Viki 15.02.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 ja aktualnie kryje dachem do9 koło Koszalina zmieniliśmy wiązary na więżbę tradycyjną i zyskaliśmy poddasze http://www.eweb.pl/forum/viki/ tam jest nasz projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 16.02.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Marbo - chyba niedawno go postawili ? Kiedy i jaka firma ? Czy moze zrobila to śp. Inwest-Eko-Dom z Sosnowca w nowym wcieleniu ? Krzysiek Drogi Krzysku! Wg mojej wiedzy firma IED z Sosnowca istnieje i prostowalem juz ten fakt, wiec nie wiem czemu piszesz śp. Czy chcialbys aby i o Tobie za zycia tak ktos napisal? Pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 16.02.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Witaj Piotrze !Sam kiedys napisales ze "przeinwestowali" i nie ma ich na rynku.Zgadzam sie ze znow sie prezentuja w necie i proponuja baaaaardzoatrakcyjne ceny na budowane przez siebie domki.Natomiast po moich z nimi doswiadczeniach (przypominam - w ciagupól roku cena zmieniala sie z 128 na 167, a potem na 195 tys. zl),uwazam ze nie jest to firma godna zaufania (oczywiscie moze sainni co sądzą inaczej - szanuje ich poglady - ich sprawa=ichpieniadze i budowa) pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 16.02.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Witaj Piotrze ! Sam kiedys napisales ze "przeinwestowali" i nie ma ich na rynku. Zgadzam sie ze znow sie prezentuja w necie i proponuja baaaaardzo atrakcyjne ceny na budowane przez siebie domki. Natomiast po moich z nimi doswiadczeniach (przypominam - w ciagu pól roku cena zmieniala sie z 128 na 167, a potem na 195 tys. zl), uwazam ze nie jest to firma godna zaufania (oczywiscie moze sa inni co sądzą inaczej - szanuje ich poglady - ich sprawa=ich pieniadze i budowa) pozdr - Krzysiek Jasne. Czyli nie są śp. jak to pozwoliles sobie napisac na forum w jednym z powyzszych listow. Szkoda, ze trzeba Ciebie prosic o pisanie prawdy, a sam czasem tego nie robisz w swoich listach. Masz osobisty, chorobliwy uraz do IED i mimo upływu czasu wracasz do niego ze szkoda dla firmy, ktora moze juz byc inną firmą (inny zarzad, inna specyfika ...). Pomysl nad tym prosze, zanim kolejny raz zle o nich napiszesz. Pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 16.02.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Piotrze ! mysle na tym, o czym pisze Natomiast widzac ich nowa strone w necie nie moge sie oprzec wrazeniu, ze oferta tam zawarta znowu ma sie nijak do ew. rzeczywistosci. Tak - mam do nich uraz bo liczylem na to ze IED wybuduje mi domek tanio i dobrze, i bardzo sie zawiodlem. Z czasem stwierdzilem, ze jesli firma upadla, mimo ze brala przedplate na prawie wszystkie realizowane roboty, to jak to jest mozliwe ??? Firmy upadaja czesto, b zrealizuja prace, a ktos nie zaplaci - w ich przypadku bylo to niemozliwe, czyz nie ? No cóż - forum sluzy nie tylko pisaniu panegiryków na czesc róznych firm i technologii, ale tez opisywaniu problemów i doswiadczen. Ja po prostu informuje innych: ludzie sprawdzcie co naprawde oferuje firma, za ile i na jakich warunkach (np. w przypadku IED, podkreslam - poprzedniej oferty, byla przedplata, chyba cos kolo 40% wartosci prac jeszcze zanim firma weszla na dzialke - jest to element mocno oslabiajacy pozycje klienta w zakresie pózniejszych ewentualnych reklamacji) Tobie jak wiem, tez nie udalo sie z nimi wybudowac, choc, jak pamietam, z innych powodów pozdrawiam serecznie - Krzysiek PS nie chcialbym zeby w watku n/t D09 zbyt wiele pisac o IED, choc ich domek Oliwia to chyba wlasnie cos bliskiego D09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość dodo 15.03.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Czy ktos w okolicy Warszawy buduje dom D 09. Czy nachylenie dachu 25 stopni nie jest zamałe. Może dałoby radę zobaczyć u kogoś stan surowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 15.03.2004 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Odwiedź dziennik budowy Ady i Rafała, oni budowali gdzieś pod Warszawą D-09. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość dodo 15.03.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 czy mógłbyś podać mi gdzie mogę naleść dziennik budowy Ady i Rafała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 15.03.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Ja zostawilem konstrukcje dachu jak w oryginale D09 i sie mi podoba. Odnosze wrazenie ze jakby zwiekszyc nachylenie dachu w tym domu, np. dla uzyskaniakawalka poddasza uzytkowego, to dach bedzie "przytlaczac" ten niewielki domek ...Polecam serdecznie wersje bez modyfikacji !hej - Krzysiek (Malopolska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinjarosz 15.03.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 A KTO ROBIŁ tOBIE WIĘŹBĘ. jA ROZWAŻAM ZAMÓWIENIE W GOTOWEJ W TECHNOLOGII mITEK, ALE MYŚLĘ TEZ, ŻEBY WYNAJĄĆ CIEŚLĘ I WYKONAĆ KRATOWNICE NA BUDOWIE. a co do 25 stopni, to jeżeli Paweł Wład Kowalski to projektował, to idę w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinjarosz 15.03.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 ........aaa strona Ady i Rafała: http://www.gamber.pnet.ws/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 16.03.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 U mnie wiazary, jak w oryginale. Wykonywal/prefabrykowal podwykonawca glównego wykonawcy Montaz trwal ok. tygodnia, bo sie chlopcy pomylili w jednym miejscu ... Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 20.03.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Jeżeli ktoś buduje lub zbudował według tego projektu to proszę o informację. Jest to jeden z 3 projektów który wybrałem. Mam nadzieję, że post pozwoli i Wam i mi uzyskać dodatkowe informacje cenowe nt. tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.03.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Ten dom wybudowali w 2003 r. Aga i Rafał. Oni są z okolic Warszawy, także ceny bedą trochę inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 22.03.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Chcę budować D09 w wersji parterowej i dobudować garaż. Czy ktoś to robił? Ile bedzie kosztowało doprojektowanie garażu i jak to wpłynie na koszt budowy?Będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat D09!!!!Darek Opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonP 23.03.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 doprojektowanie nie kosztuje nic, tzn. zawiera sie w koszcie adaptacji projektu do Waszych wymagan, bo zapewne takie beda Koszty dot juz samej inwestycji to kilka m3 betonu wiecej i troche wiecej kasy na wiezbe dachowa i pokrycie dachu - ile? to wszystko zalezy jak chcesz wykonczyc dom. My budujemy wersje D09 w II i powiekszylismy garaz na 2 samochody - koszt robocizny taki sam jak bez powiekszania, za to mamy wiecej miejsca na poddaszu no i samochod nie bedzie stal pod chmura. Mysle ze pomysl jest b. dobry i w sumie nie wymaga znacznie wiekszych nakladow. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 27.03.2004 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Co myślicie o dobudowaniu do D09 garażu po lewej stronie.Mam działkę z wjazdem od zachodu więc garaż z prawej odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.S 05.04.2004 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Jestem zainteresowany kupnem projektu D09 w wersji bez użytkowego poddasza oraz z garażem. Czy mogę w cenie projektu zamówić garaż,gdyż w projektach "muratora" wersja z garażem posiada użytkowe poddasze i zmieniony dach oraz strop. Poza tym chciałbym się dowiedzieć, dlaczego w wariancie z wiązarami dachowymi potrzeba ponad 12 m sześć. drewna. Czy ilość ta przewidziana jest równiez na wykonanie stropu opartego na wiazarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 05.04.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Andrzej.S - dolny pas wiązarów służy (przynajmniej w podstawowej wersji D09 - parterowej) do zamocowania rusztowania sufitu z płyt g-k Troche tego drewna jest, ale nie mam pojecia ile ... hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.S 17.04.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Darku z Opola! Zajrzyj na stronę http://www.gamber.pnet.ws tam znajdziesz zdjęcia tego projektu z garażem po lewej stronie, tj garaż zajmuje całą lewa scianę. Minusem wydaje się ślepa łazienka, ale garaz faktycznie jest ogromny. Może spróbuj pomysleć nad lustrzanym odbiciem tego projektu.Andrzej.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts