haor 16.08.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 czy koło Wrocławia jest wybudowany dom na 102 wersja II lub III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haor 16.08.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 czy w okolicach Wrocławia jest zbudowany dom na 102 wersja II lub III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.08.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Witaj zielonooka! We wcześniejszym poście napisałam, że ściana kolankowa ma 94cm. Sorry, pomyłka. "Ścianka kolankowa (konstrukcyjna) będzie miała 50cm, ze względu na funkcjonalność zaproponowaliśmy dostawienie dodatkowej niekonstrukcyjnej ścianki kolankowej, która zabudowuje skos poniżej 90cm. Ocywiście taką wnękę można zabudować nie ścianką ale np wykorzystać na zabudowanie szafą" - to odp.ma maila w sprawie ścianki kol. Pozdrawiam kasia w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aris.as 20.08.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Czesc:) Chciałam powiedzieć że również ten sam projekt (prawie ten sam) spodobał mi się . Dom jest mniejszy 90m2. Chciałam wkleić go tutaj ale nie umiem. Dzisiaj jestem pierwszy raz na forum . Podam linka do strony murator gdzie się znajduje. http://www.projekty.murator.pl/projekt_rzuty?IdProjektu=330&IdKolekcji=21&action=showRzuty#L Co do tarasu to wymysliłam identyczny pomysł tylko w literkę tak samo L czyli zakręcić na zachód zrobić okna tarasowe po dwóch stronach ścian zach-północ. Tak samo ze spizarką usunełabym ją na rzecz większego przedsionka w 100%, ale to zależy oczywiście co nam bardziej się przyda . U mnie to jeszcze bbb dalekie marzenie bo dopiero składam na działkę. Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.08.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Oto twój wymarzony domek Aniu : http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/4/2/2/17957116_d.jpg Życzę powodzenia i szybkiego rozpoczęcia budowy. Pozdrawiam kasia w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 23.08.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam buduje dom D09Diom na 102 podstawowa wersja w małopolsce - Wadowice Mam pytanko ile płaciliście za konstrukcje dachu z wiazarów? Widze że na północy polski jest wiecej firm specjalizujących sie w w wiązarach chyba. Ja znalazłem firme w Bielsku i Limanowej. Ale narazie gosc z bielska ( obie firmy robia w techn. Mitek) wyliczył mi dach - oczywiscie wiązary bez pokrycia jakąs dachowką itp. - na 25 000 netto z montażem i transportem -- odbiór własny wiązarow z fabryki -- 15 600 netto. Dosc sporo chyba -- moze warto zmienic konstrukcje na tradycyjną? A moze ktos ma jakis sprawdzony namiar na wykonawce z wiązarów lub ciesle w małopolsce? witaj, namiarów na wykonawców więźby prefabrykowanej w małopolsce nie mam natomist ja korzystam z firmy Kasper-Polska z Gliwic wycenilki mi konstrukcję z transportem i montażem na 12 000 - jeszcze się potarguję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aris.as 24.08.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Dziękuje kasiu w za wklejenie mojego domku A mogę wiedzieć jak to się robi Ja już mam kilka planów zmian parteru jak nudzi mi się w pracy to sobie zmieniam i dorysowuje albo kasuje co nie co I tak mam już parter z dodatkowym pokojem (sypialnią) wychodzącą na taras, ale z mniejszym pom. gosp. no bo gdzie łazienkę podziać, albo z pokojem i dużą łazienką ale bez pom. gosp. Ale w tedy można zaadoptować do tego garaż Albo bez pokoju ale inaczej usytuowane jest pom. gosp. i łazienka ale za to jak fajnie wszystko jest większe i w tym wypadku i w przypadku dodatkowego pokoju na parterze zabudowujemy połowę tarasu mniej więcej jak w twoim projekcie . Niedługo będę miała wersji że nie zliczę . Tylko na razie na papierze u mnie budowanie to będzie dopiero za 2, 3 lata może . A u Ciebie jak z budową ?. pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 24.08.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 jak wkleić zdjęcia - zobacz tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63615 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aris.as 24.08.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 24.08.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingawr 10.10.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Czy ktos z was ma porównanie cen domków z prefabrykatów keramzytowych i prefabrykatów drewnianych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supergienio 14.10.2006 02:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 czy może ktoś budował 102 ostatnimi czasy? chciałabym móc zobaczyć ten domek na żywo i porozmawiac o kosztach budowy. Nam tyz się marzy:)mam pytanie czy moze ktos sie odedzwał do Ciebie na priv w sprawie obecnych (aktualnych) kosztów domku na 102? My tez sie bardzo powaznie zastanawiamy nad jego budowa - okolice Warszawy pozdrawiamy Witam Ja i druga moja połowa za 2 miesiące wprowadzamy sie do Blonia fajny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomblak 22.10.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Dzieki za namiar - nie byłem tu ostatnio bo sprawy papierowe mnie dobiły troche ale juz jest ok - ok 15 listopadam ma byc pozwolenie . Do tej pory sprawdziłem jeszcze jedną firme z Limanowej u nich koszt wiązarów + transprt + montaz ok 17000 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafela 30.11.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam,od razu informuję, że przejrzałam wszytkie wypowiedzi po wpisaniu w wyszukiwarkę, interesującego mnie projektu.Mam jednak kilka pytań do osób, które pobudowały ten domek, albo które rozważają ten projekt. Planuje wprowadzic kilka zmian i proszę pokornie o podpowiedzi i komentarze. Interesuje mnie wersja z wydłużonym garażem o strony sypialni.1. Czy pokój, 14 m kw., taki tramwaj za dużą łazeinką jest w jakikolwiek sposób ustawny? przez przeniesienie okna na elewację ogrodową wydaje mi się, że mało. Podpowiedzice proszę.Czy gdybym skróciła trochę ww. pokój i zmniejszyła łazienkę- uzyskam kilka m dodakowj wnęki np. na komputer, ksiązki, fotel itp. dostępny z holu dla wszytkich domowników. Nie chcę miec komp. w sypialni, a 2 pokoje dodatkowe przewidzien sa dla dzieci. 2. Czy sensowne jest zrobienie małego pomieszcenia gosp., wejście z wiatrołapu, a zrobienie tylko wc tam gdzie mała łazienka? 3. Chciałabym zamknąć kuchnie, i zrobic do niej wejście z wiatrołapu z jednej strony a wyjscie na salon przy tzw. końcu kuchni, trcohe większe, bez dzrzwi, ale nie bardzo duze. I zaraz tam w salonie pod oknem ustawic stół. Jak dla mnie jadalnia to blisko kuchni a nie gdzies w drugim koncu pokoju, moje dziecko na razie ma srednice brudzenia podłgi 2 m wokół krzesełka.Czy to ma sens, czy kuchnia bedzie wstarczająco duza, chodzi mi tylko o blaty i szafki? 4. Zadaszenie tarasu, czy robic od razu czy może zrobic taką markizą? 5. Czy ktoś może powiększał dom o 0,5 m od strony sypialni? Czy wysoki jest koszt takiej adaptacji? 6. Czy ktos pobudował w okolicach Łodzi i mogłabym zobaczyć ten dom na zywo? Gdyby ktoś pozwolił... 7. I teraz pytanie mega- hicior!!! tylko pytam, prosze nie komentować! Czy płaski dach wchodzi w grę przy tym projekcie? Będę wdzięczna dozgonnie za wszelkie informacje uwagi i podpowiedzi:) Ola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafela 01.12.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 słuchajcie pomóżcie? naprwde nikt mi nic nie podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof11 01.12.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 wklej linka do tego domu bo jest kilka wariantów i wtedy zobaczymy co da się zrobić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.12.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Powiem szczerze to jest mój ulubiony projekt, początkowy faworyt. Niestety budujemy inny (tylko ze względu na kąt nachylenia dachu). Nie wyobrażam sobie płaskiego dachu przy tym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafela 05.12.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 link do projektu :http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=211&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafela 05.12.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 zapomniałam dodac, że garaż miałby byc po przeciwnej stronie, po dłuższej stronie domu. Bardzo prosze o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof11 06.12.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 tzn. w lustrzanym odbiciu czy wogóle przenieśćgaraż na drugą strone?!domek bardzo ładny! jedyna rzecz która naprawde mi się nie podoba to rozwiązanie pomieszczenia gospodarczego!osobiście to bym je zlikwidował!WOGÓLE NIE PASUJE W TYM MIEJSCU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts