Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 199
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie, a w zasadzie prośbę do osób, które zakupiły i wybudowały (choćby w stanie surowym) dom D09, lub D09-wariant II (Dom na 102). Mam zamiar nabyć również ten projekt i wybudować według niego dom ale nie jestem jeszcze do końca przekonany czy on to właśnie ten, którego szukam. Bardzo pomocna w podjęciu ostatecznej decyzji byłaby ewentualna możliwość zobaczenia tego domu w naturze (jego gabaryty, proporcje, funkcjonalność pomieszczeń itd.) Jeżeli ktoś mógłby mi to umożliwić i pomóc w wyborze tego projektu z góry dziękuję. Mieszkam na południu Polski pomiędzy Krakowem a Bielskiem.

Grzegorz

• 1 month później...

Od marca do września 2002 wybudowałem dom D09 wg. projektu Muratora. Jedna zmiana w projekcie to zamiana drzwi balkonowych w salonie na luksfery wymuszona szerokością działki. Dała doskonały efekt oświetlenia salonu - ściana jest po zachodniej stronie i popołudniowe słońce daje światło rozproszone.

Druga zmiana to podciąg z betonowego na stalowy co dało zmniejszenie wymiarów.

Budował jeden wykonawca, który oddał dom pod klucz.

Jedyny problem w czasie budowy dotyczył terminów dostawy drzwi, okazało się że na rynku drzwi klient jest niepożądanym elementem ( korzystałem z 2 firm i w obu przypadkach odniosłem identyczne wrażenie )

Taki domek zostasł wybudowany(prawie)w okolicy Wrocławia około

1,5roku temu.Jest zamieszkały.Do wykończenia brakuje tynk zewnętrzny na istniejącym już ociepleniu,paru schodków przy

wejściu i tarasu.Wszystko będzie tej wiosny!Domek jestO.K.

Pozdrawiam!

Taki domek zostasł wybudowany(prawie)w okolicy Wrocławia około

1,5roku temu.Jest zamieszkały.Do wykończenia brakuje tynk zewnętrzny na istniejącym już ociepleniu,paru schodków przy

wejściu i tarasu.Wszystko będzie tej wiosny!Domek jestO.K.

Pozdrawiam!

On 2003-03-21 14:27, Jaga35 wrote:

Ludwik, to właściwie jesteśmy na tym samym etapie :smile:

Mieszka nam się też bardzo miło.

Szkoda, że do Wrocławia szmat drogi...

Pozdrawiam i życzę ciepłej wiosny

Zyczenia wzajemnie!

Jak długi jest ten "szmat"?

Agnieszko!

Będziemy wypatrywać przyjaznych ludzi z kierunku Warszawy(w lecie).Zestawienie zielonego z kremowym lub zbliżonym jest bardzo

ładne!!.Nasz domek ma antracytowy kolor dachu i białą stolarkę.Stoi on w starym sadzie jabłoniowym,a płot przed domem

stanowi piękny 40 letni grabowy żywopłot.W związku zdużą ilością

zieleni elewacja będzie w kolorze zbliżonym do "ceglastego"-mniej

więcej.Taras będzie drewniany.Chętnie odpowiem na Twoje pytania!!

Serdacznie pozdrawiam!!! [email protected]

• 3 weeks później...