dandi3 27.10.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 usłyszeliśmy od jednej sąsiadki, że jak kogoś nie stać na ogrzewanie domu gazem to nie powinien się budować no ba, a jak kogoś nie stac na włoskie gresy to niby co? My kiedys usłyszeliśmy od pary zapraszającej nas na wesele że w ich stronach daje sie w kopercie (tu stosowna suma) a jak kogoś nie stac to niech nie przychodzi bo to wstyd jakieś dziedostwo ludziom dawać... Od razu chce się życzyc Państwu młodym wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 27.10.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 ...namioty, szałasy, lepianki, domki na drzewie, tratwy mieszkalne... Coś pięknego. P.S. Gdy ostatnio usłyszałam ile wyniósłby rachunek za ogrzewanie mojego domu gazem zamiast węglem to również zaczęłam się zastanawiać nad przeprowadzką do lepianki . Z psami powinno być mi ciepło. Moze wyda ci sie to mało prawdopodobne, ale znam przypadek, w mojej rodzinie, ze nowy dom o podobnej kubaturze jak moj, ogrzewany ekogroszkiem, generuje w sezonie koszty rapotem 15% niższe. O syfie i robocie nie wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 27.10.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 A jak w nocy sie z jednej strony czlowiek przytuli do cieplego ciala z drugiej grzeje go pies to koszt powinny spac o kolejne 15 % . Pod warunkiem, ze dom gra z krajobrazem , wpisuje sie i tak dalej ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 27.10.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ale utrzymanie psa podniosło by koszt o 25% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 27.10.2008 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Hmmm..........moglby go dozywiac sasiad. Pod warunkiem, ze i jego dom sie wpisuje w krajobraz i tak dalej i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 28.10.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 mmmmmmmmm skoro domy sa nieladne to dlaczego ktos je buduje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.10.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Kaska Maciej - jesli okolica raczej plaska , z lasem i jeziorem, architektura raczej nijaka , historii okolicy brak i nie wiadomo jak budowalo sie w najblizszej okolicy powiedzmy przed wojna, z czego i jacy tam ludzie zyli ( mozna poszperac w biblitece )to nawiazalabym do tego pol okraglego pokoju bo jest charakterystyczny i z tym zielonym ta czesc budynku wyglada znosnie - w tamtym domu zachwiane sa proporcje okien ( moim skromnym zdaniem gdyby byly nieco wyzsze budynek nie bylby taki zly ) , nie upeiralabym sie tez przy skosnym dachu . Tylko, że ten dom, o którym piszesz, sam jest takim "gargamelem" wśród otaczającej zabudowy : http://images28.fotosik.pl/286/6a60e238ded52ce6.jpg Piętrowy dom z dachem kopertowym i półokrągłymi narożnikiem z tarasem został "wciśnięty" pośród zabudowę złożoną z domów parterowych. http://forum.muratordom.pl/post2809283.htm#2809283 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.10.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Wszelkie wypustki i tylko przy plaskim dachu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 28.10.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Wszelkie wypustki i tylko przy plaskim dachu . Lumpie, o ile zdgadzam sie z Tobą w innym wątku w 100% to teraz zupełnie nie wiem o chodzi A na marginesie dodam, że ten dom z półokrągłym wykuszem stoi niemalże naprzeciwko mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.10.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Kaśka, szkoda, że na pietrze nie ma też okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 28.10.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Kaśka, szkoda, że na pietrze nie ma też okna no ale ja mam okno na piętrze nawet dwa i w dachu ale czy to dobrze????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.10.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Ojej co sie przejmujesz..... A w ogole to dobrze, ze w jednym sie zgadzamy a w drugim nie. Byloby nudno gdybysmy sie zgadzaly we wszystkim Podoba mi sie ten polokragly pokoj z tym zielonym - nie jest to takie zle. Remont - i nowe , wyzsze okna. bylby z tego l kawalek ciekawego domu . Udany remont z kostki na wille modernistyczna przeprowadzila chyba Mohag, ale jaks afera wybuchla bo ktos wykorzystal jej zdjecia do celow reklamowania swojej firmy czy cos takiego - i wszystkie zdjecia pokasowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 28.10.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Podoba mi sie ten polokragly pokoj z tym zielonym - nie jest to takie zle. Remont - i nowe , wyzsze okna. bylby z tego l kawalek ciekawego domu.lumpie, ale ten dom na zdjęciu nie jest mój mój jest ten: http://images48.fotosik.pl/24/c1dd30b9fe40822f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 28.10.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Ta "kostka" nie jest taka zla. W tym bialym wyzej , okna jakos "szalenczo" rozmieszczone. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 28.10.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Ta "kostka" nie jest taka zla. W tym bialym wyzej , okna jakos "szalenczo" rozmieszczone. Pozdrawiam.tak myślałam, że ktoś to mi wypomni mnie jest z tymi szalonymi oknami bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 28.10.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Ta "kostka" nie jest taka zla. W tym bialym wyzej , okna jakos "szalenczo" rozmieszczone. Pozdrawiam.tak myślałam, że ktoś to mi wypomni mnie jest z tymi szalonymi oknami bardzo dobrze Mam na mysli tylko ta elewacje ktora widac ..... nie caly dom i nie rozklad. Niestety ale nie moglaby byc chluba zadnego architekta .... tak delikatnie rzecz ujmujac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.10.2008 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Oby sie dobrze mieszkalo, Kaska. Sadze, ze dom z czasem nabierze duzego uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 29.10.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Sadze, ze dom z czasem nabierze duzego uroku. Jasne! Bo z czasem sie przecież sam "harmonijnie wtopi w krajobraz" a nawet z czasem sam nabierze "właściwych proporcji" i "umiaru" . Jak wszystko co "ma duszę i klimat", że zacytuję klasyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.10.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Ta "kostka" nie jest taka zla. W tym bialym wyzej , okna jakos "szalenczo" rozmieszczone. Pozdrawiam.tak myślałam, że ktoś to mi wypomni mnie jest z tymi szalonymi oknami bardzo dobrze Mam na mysli tylko ta elewacje ktora widac ..... nie caly dom i nie rozklad. Niestety ale nie moglaby byc chluba zadnego architekta .... tak delikatnie rzecz ujmujac.No muszę wziąć w obronę mojego architekta, okien tam było ( na tej stronie) całe mnóstwo, a jakże. Elewacja wyglądała idealnie, ale co z tego, jak się okazało, że w kuchni nie mam ani jednej ściany pełnej, bez okna czy drzwi Sorka, ale wolałam mieć meble w kuchni niż kolejne okno. To samo na górze, anie jednej wolnej, pełnej ściany. A ponieważ jest tam garderoba, stwierdziłam, że 1 okno w dachu wystarczy. Tak więc szalone okna, to tylko i wyłącznie mea culpa Wszystkie pozostałe strony mają elewację jak Pan Bóg przykazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 29.10.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Ta "kostka" nie jest taka zla. W tym bialym wyzej , okna jakos "szalenczo" rozmieszczone. Pozdrawiam.tak myślałam, że ktoś to mi wypomni mnie jest z tymi szalonymi oknami bardzo dobrze Mam na mysli tylko ta elewacje ktora widac ..... nie caly dom i nie rozklad. Niestety ale nie moglaby byc chluba zadnego architekta .... tak delikatnie rzecz ujmujac.No muszę wziąć w obronę mojego architekta, okien tam było ( na tej stronie) całe mnóstwo, a jakże. Elewacja wyglądała idealnie, ale co z tego, jak się okazało, że w kuchni nie mam ani jednej ściany pełnej, bez okna czy drzwi Sorka, ale wolałam mieć meble w kuchni niż kolejne okno. To samo na górze, anie jednej wolnej, pełnej ściany. A ponieważ jest tam garderoba, stwierdziłam, że 1 okno w dachu wystarczy. Tak więc szalone okna, to tylko i wyłącznie mea culpa Wszystkie pozostałe strony mają elewację jak Pan Bóg przykazał. To nie zmienia faktu , ze architekt popełnił podstawowe błędy. Ty masz prawo tego nie widziec , moze ci sie to nawet podobac , ale dla architekta to wstyd byc powinien. Chociaz watpie czy sie wstydzi. Podasz moze namiary na owego mistrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts