kaśka maciej 29.10.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Podasz moze namiary na owego mistrza? A co?? Szukasz architekta??? Aktualnie projektuje jakieś wielkie osiedle w Krakowie. Podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 29.10.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Podasz moze namiary na owego mistrza? A co?? Szukasz architekta??? Aktualnie projektuje jakieś wielkie osiedle w Krakowie. Podobno Nie szukam. Tak sobie tylko pomyslalem , ze gdyby jego dane "powisialy" tu obok tej elewacji to moze nastepnym razem bylby bardziej ostrozny w dogadzaniu inwestorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.10.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Podasz moze namiary na owego mistrza? A co?? Szukasz architekta??? Aktualnie projektuje jakieś wielkie osiedle w Krakowie. Podobno Nie szukam. Tak sobie tylko pomyslalem , ze gdyby jego dane "powisialy" tu obok tej elewacji to moze nastepnym razem bylby bardziej ostrozny w dogadzaniu inwestorowi.Swego czasu przecież wisiały, na tablicy informacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 29.10.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Tyle tu pitu, pitu, a żadnych zdjęć brzydkich domów... No to ja zacznę... conajmniej połowa domów z poniższego linku to brzydactwa... Niestety dzisiaj żeby coś zostało zauważone musi się wyróżniać, a wyróżnia się brzydotą... ni wspomnę już o praktyczności mieszkania w takich domach... http://www.bryla.pl/bryla/1,85298,5843821,Najlepsze_domy_na_swiecie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 30.10.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Sąsiedztwo jakie mam każdy widzi, nie powiem, są też domy nowe, no takie powiedzmy 10letnie, ani ładne ani brzydkie. Ale zadbane, znaczy czysto i schludnie jest. Jednak większość domów jest takich jak na zdjęciach. Mój jedyny sąsiad z kórym graniczę ma podobną chałupkę, ba cała ta dzielnica jest raczej stara. No i choćby nie wiem jak bardzo się starać to mój dom się średnio komponuje w to otoczenie. I że tak powiem I don't care about it. No ale co ja to chciałam powiedzieć Aha, mnie się mój dom podoba, ale nie musi każdemu To przynajmniej masz tyle dobrze. Ja graniczę z malutkim domkiem letniskowym który wygląda jak altanka na działce, a ogród jest pusty - trawę ktoś czasami przychodzi i kosi. Obok jest... coś strasznego. Jak pierwszy raz zobaczyłam ten dom to się przestraszyłam. Swojsko-Polska wersja Rose Red to mało powiedziane (jakby ktoś nie wiedział Rose Red to dom z powieści Kinga który się sam rozrastał). Ten dom przeszedł kilka (minimum) dobudówek i ani razu nie postarano się żeby nowe części jakoś ładnie wkomponować w resztę domu. Dom nie jest tyle stary co straszliwie zaniedbany i zniszczony z powodu braku zainteresowania właścicieli jego konserwacją. "Ogród" (z braku lepszego określenia) jest składowiskiem śmieci lokatorów. Nie mam zamiaru - powtarzam NIE MAM ZAMIARU - nawet próbować wkomponowywać się w to otoczenie. Ja chce mieszkać w domu którego się nie będę wstydziła a nie w ruderze czy altance. I nie obchodzi mnie że nie będzie pasować do moich sąsiadów. To tyle jeśli o mnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.10.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Słuchajcie, jakoś ten wątek mnie natchnął i przed wczoraj wybrałam się na spacer po całej mojej dzielnicy. Jakież było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłam, że mój dom w zasadzie od innych różni się tylko kolorami Większość domów jest również prosta, na dwuspadowe dachy, jakieś małe lukarny na nich. Tak ogólnie biorąc, bo jak zaczniemy wchodzić w szczegóły to trzeba by dodać złote szprosy w oknach, klinkierowe ogrodzenia z kutymi przęsłami czy olbrzymie skalniaki, których to rzeczy nie mam i mieć nie będę. Od razu zaznaczam, ze moja ulica jest wyjątkowa Tu są tylko dwa takie domy jak mój, reszta jak na zdjęciach. Ale co się okazało: ta ulica jest najstarsza na całym osiedlu i jedna z najstarszych w całym mieście Stąd te domy, budowane jakieś dziesiąt lat temu. One zwyczajnie mają prawo nie pasować do otoczenia... Mało tego, odkryłam wiele starych, cudownych kamieniczek, takich budowanych tuż po I Wojnie Wcześniej przechodząc byłam chyba ślepa Widzę, że władze miasta zaczęły coś robić, żeby jeszcze trochę postały. Coś remontują, poprawiają... Niektóre mają towarzystwo jakichś gierkowskich bloków, ale są też takie, gdzie buduje się (głównie sklepy) na podobna modłę. Lumpie, o to Ci chodzi??? Bo jak tak, to ma to sens, serio. PS.Aaaaaaaaaaa, zapomniałabym. Moja ukochana babcia mieszkała w takiej staaaaaaaarej kamienicy, z czerwonej cegły, z drewnianymi schodami na górę i drewnianą podłogą na 1 piętrze Korytarz był przeogromny Szeroki na 5 metrów, albo więcej. Mieszkania duże i widne No i oczywiście nieśmiertelna ławeczka przed kamienicą, na której skupiało się całe życie. No i ogród był, taki wspólny No i grusza była, na której dzieci miały zrobiony dom, taki wiecie: podest Ehhhh, pięknie było Heheh, to chyba do wątku sentymentalnego się nadaje również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 30.10.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Słuchajcie, jakoś ten wątek mnie natchnął i przed wczoraj wybrałam się na spacer po całej mojej dzielnicy. Jakież było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłam, że mój dom w zasadzie od innych różni się tylko kolorami Większość domów jest również prosta, na dwuspadowe dachy, jakieś małe lukarny na nich. Tak ogólnie biorąc, bo jak zaczniemy wchodzić w szczegóły to trzeba by dodać złote szprosy w oknach, klinkierowe ogrodzenia z kutymi przęsłami czy olbrzymie skalniaki, których to rzeczy nie mam i mieć nie będę. Od razu zaznaczam, ze moja ulica jest wyjątkowa Tu są tylko dwa takie domy jak mój, reszta jak na zdjęciach. Ale co się okazało: ta ulica jest najstarsza na całym osiedlu i jedna z najstarszych w całym mieście Stąd te domy, budowane jakieś dziesiąt lat temu. One zwyczajnie mają prawo nie pasować do otoczenia... Mało tego, odkryłam wiele starych, cudownych kamieniczek, takich budowanych tuż po I Wojnie Wcześniej przechodząc byłam chyba ślepa . A Tyś dziouszka nie czasem z Jury Częśtochowskiej, bo foto i opis jak nic sznyt gnaszyńsko-myszkowskej architektury na myśl przywodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.10.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Kaśka, szkoda, że na pietrze nie ma też okna no ale ja mam okno na piętrze nawet dwa i w dachu ale czy to dobrze????????????? chodzi o okno obok drzwi balkonowych na pietrze jakaś taka pusta ściana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.10.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A Tyś dziouszka nie czasem z Jury Częśtochowskiej, bo foto i opis jak nic sznyt gnaszyńsko-myszkowskej architektury na myśl przywodzi. Zgadza się, Pisałam już o tym wyżej, żem dziołcha z Jury Z tym, że mnie bliżej do Myszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.10.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Kaśka, szkoda, że na pietrze nie ma też okna no ale ja mam okno na piętrze nawet dwa i w dachu ale czy to dobrze????????????? chodzi o okno obok drzwi balkonowych na pietrze jakaś taka pusta ściana Majka, pisałam wyżej. No tak kurde wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.10.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Tyle tu pitu, pitu, a żadnych zdjęć brzydkich domów... No to ja zacznę... conajmniej połowa domów z poniższego linku to brzydactwa... Niestety dzisiaj żeby coś zostało zauważone musi się wyróżniać, a wyróżnia się brzydotą... ni wspomnę już o praktyczności mieszkania w takich domach... http://www.bryla.pl/bryla/1,85298,5843821,Najlepsze_domy_na_swiecie.html To ja się przyznam: zupełnie nie mam gustu! Jestem pod tym względem tak upośledzona, że nie wypowiem się więcej na temat urody żadnego domu! No bo... przynaję ze wstydem... mnie się te domy.... NIE PODOBAJĄ. Wiem - są NAJPIĘKNIEJSZE, a mnie się nie podobają, czyli nie znam się! No, może ze dwa - ten bunkrowaty w górach, dlatego, że dobrze ukryty i prawie go nie widać, a zbudowany z kamienia, więc się wkomponowal w otoczenie. No i jeszcze taki jeden mały (chyba), który widać w ciemności (taki ze skośnym stromym dachem). I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.10.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Kaska, cieplo, coraz cieplej..... goraco Nie namawiam do r e p li k....ale jest do czego nawiazywac, jak sie dobrze czlowiek rozejrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 30.10.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 ...najśmieszniejsze jest jak ludzie buduja takie domy, żeby pokazać jacy on sa bogaci i że potrafią miec najładniejszy dom w okolicy... i powstaje taki pałac gdzie w poblizu sa np, domki w mniej więcej jednym stylu (nie mylic takie same) i wygląda to jakby dziedzic sprawował tu swoje rządy , ale niech tam, co mi do tego, tylko, że takie wielki domy później trudno ogrzać bo jest to b. kosztowne, ale kto o tym mysli budując sobie pałac. dom 340m2 to już jest pałac ? liczy się powierzchnia czy ilość pięter? a może ilość garaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 31.10.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Chodzi raczej o to czy ten dom nie bije po oczach swoja bryla jak z kosmosu albo filmow s-f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 01.11.2008 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Chodzi raczej o to czy ten dom nie bije po oczach swoja bryla jak z kosmosu albo filmow s-f. np. taki? http://archrecord.construction.com/residential/hotm/archives/images/0808_1.jpg albo taki? http://www2.nelsonkon.com.br/fotos/iwesu_01g.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 02.11.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 http://www2.nelsonkon.com.br/fotos/iwesu_01g.jpg 600m2, basen, salka baletowa - istna rozpusta! Dobrze choć, że o ogrzewanie nie muszą się martwić w tym klimacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 03.11.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Cos jakby biurowiec obciety u nasady........ bez salki baletowej to by bylo calkiem..........nie fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modernism 05.11.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 HALO!!! Co jest grane? Usunięto mój post, mało tego nie tylko mój, który w części był cytatem, usunięto również oryginał (użytkownik novy - czy jakoś tak, sorki nie pamiętam, pzdr)! Pytam się, co to za Hyde Park?! Z cenzurą?! Przypominam co jest napisane na stronie głównej "Hyde Cegła Park Wolność słowa i poglądów. Dyskusje na tematy niebudowlane. Wstęp na własną odpowiedzialność..." Jak widać nie do końca. Wreszcie ktoś miał odwagę zrobić listę kilku projektów, które się mu nie podobają (z resztą nie tylko jemu) i ciach! Post zniknął. Widać "poprawność polityczna" obowiązuje również tutaj... Stanowczo proszę o wyjaśnienia, "dlaczego"?. Bo niesprawiedliwy? A co to, użytkownicy muratora to wyrocznie? Jak któryś powie innemu, że jego dom jest brzydki to ten ma sobie posypać głowę popiołem? Nie sądzę, żeby ktokolwiek o zdrowych zmysłach postąpił w ten sposób. Wątek od początku jest subiektywny. W Hyde Parku chyba wszyscy uczestnicy biorą na to poprawkę sądząc po tak szybkim jego rozwoju. Obraźliwy? To byłaby hipokryzja... są na muratorze wątki np. tak seksistowskie, że nawet takiemu miłośnikowi pikanterii jak wydają się czasem za ostre. Reklama? Może usuńmy wszystkie posty z linkami... Nawet nie było w nim brzydkich wyrazów Sam nie wiem co o tym myśleć. Jestem zawiedziony i rozczarowany... Żeby nie złamać regulaminu i nie pisać w komentarza nie związanego z tematem, moja opinia: JEST DUŻO BRZYDKICH DOMÓW ALE I TAK BARDZO MI SIĘ PODOBAJĄ! ---- ironia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.11.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 HALO!!! Co jest grane? Usunięto mój post, mało tego nie tylko mój, który w części był cytatem, usunięto również oryginał (użytkownik novy - czy jakoś tak, sorki nie pamiętam, pzdr)! ciekawe, ale w sumie zrozumiałe - mając 7 nicków ciężko wszystkie spamiętać Wreszcie ktoś miał odwagę zrobić listę kilku projektów, które się mu nie podobają z jednego, namolnie polecanego serwisu Stanowczo proszę o wyjaśnienia, "dlaczego"?. 1. SPAM 2. reklama 3. oszukiwanie Forumowiczów - w kilku wątkach śmieci jedna i ta sama osoba pisząca pod kilkoma nickami jeden otwiera temat, drugi spamuje, trzeci się bawi i odpowiada drugiemu "w temacie", czwarty spamuje, piąty bije pianę pisząc cokolwiek, szósty spamuje, siódmy udaje Greka nie radzę kontunuować tej zabawy zasady Forum >>> http://forum.muratordom.pl/Dobre_obyczaje_forum.pdf regulamin portalu >>> http://www.muratordom.pl//pliki/Regulamin_nowy_muratordom.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 19.11.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Jakbyśmy teraz mieli takie prawo, które zmuszałoby do nawiązywania do tego co jest w okolicy, to u mnie wszyscy musieliby budować kostki gierkowskie. I wtedy dopiero byłoby pięknie... U nas w gimnie (czyt. u nas we wsi )) nawet zaczęli o tym myslec i powoli dochodza do dobrych wnioskow. Dwa lata temu na wiekszosci osiedli zakazali budowania dachow kopertowych i niesymetrycznych. Narzucili tez kolory elewacji (jasna) i dachow. Tylko ludzie z odbiorami domow nijak maja sie do tych przepisow Teraz urzednicy podchodza jeszcze lepiej...mozna starac sie o dotacje z UE na wybudowanie domu w stylu regionalym! Chodzi tu glownie o mur pruski kaszubski. Dziala! Juz takie domy rosna i ja sama zaluje ze dopieo w tym roku sie o tymdowiedzialam. Z pewnascia moj dom wygladalby inczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts