyjny , nie do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwi 16.10.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 a jak to wygląda cenowo? Dużo taniej niż zakup osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 20.10.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 a która masz płytę i dlaczego 3 na szynach ? Zastanawiam sie od jakiegos czasu nad płytą z Ikei pięciopalnikową Te pięciopalnikowe są b.efektowne, być może też są lepsze niż mój 4palnikowy model (nie znam numeru, na zewnątrz nie jest napisane). Dlaczego 3 na szynach? Otóz jest tam taki patent (ochrona pzred dziećmi), że aby właczyć gaz musisz jedną ręką przekręcić kurek wciskając go jednocześnie a następnie potrzymać wciśnięty przez 5 sekund, drugą ręką naciskając iskrownik i dopiero wtedy bucha płomień. Szkopuł jest taki, że ten mechanizm w palniku się zacina, czyli powtarzasz opisaną sekwencję czasem kilka razy i płomień ciągle gaśnie, mimo że trzyma się przepisowe 5 sekund lub dłużej. Wtedy trzeba zdjąć plastikowy kurek, stuknąć trzonkiem noża w metalowy trzpień kurka i próbować od nowa. Do skutku. Czasem odpalenie palnika trwa 2-3minuty. Cholery można dostać. Czynne warunkowo mam 2 palniki, jeden wcale a jeden odpala z dużym trudem. Czyli w zasadzie mam płytę 2palmikową i to źle działającą. Moja mama ma róznież płytę gazową z ikei (inny model) i również ma dokładnie ten sam problem. Gazownik twierdzi, ze to bład konstrukcyjny , nie do usunięcia. Może trochę nie na temat,ale miałam kiedyś taką kuchenke "Amika". \Po prostu tak z gazem bywa,zawsze coś zapaskudzi te kurki Teraz mam płytę elektryczną z IKEA i zapomniałam co to kuchenka gazowa.I jak bywa kłopotliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m3rkury 22.10.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witajcie,potrzebuję pomocy/porady odnośnie podłączenia elektrycznego kuchni Whirlpoola (piekarnik+płyta grzewcza ceramiczna). Niestety dostaję sprzeczne informacje z różnych źródeł i sam nie wiem, kto ma rację. Czy można podłączyć płytę z piekarnikiem do 1-fazowego przyłącza 230V? Mam już 3 głosy na ten temat:1. TAK, można, tylko trzeba zrobić zabezpieczenie 25A2. NIE, trzeba podłączyć 3-fazowo3. NIE, konieczna jest siła. Niestety jestem laikiem. Wolałbym, żeby opcja "1" była prawdą, bo wtedy nie musiałbym modyfikować instalacji elektrycznej. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam,Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.10.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Zobacz do instrukcji płyty. Tam powinno być wszystko napisane. Niektóre możan podłoączyć na dwa sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 22.10.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Jestem laikiem w tym temacie, kuchnię (płyta + piekarnik Ikea )podłączali fachowcy.Ale NA PEWNO mam to podłączone do siły. I podczas zakładania instalacji tez pytano mnie o rodzaj kuchenki(elektryczna,gazowa?).Więc pewnie ta siła jest wazna przy podłączeniu płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m3rkury 24.10.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 dzięki za odpowiedzi. Będziemy ciągnąć siłę w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 16.03.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Czy ktoś ma tą płytę gazową z ikei? Jak się sprawdza i czyści, bo jest matowa? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70154169 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 17.03.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Ja użytkuję od roku cały sprzęt Ikea, łącznie z płytą pięciopalnikową. Rzeczywiście, kurKi trzeba nieco przytrzymać przy zapalaniu palników, ale w moim egzemplarzu na szczęście się nie zacinają. Jeśli chodzi o utrzymanie w czystości - no to nie jest najszczęśliwszy wybór. Ale sposobem na smugi pozostające po umyciu jest oliwka (skorzystałam z rad szanownych Forumowiczek), sprawdza się doskonale. A ruszt od czasu do czasu do zmywarki - i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 17.03.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Gosia ale masz tą czarną płytę właśnie czy inox? Zastanawiam się co lepsze, czy czarna na szkle, czy ten mat czy może inox jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 17.03.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Inox, ale chyba jednak wolałabym ..., a właściwie nie wiem która lepsza. , na razie wyrabiam ciągle w sobie nawyk czyszczenia po każdym użyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 17.03.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 A dla mnie ta płyta to porażka i poważnie zastanawiam się nad jej wymianą. I nie chodzi mi o czyszczenie, ale o bezpieczeństwo, z tych rusztów najnormalniej w świecie spadają garnki i wbrew pozorom nie mogę swobodnie postawić na niej czterech garnków Po dwóch latach użytkowania serdecznie odradzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 17.03.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Masakra, dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 17.03.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 też chciałam tę płyte gazową z 5 palnikami, znalazłam inną whirlpoola i nie wiem czy będzie pasowała do szafki,chociaż z drugiej strony i tak będzie wycięty na nią otwór w płycie więc nie wiem czy rozmiar szafki pod spodem ma znaczenie. http://www.oleole.pl/plyty-do-zabudowy/whirlpool-akt-797-ix.bhtml?from=nokaut&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-03&utm_content=110183jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 17.03.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ale do czego będzie pasowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 29.03.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 A jaka lodówka nie-z-ikei pasuje do zabudowy ikei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 29.03.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 A jaka lodówka nie-z-ikei pasuje do zabudowy ikei? sprawdź najpierw parametry lodówki ikeowskiej do zabudowy jaką chcesz (wys. głeb. szer. pojemność chłodziarki i zamrażarki) potem wejdź na ceneo, wywołaj lodówki do zabudowy, wpisz te parametry i wyskoczy Ci cała lista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts