Ada Rafał 17.01.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2003 zgadzam się z tobą, że w tym domu wentylacja grawitacyjna ma małą szansę na poprawne funkcjonowanie. Miedzy innymi dlatego ogrzewanie powietrzem z funkcą wentylacji mechanicznej. I komin zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gracag 24.01.2003 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Mam pytanie, a w zasadzie prośbę do osób, które zakupiły i wybudowały (choćby w stanie surowym) dom D09, lub D09-wariant II (Dom na 102). Mam zamiar nabyć również ten projekt i wybudować według niego dom ale nie jestem jeszcze do końca przekonany czy on to właśnie ten, którego szukam. Bardzo pomocna w podjęciu ostatecznej decyzji byłaby ewentualna możliwość zobaczenia tego domu w naturze (jego gabaryty, proporcje, funkcjonalność pomieszczeń itd.) Jeżeli ktoś mógłby mi to umożliwić i pomóc w wyborze tego projektu z góry dziękuję. Mieszkam na południu Polski pomiędzy Krakowem a Bielskiem. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 27.01.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 My mamy D09A w trakcie wykańczania i montażu instalacji. Jeśli nie przeraża Cię wycieczka w okolice między Gliwicami a Kędzierzynem, to zapraszam. Mój adres e-mail to [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada Rafał 03.02.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 wiecie co, jak już stoją ścianki działowe to zaczynam myśleć że ten dom jest jednak za mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koja 18.03.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Od marca do września 2002 wybudowałem dom D09 wg. projektu Muratora. Jedna zmiana w projekcie to zamiana drzwi balkonowych w salonie na luksfery wymuszona szerokością działki. Dała doskonały efekt oświetlenia salonu - ściana jest po zachodniej stronie i popołudniowe słońce daje światło rozproszone.Druga zmiana to podciąg z betonowego na stalowy co dało zmniejszenie wymiarów.Budował jeden wykonawca, który oddał dom pod klucz.Jedyny problem w czasie budowy dotyczył terminów dostawy drzwi, okazało się że na rynku drzwi klient jest niepożądanym elementem ( korzystałem z 2 firm i w obu przypadkach odniosłem identyczne wrażenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 18.03.2003 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Bardzo jestem ciekawa, jaki efekt dały te luksfery. Też wybraliśmy Dom na 102 (lustrzane odbicie) i już mieszkamy. Działkę kupiliśmy w marcu 2000, a wprowadziliśmy się w grudniu 2002. A gdzie ten domek wybudowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 19.03.2003 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Czy naprawdę tylko dwie osoby budują Dom na 102? Proszę, odezwijcie się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ludwiks 20.03.2003 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Taki domek zostasł wybudowany(prawie)w okolicy Wrocławia około1,5roku temu.Jest zamieszkały.Do wykończenia brakuje tynk zewnętrzny na istniejącym już ociepleniu,paru schodków przywejściu i tarasu.Wszystko będzie tej wiosny!Domek jestO.K.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ludwiks 20.03.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Taki domek zostasł wybudowany(prawie)w okolicy Wrocławia około1,5roku temu.Jest zamieszkały.Do wykończenia brakuje tynk zewnętrzny na istniejącym już ociepleniu,paru schodków przywejściu i tarasu.Wszystko będzie tej wiosny!Domek jestO.K.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 21.03.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Ludwik, to właściwie jesteśmy na tym samym etapie Mieszka nam się też bardzo miło. Szkoda, że do Wrocławia szmat drogi... Pozdrawiam i życzę ciepłej wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada Rafał 21.03.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 jest nas więcej .... http://www.gamber.pnet.ws Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 21.03.2003 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Cieszę się bardzo!! Jaka profesjonalna dokumentacja , jestem pełna podziwu A gdzie ten domej zdudowaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ludwiks 21.03.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 On 2003-03-21 14:27, Jaga35 wrote: Ludwik, to właściwie jesteśmy na tym samym etapie Mieszka nam się też bardzo miło. Szkoda, że do Wrocławia szmat drogi... Pozdrawiam i życzę ciepłej wiosny Zyczenia wzajemnie! Jak długi jest ten "szmat"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 22.03.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Mieszkamy 40 km od Warszawy w kierunku południowym, więc sam widzisz ... Kto wie, wakacje przed nami, zwykle wybieramy się w Tatry, może tym razem nieco zmienimy kierunek Pozdrawiam. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 22.03.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Ludwiks, a jaka będzie kolorystyka elewacji.U nas dach jest zielony, a tynk chyba będzie delikatny piaskowy. Chyba, bo chciałabym biały, dzięki czemu dom wyglądałby moim zdaniem tak bardzo tradycyjnie. Mąż jednak jest zdania, że biały będzie się bardzo brudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ludwiks 22.03.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Agnieszko!Będziemy wypatrywać przyjaznych ludzi z kierunku Warszawy(w lecie).Zestawienie zielonego z kremowym lub zbliżonym jest bardzoładne!!.Nasz domek ma antracytowy kolor dachu i białą stolarkę.Stoi on w starym sadzie jabłoniowym,a płot przed domemstanowi piękny 40 letni grabowy żywopłot.W związku zdużą ilościązieleni elewacja będzie w kolorze zbliżonym do "ceglastego"-mniejwięcej.Taras będzie drewniany.Chętnie odpowiem na Twoje pytania!!Serdacznie pozdrawiam!!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszR 26.03.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Pozdrawiam wszystkich. Czy ktoś buduje wg projektu D09 MURATORA na Śląsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 26.03.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Witam serdecznie, zerknij do wątku "jeszcze raz o D09" (troszkę niżej) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszR 27.03.2003 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Dzięki za informację, i przepraszam, ale chodziło mi o Górny Śląsk okolice Gliwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabek 14.04.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Ja też buduję D09 a właściwie kończę. Dom jest ulokowany 50km od Warszawy pod Żyrardowem. Na chwilę obecną czekaja do zrobienia podłogi w pokojach, malowanie, biały montaż i przeprowadzkapozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts