popcarol 13.10.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Mam do zaimpregnowania prawie 100 m2 gresu polerowanego.Sopro kosztuje 110 zl za litr, wiec potrzebuje ok 5 litrow.Czy jest jakas tansza alternatywa? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 13.10.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 HG ochrona przed plamami - w castoramie kosztuje 90 pare zł (w necie można znaleźć taniej), 1l wystarcza na 100m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 13.10.2008 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 HG ochrona przed plamami - w castoramie kosztuje 90 pare zł (w necie można znaleźć taniej), 1l wystarcza na 100m2 Dzieki, znalazlam za 45 zl + transport, tutaj: http://sklep.matbud.pl/p,pl,7046,hg+-ochrona+przed+plamami.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 13.10.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 To jest akurat cena za 250ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 13.10.2008 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Racja :/ 93 lz za litr, a wydajnosc 5x lepsza niz sopro.. dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 01.05.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Czy ktoś impregnowł gres polerowany tym środkiem (HG)? Cena Sopro mnie poraziła. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.05.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 my kupowaliśmy Sopro za 95zl -jedna butelka wystarczyła -gresu mamy ok 24m.kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 01.05.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 I jak Kasiu wygląda gres po zaimpregnowaniu? Impregnowałaś przed fugowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 02.05.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 I jak Kasiu wygląda gres po zaimpregnowaniu? Impregnowałaś przed fugowaniem? wyglada tak samo jak przed ma ładny polysk a kiedy był impregnowany to Ci nie powiem, bo robił to glazurnik -sama nie wiem kiedy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.05.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Impregnowałem tym produktem HG gres, co prawda w pomieszczeniu gospodarczym, więc tam szału nie oczekuję, ale "efektu" jakiegoś super nie ma. Na czyste płytki ( przed fugowaniem ) rozprowadziłem małym wałkiem płyn, wsiąkł i tyle Plam, czy zmiany koloru po impregnacji nie zostawił. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 05.06.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ale jest HG impregnat i HG ochrona przed plamami. Którym zabezpieczyć gres polerowany, plissss.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.06.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Impregnowałem tym :http://www.hgpolska.pl/component/option,com_produkty/Itemid,78/catid,2/id,11/grupa,plytki-ceramiczne/produkt,hg-ochrona-przed-plamami-250ml/ pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 05.06.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 A czym zaimpregnować gres już zafugowany? Nada się to cudo z HG? Czy wtedy smaruje się zarówno gres jak i fugę? Pomóżcie, plissss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 06.06.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Majki, dzięki wielkie. Też bym wolała tym "ochrona przed plamami"i, bo jest bardzo wydajny. Ten, który ma napis impregnat starcza na małą powierzchnię, a ja mam 70 metrów tego gresu.Jesteście zadowoleni? Nic nie dzieje się z podłogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.06.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Ale jest HG impregnat i HG ochrona przed plamami. Którym zabezpieczyć gres polerowany, plissss.... Też ten temat przerabiałam jakis czas temu i takie informacje znalazłam na stronie producenta. Do zabezpieczenia piaskowca ( nasiąkliwy i porowaty kamień) należy zastosować HG "impregnat" Preparat należy nanieść na powierzchnię pędzlem lub wałkiem, w takiej ilości aby po paru minutach wniknął w kamień (powierzchnia powinna być matowa). Czynność dla lepszego efektu można powtórzyc po około 2-3 godzinach. Zabezpieczenie impregnatem HG jest zabiegiem trwałym. HG "ochrona przed plamami" służy do powierzchniowej ochrony nienasiąkliwych płytek ceramicznych - zwłaszcza gresowych oraz kamieni naturalnych jak marmur, granit itp. Preparat ma za zadanie stworzenie na zabezpieczanej powierzchni powłoki chroniacej ją przed substancjami plamiącymi, wnikającymi w mikropory. Gresy impregnuje się przed położeniem fugi, żeby jej nie wetrzeć w pory gresu, bo potem mogą być problemy z jej usunięciem - to już moje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 06.06.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Czyli jednak "ochrona przed plamami" Super, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.06.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Majki, dzięki wielkie. Też bym wolała tym "ochrona przed plamami"i, bo jest bardzo wydajny. Ten, który ma napis impregnat starcza na małą powierzchnię, a ja mam 70 metrów tego gresu. Jesteście zadowoleni? Nic nie dzieje się z podłogą? Nie ma sprawy Na razie nie dzieje się nic, podłoga testowana na obecność chlapania kleju do płytek, lania czegokolwiek, gdziekolwiek itp - bo to kotłownia Na razie - 0 plam pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitka0 29.11.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 właśnie stoję przed wyborem preparatu do impregnowania. Skłaniam się właśnie ku HG. Czyli mówicie, ze do gresu polerowanego bardziej nadaje się "Ochrona przed plamami" niz "Impregnat"? Kurde, w ogole się na tym nie znam, a musze szybko podjac decyzje A pozniej - juz po zafugowaniu czym mozna jeszcze zaimpregnowac calosc?? Płytki sa koloru jasno-bezowego i w jednym pomieszczeniu fuga bedzie szara a w drugim bezowa. Blagam, pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arbea 29.11.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 My do impregnacji gresu kupiliśmy Fila MP 90, cena niestety wysoka ale podobno skuteczny - jak będzie to się okaże podczas użytowania podłogi.Zastanawiam się czy on też wystarczy do impregnacji fugi czy kupić inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts