Jaga35 14.04.2003 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Cześć Grabek, to fajnie słyszeć, że gdzieś jednak są Domki na 102 Życzę, żeby prace wykończeniowe poszły szybko i bez poślizgów. Pozdrawiam ciepło. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 14.04.2003 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Cześć,widzę, że już kończycie wasze domki na 102, a ja się właśnie coraz cieplej przyglądam temu projektowi.Może moglibyście podzielić się ze mną informacją : ile taki dom kosztuje ?(wybaczcie, jeśli pytanie niezbyt eleganckie..). I jeszcze : czy poddasza da się używać jako stryszka?Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 22.04.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Ja mieszkam od grudnia. Trochę pisałam w dzienniku. Domek postawiliśmy po zachodniej stronie Warszawy. Jego zaletą jest minimalna strata na komunikację i brak piętra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 23.04.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Jest też wielu, którzy marzą o domku na 102 od bardzo dawna i chyba już wkrótce im się to ziści. To jest wspaniały projekt. Dom, który można postawić przy niewielkich nakładach i oczywiście przy sprzedaży dotychczasowego mieszkania, nie głodząc rodziny i nie pozbawiając się radości z budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 23.04.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Witaj S.P., zycze powodzenia w realizacji marzen Domek jest wedlug mnie naprawde udany. Mieszkamy od kilku miesiecy i jest nam bardzo wygodnie. Faktycznie koszty budowy (jak i utrzymania) sa do przyjecia dla przecietnego (sorry) inwestora, a my takimi jestesmy. My dodatkowo, z mysla o przyszlosci, podnieslismy nieco dach, wedlug nas dodalo to domkowi uroku. Jedynym jak dotad mankamentem jest dla mnie brak garderoby. Pozdrawiam. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioCH 09.07.2003 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Mam pytanie do was, jak sądzicie DUŻO to czy MAŁO, a może TYLE co TRZEBA: Rozpoczynam budowę domu wg lekko przerobionego projektu MURATORA D09 "Dom na 102". Zmiany polegają głównie na tym, że powiększono o 5% wymiary poziome (długość i szerokość), dobudowano garaż z małą graciarnią, dodano właz na poddasze (w stropie garażowym), zmiana (w zasadzie niewielka) rozmieszczenia ścianek działowych, wykonanie ścianek działowych z bloczków BK zamiast płyt GK na szkielecie metalowym, a sam dom wykonany będzie jako lustrzane odbicie oryginału. Wstępny kosztorys doprowadzenia domu do stanu jak poniżej opiewa na 70 tyś. W tej cenie wykonane jest: - roboty ziemne (zdjęcie humusu, wykopy), - fundament, - rozłożenie instalacji kanalizacyjnej, - wylwki podłogowe z chudego betonu, - ściany zewnętrzne (YTONG 36,5 cm), - ściany działowe (YTONG 11,5 cm), - komin (cegła + rura z kwasówki), - więźba dachowa (wiązary stanowiące z belkami stropowymi), - pokrycie dachu dachówką cementową BRASS, - rynny i inne pierdołki na dachu, Nie wspomniałem, że w cenie zawarte są materiały i robocizna, oraz, że na GRUBE materiały (dachówka, bloczki BK, cegła) będą faktury. Dom budowany będzie w odległości około 30 km od centrum Warszawy. Ekipa sama przywozi swój kontener mieszkalny. Jeżeli chcecie zobaczyć jak wygląde rzut poziomy parteru po dokonanych zmianach możecie sobie luknąć "TUTAJ" Napiszcie co sądzicie o tej cenie (widziałem efekty pracy tej ekipy i są one raczej (a nawet więcej niż tylko raczej) dobre (ocena około 4+) BARDZO MI ZALEŻY NA WASZEJ OPINII!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WTL 09.07.2003 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Osobiście bym się zdecydował.Podobny zakres prac (ale z ociepleniem wełną, tynkiem zewn. i ogrodzeniem dużej działki) i z fakturą na wszystko kosztował mnie 147.000 (dom D26). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 10.07.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 TomcioChTak na szybko wyliczylem ze to okolo 170m2??Ja mam kilka wycen na dom o powierzchni calkowitej podlog (parter i poddasze uzytkowe) 409m2 za ta sama kase 70-75kzł ten sam stan tylko dachowka ceramiczna i wiem ze mozna taniej chce zejsc do okolo 60kzł. Wedlug mnie i tego co czytam tutaj od dluzszego czasu to troche za duzo.Chyba ze firma odpowiada za wszystko od a-z a Ciebie nie wiele obchodzi i bedziesz gosciem na budowie. Z tym ze wiekszosc ekippolecanych i bioracych mniejsza kase jest troche zajeta. Mimo wszystko poszukaj jeszcze albo cos ponegocjuj.Powiem tyle ze za ten sam dom chcieli ode mnie 140kzł oraz 100kzł wiec rozrzut jest olbrzymi. PzdrFugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 10.07.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Czesc - ja zaczalem juz budowe "na 102", bez dobudówek i zmiany powierzchni, przerobiony nieco uklad pomieszczen, sciany dzialowe z BK 11.5/600, sciany nosne z BK 36.5/500 (mialy byc Zelislawice ale chyba bedzie Ytong). Buduje firma i ona kupuje materialy i organizuje wszystko. Sciany jednowarstwowe (moze kieys ocieple, jak mi bedzie zimno . Za podobny zakres prac wyniesie ok. 115 kzl. Dachówka Braas, bez modyfikacji konstrukcji dachu. Aha - w/w cena bez okien. Uwazam ze to nie bardzo tanio, ale coz ... - TomcioCH - uwazam, ze jesli tam firma juz cos zbudowala i to widziales -> to bierz te oferte ! Aha - w umowie spisz sobie dokladnie z czego co bedzie zbudowane Powodzenia - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andbent 22.08.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Mam pytanie czy ktoś już budował ten dom,jeśli tak to proszę o podanie kosztów całej inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2003 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 A zczego bedziesz budowaj i jakim systemem kim .Proponuje poroterm bez ocieplenia a taki jest o przenikalnosci takiej jak pustak z dociepleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada Rafał 15.09.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 pod klucz, bez doprowadzenia mediów ok 220 kPLN, z czego budowaliśmy możesz zobaczyć na http://www.gamber.pnet.ws Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość misiek9 16.09.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 W ostatnich dniach kolega zaczął budować dom 14x14 m - fundamenty, ściany, więźba, deski, papa - robocizna 29 tys. w Warszawie, ekipa sprawdzona, ma jeszcze wolne moce, jakby co przed zimą zdążą.Służę namiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 16.09.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Buduje mi firma, z ytonga sciana JW 36.5/400, dach wiazary + Braas,komin schiedel, kotlownia kondens.,wyjdzie pod klucz powyzej 200 kzl Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 W ostatnich dniach kolega zaczął budować dom 14x14 m - fundamenty, ściany, więźba, deski, papa - robocizna 29 tys. w Warszawie, ekipa sprawdzona, ma jeszcze wolne moce, jakby co przed zimą zdążą. Służę namiarami Czy posiadaja cały sprzęt? jeżeli tak to proszę o namiar. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.09.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 jestem na etapie wieńca zastanawiam się nad konstrukcją dachu czy opłaca się ją przeprojektować bo drzewa idzie aż 10 m i jak to się załatwia czy trzeba zgłaszać zmiany bo dekarz powiedział mi że przeliczy sam i będzie taniej czy to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość interpuk 24.09.2003 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 sam nie wiem co na tak postawione pytanie odpowiedzieć można bo niby skąd my tu na forum mamy wiedzieć czy twój dekarz przeliczy taniej czy nie i czy w ogóle on jest prawdomówny czy nie a pozatym co ty masz mieć na tym dachu i dlaczego aż tyle drzewa na niego idzie pewnie coś ciężkiego leży nie więc jak przeprojektować to żeby mniej drewna było i tyle samo ciężaru udźwignęło generalnie za mało danych żeby udzielić odpowiedzi na twoje pytanie no i teraz ty mi odpowiedz po co wymyślono duże litery kropi i przecinki i czy dobrze ci się czytało moją odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 24.09.2003 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Tak - Tak - przeprojektuj, zaoszczedz na tym 300 zl, a potem nie bedzie panaco by odpowiadal za taki "nowy projekt" jak cos sie popsuje .... hej Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 24.09.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 A ile jesteś w stanie zaoszczędzić na drewnie 1m3, 2 m3? Zysk niewielki a ryzyko? sam sobie odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2003 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 ,,,,,........,,,.........,,,,,,,,.......dodaj sobie do mojego tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts