a791b5 14.07.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 D09 - czy ktoś go przebudowywał (rozbudowywał)? Jeśli tak, będę wdzięczny za info, w jaki sposób, w którą stronę, może jakieś fotki itp. Ja w swoim mieszkam 5 lat i czas na zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebulba 28.09.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Witam . Jestem również zainteresowany tym projektem /Dom na 102 wariant III / wiec może zaprezentujesz Swój domek na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 06.12.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 czy może ktoś budował 102 ostatnimi czasy?chciałabym móc zobaczyć ten domek na żywo i porozmawiac o kosztach budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes0204 07.12.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 my właśnie kończymy zostałonam centralne no i wykończeie,budujemy koło Gorzowa Wlkp. więc jeśli masz po drodze to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mc Peter 28.03.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Cześć,właśnie kupiłem ten projekt ale z poddaszem i garażem. Żona truje mi głowę o brak jadalni. Jesli ktoś ma juz stan surowy to z chęcią odwiedze miejsce budowy.Mieszkam w Gdańsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomblak 15.05.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witam buduje dom D09Diom na 102 podstawowa wersja w małopolsce - Wadowice Mam pytanko ile płaciliście za konstrukcje dachu z wiazarów?Widze że na północy polski jest wiecej firm specjalizujących sie w w wiązarach chyba. Ja znalazłem firme w Bielsku i Limanowej.Ale narazie gosc z bielska ( obie firmy robia w techn. Mitek) wyliczył mi dach - oczywiscie wiązary bez pokrycia jakąs dachowką itp. - na 25 000 netto z montażem i transportem -- odbiór własny wiązarow z fabryki -- 15 600 netto.Dosc sporo chyba -- moze warto zmienic konstrukcje na tradycyjną?A moze ktos ma jakis sprawdzony namiar na wykonawce z wiązarów lub ciesle w małopolsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wis10 29.05.2006 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witam Dołączam sie to pytania. Z tego co zauwazylem w malopolsce i na slasku nie ma wielu takich wykonawcow (oprocz wspomnianych przez ciebie Bielska i Limanowej na slasku a moze to juz lodzkie jest kolo wielunia) Generalnie cena o ktorej mowisz wydaje mi sie wysoka. Prawie 9K netto za transport i montaz !!! Sam zamierzam budowac dom z wykorzystaniem prefabrykowanych wiazarow, strop podasza uzytkowego bedzie oparty na dolnej pasie wiazara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkoxxx 13.06.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Witam. Czy ktoś z Państwa buduje lub wybudował dom D09 w okolicach Konina? Mam zamiar postawić taki domek i z chęcią bym go obejrzał "na żywo" (nie wiem jak można na martwo ) . Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! To mój pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrass 13.06.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Inaczej mówiąc Dom na 102. Wybudowany jest w Starym Mieście na osiedlu zachód. Jadąc w stronę Barczygłowa po lewej stronie jak sie kończą zabudowania jakieś 200 metrów od głównej drogi. Jest to dom z garażem........pozdrawiam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkoxxx 20.06.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Dzięki, już jadę obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 29.07.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Mam do Ciebie prosbę o spojrzenie na projekt, który wybraliśmy (jeszcze nie ostatecznie) ale po prawie 3 miesiącach oglądania ten wydaje się nam najbliższy ideałowi. Jest to domek muratora Dom na 102 http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=211&IdKolekcji= , chcieliśmy cos z dwuspadowym dachem zeby taniej było, ale nic nie znaleźliśmy. Co do projektu chcemy powiększyc kuchnie kosztem salonu i moze z lewej strony troche powiekszyc dom zeby sypialnie były wieksze, nie wiemy co zrobić zeby powiekszyc troche pom gosp nr 9 o jakis metr. to chyba tyle moich uwag na ten temat. Będę wdzięczna za opinię To zgodnie z obietnica D09 czyli Dom dom na 102 - projekt jest dosyc popularny i generalnie jest to projekt dobry (zachecalabym do poszukania kogos kto zbudowal i zobaczenia w naturze) - uklad jesny prosty czytelny (itp) - ja mam do tego projektu jedno "ale" - nie moge powiedziec ze to jest wada, ale ma cos czego bardzo nie lubie (i zawsze marudze na ten temat ) i juz w paru watkach w tym dziale wyżywalam sie na takim rozwiazaniu (architekt Pan Pawel Wład Kowalski bardzo czesto go stosuje w swoich projektach i tu zaczynam zastanawiac sie czy czasem po prostu faceci pewnych rzeczy nie zauwazaja ktore dla kobiet sa wazne ) No to juz powiem co to jest Przejscie z garazu przez kuchnie!!!!! Ja tego nie lubie! Pisalam mase razy o tym , ale napisze po raz kolejny... Dla mnie droga z garazu ma prowadzic jak najkrotsza trasa do przedsionka (wiatrolapu). Nie przez salon, nie przez czesc prywatna i nie przez kuchnie! Tylko do pzredsionka gdzie sie rozbieramy, zdejmujemy buty z "dworu" i dopiero wtedy wchodzimy " na salony" Czemu? Bo nie znam osob ktore majac bezposrednie przejscie z garazu do domu kozystaly by z wejscia frontowego teraz mamy lato (cieple i suche) - fajnie , ale zacznie sie jesien i zima - nie wyobrazam sobie ze stoje w kuchni robie obiad a np. moj maz pakuje mi sie prosto z samochodu z butami "z dworu" w kurtce (byc moze mokrej lub brudnej) z rzeczami z pracy itp. przez kuchnie! (raz kuchnia jest to miejsce gdzie przygotowuje sie jedzenie a nie teren "przechodni" a dwa - bo to ja bede potem sprzatac slady jego butow ) Ktos kiedys ostro ze mna polemizowal na ten temat (chyba mezczyna ale juz nie pamietam ) i napisal ze racji nie mam i ze wlasnie tak jest fajnie bo jak sie z zakupami idzie to ma sie blisko do kuchni. Odpisalam wtedy ze jak sie ma sile doniesc zakupy ze sklepu do bagaznika samochodu to powinno miec sie i sile zrobic 3 kroki z przedsionka do kuchni zeby je tam umiescic, a dwa- nie wiem jak inni, ale ja czasem robie tez inne zakupy niz zywieniowe i wtedy bliskosc kuchni jest mi zupelnie zbedna Mam jeszcze jeden argument - cos na co kobieta zwroci uwage - a mezczyzna moze niekoniecznie(tu przepraszam wszystkich Panow ze tak "feministycznie" mi wychodzi ) Mam bujna wyobraznie i bardzo plastyczna.... i poprostu "widze" oczami wyobrazni siebie jak stoje w tej kuchni , gotuje pyszna (goraca) zupke, nalewam na talerz (ew. zamiast zupki wystepuje goraca kawa w kubku ) i mam zamiar przeniesc do jadalni...a w tym samym czasie np. maz wraca do domu z dziecmi, ktore radosnie i z impetem wpadaja mi z samochodu(i garazu) do domu ...i wierze w prawo Murphyego ktore jest nieublagane.... i jestem pewna ze sie idealnie znajdę na drodze ich biegu.... To oczywiscie moje zdanie (i bede sie go trzymac ) - ale wiem ze sporo domow ma taki uklad jak w tym projekcie i ... nie narzekaja . Wiec byc moze wyolbrzymiam ten "problem" . Do reszty nie mam najmniejszych uwag - natomiast jest pare rzeczy ktore najczesciej sa zmieniane w tym projekcie (czy wlasciwie adaptowane do indywidualnych potrzeb) Tu maly szkic na szybko (prosze sie nie smiac ) a wlasciwie dwa zeby bylo bj czytelne http://images1.fotosik.pl/120/d8fae2114327cea2.jpg http://images3.fotosik.pl/112/a620094555eab023.jpg 1. Zadaszenie (calkowite lub czesciowe tarasu) - zielona linia - bardzo i zdecydowanie polecam!!!! Nawet niech to bedzie niewielka czesc ale warto zadaszyc fragment tarasu (chroni pzred deszczem, sloncem) 2. podzielenie malej lazienki na pol i z czesci zrobienie szafy wnekowej z pokoju (ew. składziku na szczotki deski do prasowania i takie tam) dostepnego z przedsionka (wtedy szafy po drugiej stronie przedsionka i lekko przesuniete drzwi wejsciowe i te na hall) 3. przesunieta sciana miedzy jadalnia a korytarzykiem - powstaje miejsce na naprawde spora szafe wnekowa ( w tym projekcie nie ma garderoby!) wiec dodatkowa szafa sie przyda 4. Zlikwidownaie sciany miedzy salonem a kuchnia (nie polecam ) 4. zrobienie przejscia z pokoju na taras 5. Zrobienie przejscia z pom gosp przy garazu na zewnatrz budynku (dobre rozwiazanie - latwo wstawic ogrodowe drobiazgi i np kosiarke i nie latac dookola budynku) a koszt niewielki - tyle co zewnetrzne drzwi 6. poszerzenia garazu na 2 stanowiska (robi sie naprawde duze pom. gospodarcze (lub dwa mniejsze) wtedy to pom przy kuchni mozna zmienic na spizarnie (mozna tez tak zrobic przy pierwotnej wersji garazu o ile takie pom gospodarcze jak to nr 11 wystarcza dla naszych potrzeb) 7. Przesuniecie kominka (czerwone z K ) i zrobienie tez kominka zewnetrznego na tarasie 8. Przelozenia calego garazu z pom nr 11 (wtedy sie mocno wydluzy) na przeciwna strone budynku - wtedy tracimy bezposrednie przejscie z garazu do domu i lazienka traci okno (a okna w pokoju nr 6 musza byc na scianie tak jak w pok nr 7) (acha zeby nie bylo ze to ja taka genialna - w ktoryms starym nr muratora tez sie pastwili nad tym projektem - i mieli takie tez pomysly) plus inne - np. zmiana miejsca pom gosp. kosztem salonu (co akurat uwazam za lekkie nieporizumienie ) Pamietaj ze poszerzenie domu - tak jak sie zastanawiasz to dodkowy koszt adaptacji (architekt musi na nowo rozrysowac caly projekt - rzuty, przekroje, wiezbe dach czy elewacje) i prawdopodobnie sobie za to policzy wiecej niz za adaptacje polegajaca na zmianie wymiarow okien i wrysowanie chalupki na dzialke (no moze 1 metr to na tyle nieduzo da sie to zrobic na org. projecie czerwonym mazakiem) moze nie trzeba bedzie duzo przerabiac ale pewne zmiany beda np dlugosci krokwi w wiezbie itp i trzeba bedzie o tym pamietac!) uwaga co do pom nr 10 ktore chcesz poszerzyc - chyba poszerzylabym caly garaz (jest dosyc waski i moze byc niewygodny do wysiadania z samochodu - wtedy przy okazjii pom nr 11 gospodarcze tez troche sie poszerzy) ) na tyle zeby pom. nr 10 czesciowo "weszlo) w przestrzen garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 31.07.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 czy może ktoś budował 102 ostatnimi czasy? chciałabym móc zobaczyć ten domek na żywo i porozmawiac o kosztach budowy. Nam tyz się marzy:)mam pytanie czy moze ktos sie odedzwał do Ciebie na priv w sprawie obecnych (aktualnych) kosztów domku na 102? My tez sie bardzo powaznie zastanawiamy nad jego budowa - okolice Warszawy pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 04.08.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witaj Zielonooka! Wiem, że to nie miejsce na dyskutowanie o moim projekcie, ale jakbyś mogła to bardzo proszę o ocenę mojego domku. Powiem szczerze też jestem pod wrażeniem twojej zdolności widzenia rzeczy, których ja tak jak asiaf1 ja nie dostrzegam. Będę wdzięczna jeśli poświęcisz kilka chwil i swoim fachowym okiem spojrzysz na mój wymarzony domek. Oto on:http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/0/0/7/17605157_d.jpg paterhttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/9/1/6/17605155_d.jpg 1. przedsionek 3,9 m² 2. hol 6,7 m² 3. spiżarnia 1,0 m² 4. kuchnia 11,0 m² 5. pokój dzienny 27,9 m² 6. pomieszczenie gosp. 2,1 m² 7. sypialnia 12,2 m² 8. pomieszcznie gosp. 4,0 m² 9. wc 1,9 m² Razem: 70,7 m² 10. garaż 19,9 m² 11. taras 10,6 m² poddaszehttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/2/5/7/17605154_d.jpg 12. schody 4,6 m² 13. hol 4,0 m² 14. łazienka 6,0 m² 15. sypialnia 10,1 m² 16. sypialnia 10,3 m² 17. sypialnia 10,0 m² Razem: 45,0 m² Będę bardzo, bardzo wdzięczna za wszelkie uwagi na jego temat.Serdecznie pozdrawiam kasia w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.08.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Ależ prosze Ogolnie - baaardzo zgrabny i nieglupio pomyslany projekt - plan kwadratu czyli ponoc najbardziej ekonomiczna do grzania bryła - kuchnia - widok na wjazd na posesje (ja tak b. lubie ) - dokladnie o takim przejsciu z garazu mowiłam ze jest wg. mnie najlepsze - szeroki i wygodny garraz!!! (rewelacja - wreszcie jakis projekt z normalnym garazem ktory nie sparwia ze wysiadajac z samochodu czyscimy soba scianie - na gorze dobrze usytuowane lozko (albo okna ) nie polecam okien polaciowych bezposrednio nad lozkiem pare drobiazgów bo "nobody's perfect" - malenka szafa w wiatrołapie (moze nalezy pom nr 3 tez przeznaczyc na te funkcje?) wtedy albo zrezyg. ze spizarki albo ja zrobic zabierajac troche kuchni (ew. stol jadalny przeniesc do salonu - tak jak jest teraz jest troche ciasno i niewygodnie) [rys.] czy to przez cala dl spiz czy tylko czesc - kwestia wyboru - troche za wysokie i za cienkie kominy - ale to wylacznie efekt wizualny - takie ciut nieproporcjonalne mi sie wydaja - pamietaj tez ze przy kominku w rogu - jest mozliwosc zrobienia kominka zew. ale nawet jak nie - towiecej jest pow. komina nad dachem do wykonczenia plytkami elewacyjnymi - to tez jakies (moze nie duze ale koszty) -zamienilabym (przy takim ustawieniu mebli jak tu zaproponowano miejscami te balkonowe otwierane okna z fixem) - fix kolo kominka teraz moze kolidowac z fotelem przy kominku ) - poddasze - super - male , naprawde malutkie "ale" - drzwi powinny byc tak umieszczone ze nie sa tuz przy scianie (tak jak ma to miejsce w pom nr. 16 i troche w 17) a poprawnie tak jak w pom 15 czyli jest troche przestrzeni... Po prostu - jak jest tak tuz przy scianie - przy ktorej zwykle stoja meble - to wchodzac - wpadamy na fotel, sofe, biurko itp (zwl. w niewielkich pomieszczeniach) - na tych rzutach idealnie to widac - zwl w 16 czasem tez lepiej jest jak drzwi otwieraja sie pod wiekszym katem nie jest to bald - tylko odstepstwo od "idealnych" zasad - drzwi do lazienki - koliduja z ciagiem komunikacyjnym -schody-pokoje - mozna oberwac przechodzac w twarz - poniewaz lazienka jest sporawa mozna by pomyslec o lekkim cofnieciu sciany tak by schody mniej "wlazily" wtedy lekko mozna przesunac sciane sypialni i wpom. 16 nie mamy tycg drzwi tuz przy scianie (nawet latwiej je otworzyc bo pod szerszym katem niz 45 stopni oczywiscie umywalki w lazienke wtedy lekko przesuniete lub inna aranzacja tego pom. - zmienilabym usytuowanie wanny - nie mam przekroju ale moze sie okazac ze tam jest ciut ciasno ew wysunac lekko wanne "do przodu" a czesci przy scianie zabudowac "poleczka" na ktorej sa np kosmetyki do kapieli itp. http://images2.fotosik.pl/117/eb9e8353dc5b1f97.jpg http://images2.fotosik.pl/117/d8239bef05393e6d.jpg Jesli projekt pasuje do dzialki i stron swiata i ogolnych potrzeb rodziny (bo tego nie wiem) - mysle ze to b. dobry wybór ps. zastanawia mnie jaka jest wys scianki kolankowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 05.08.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Zielonooka jestem Ci ogromnie wdzięczna za te wszystkie sposrzerzenia na temat naszego projektu. Razem z mężem wszystko przemyślimy i prawdopodobnie większość proponowanych przez Ciebie zmian wprowadzimy, bo są bardzo trafne i funkcjonalne (likwidacja spiżarni, stół w salonie, drzwi w pokojach na poddaszu, wanna i dzwi w łazience na górze). Jestem pod wielkim wrażeniem. Naprawdę ślicznie Ci za to wszystko dziękuję Jeśli chodzi o naszą działkę to wjazd mamy od południa i dlatego ten północny taras z tyłu chcemy połączyć z tarasem od frontu. Taki taras dookoła domu. W związku z tym w salonie na północnej i zachodniej ścianie chcemy wstawić okna balkonowe. Co o tym myślisz. Ważne jest jeszcze to, że dom chcemy postawić możliwie najbliżej północnego płotu. Taki główny taras chcemy mieć od strony zachodniej. Oto widok tyłu domu: http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/1/3/0/17605156_d.jpg Jeśli chodzi o wysokość ścianki kolankowej to wynosi 94cm. Pozdrawiam serdecznie kasia w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 05.08.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Aha zapomniałam napisać, że mamy 14 miesięcznego synka i planujemy za rok siostę dla niego. Potem może jeszcze jednego dzidzisia. Zobaczymy, ale ta góra to wyłącznie dla dzieci, dlatego szukaliśmy projektu z dodatkowym pokojem na dole. Te pokoje na górze powierzchni po podłodze mają po około 18,5 m, łazienka około 12m. Czy to naprawdę malutko? Teraz mieszkamy w 44m2 i jak sobie pomyślę o 115 użytkowej a 166 netto to dla mnie ooooogromna chata. Jeszcze raz pozdrawiam Kasia w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.08.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Jesli chodzi o pow. pokoi na gorze - po podlodze to jedna rzecz - jednak skosy robia swoje - za to Murator podaje ze pow. uzytkowej maja 10 m2 tu bym brala to pod uwage Te 10 m2 - moim zadniem - minimalna ale w zupelnosci wystarczajaca pow dla pokoi . Tak naprawde funkcjonalnie i ciekawie mozna uzadzic pokoik o pow. 7 m2 tylko ze to nie takie proste i trzeba poglowkowac a totalnie zle urzadzic wnetrze i 30 metrowe 10 - mysle ze ze jest ok. (optymalnie to - dla mnie- ok.12-15 m2 ) ale spokojnie 10 metrowy pokoik wystarczy - tym bardziej ze sa w planie kwadratu czyli beda raczej ustawne. Spizarnia - jak przerzucicie stol do jadalni to spokojnie starczy miejsca i na spizarnie Co do tarasu - to nie wiem czy dookola domu jest sens - raczej "zagielabym" go na zachodnia strone (talka litera L) po prostu musicie sie zastanowic czy naprawde bedzie wykozystywany taras od frontu (teraz juz jest taki maly w podcieniu i od strony wschodniej - przy garazu (jesli tam jest jakis ladny widok i atrakcyjnie wyglada działka[ja nie znam waszego ustawienia domu na dzialce wiec nie wiem ] to owszem ma to sens - jesli nic tam ciekawego nie ma - mysle ze niepotrzebne koszty "otaczania " bud dookola tarasem) Ewentualnie - wpadlo mi to teraz do glowy - mozna by pomyslec o wysunieciu sciany kuchni do przodu - tak na rowni z tarasem - koszt -praktycznie zaden - bo i fundament i strop juz tam jest (nie zmienia sie ani wiezba dachowa ani dach) i doslownie dochodzi pare m2 sciany i ocieplenia , wyglad domu tylko minimalnie sie zmienia od frontu a dzieki temu : - powiekszamy salon (bo przesuwa sie kuchnia) lub kuchnie - jesli ten tarasik od przodu bylby uzytkowany to niech zostanie (ladnie to wyglada) jesli tylko tak sobie jest bo jest (a raczej Polacy nie wydsiaduja na gankach od frontu wzorem amerykanow to moze warto pomyslec ) tzn. to jest jakis tam pomysl na ktory nie namawiam zeby zastosowac ale namawiam zeby przemyslec i skonsultowac z arch adaptujacym Wasz projekt http://images1.fotosik.pl/126/ae9b1c57d815c84e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 05.08.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Witaj zielonooka! Bardzo ci dziękuję za spostrzeżnia. Jak mi się uda to postaram się pokazać ci cały układ naszej działki. Jak na razie to jestem ci wdzięczna za wszelką pomoc i rozjaśnienie umysłu!!!!!! Pozdrawiam kasia w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARKA1313 09.08.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 TEŻ ZASTANAWIAM SIĘ NAD DOMEM NA 102 - WERSJA PARTEROWA. ALE CZY KTOŚ MÓGŁBY MI ODPOWIEDZIEĆ NA DRĘCZĄCE MNIE PYTANIE. CZY JEST TAM WYSTARCZAJĄCO POWIERZCHNI GOSPODARCZEJ. GARAŻ PLANUJEMY WYBUDOWAĆ PÓŹNIEJ. OBAWIAM SIĘ ŻE BRAKNIE MI MIEJSCA NA TE WSZYSTKIE SPIŻARNIE, PRALNIE, SZCZOTKI ITP.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 09.08.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 My zrobiliśmy pomieszczenie gospodarcze o powierzchni 6.25 m2 (i tamże klape do wyjścia na stryszek) - ale daliśmy go w domu (kosztem zmniejszenia gł. pokoju do 19 m2) a nie tak jak w oryginalnym projekcie. Używamy go też do suszenia prania.Dużo gratów trzymamy na stryszku , który powstał przez obicie dechami powierzchni nad ociepleniem sufitu. pozdr - KrzysiekPS spiżarnie o pow. 1.8 m2 mamy koło qchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts