Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 199
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj zielonooka!

We wcześniejszym poście napisałam, że ściana kolankowa ma 94cm. Sorry, pomyłka. :roll:

"Ścianka kolankowa (konstrukcyjna) będzie miała 50cm, ze względu na funkcjonalność zaproponowaliśmy dostawienie dodatkowej niekonstrukcyjnej ścianki kolankowej, która zabudowuje skos poniżej 90cm. Ocywiście taką wnękę można zabudować nie ścianką ale np wykorzystać na zabudowanie szafą" - to odp.ma maila w sprawie ścianki kol.

Pozdrawiam kasia w

Czesc:)

Chciałam powiedzieć że również ten sam projekt (prawie :) ten sam) spodobał mi się . Dom jest mniejszy 90m2. Chciałam wkleić go tutaj ale nie umiem. Dzisiaj jestem pierwszy raz na forum . Podam linka do strony murator gdzie się znajduje.

http://www.projekty.murator.pl/projekt_rzuty?IdProjektu=330&IdKolekcji=21&action=showRzuty#L

Co do tarasu to wymysliłam identyczny pomysł tylko w literkę tak samo L czyli zakręcić na zachód zrobić okna tarasowe po dwóch stronach ścian zach-północ. Tak samo ze spizarką usunełabym ją na rzecz większego przedsionka w 100%, ale to zależy oczywiście co nam bardziej się przyda :). U mnie to jeszcze bbb dalekie marzenie bo dopiero składam na działkę.

Pozd.

Witam buduje dom D09Diom na 102 podstawowa wersja w małopolsce - Wadowice

Mam pytanko ile płaciliście za konstrukcje dachu z wiazarów?

Widze że na północy polski jest wiecej firm specjalizujących sie w w wiązarach chyba. Ja znalazłem firme w Bielsku i Limanowej.

Ale narazie gosc z bielska ( obie firmy robia w techn. Mitek) wyliczył mi dach - oczywiscie wiązary bez pokrycia jakąs dachowką itp. - na 25 000 netto z montażem i transportem -- odbiór własny wiązarow z fabryki -- 15 600 netto.

Dosc sporo chyba -- moze warto zmienic konstrukcje na tradycyjną?

A moze ktos ma jakis sprawdzony namiar na wykonawce z wiązarów lub ciesle w małopolsce?

witaj, namiarów na wykonawców więźby prefabrykowanej w małopolsce nie mam

natomist ja korzystam z firmy Kasper-Polska z Gliwic

wycenilki mi konstrukcję z transportem i montażem na 12 000 - jeszcze się potarguję :lol:

Dziękuje kasiu w za wklejenie mojego domku :) A mogę wiedzieć jak to się robi :)

Ja już mam kilka planów zmian parteru jak nudzi mi się w pracy to sobie zmieniam i dorysowuje albo kasuje co nie co :D I tak mam już parter z dodatkowym pokojem (sypialnią) wychodzącą na taras, ale z mniejszym pom. gosp. no bo gdzie łazienkę podziać, albo z pokojem i dużą łazienką ale bez pom. gosp. Ale w tedy można zaadoptować do tego garaż :D Albo bez pokoju ale inaczej usytuowane jest pom. gosp. i łazienka ale za to jak fajnie wszystko jest większe i w tym wypadku i w przypadku dodatkowego pokoju na parterze zabudowujemy połowę tarasu mniej więcej jak w twoim projekcie :) . Niedługo będę miała wersji że nie zliczę :wink: . Tylko na razie na papierze u mnie budowanie to będzie dopiero za 2, 3 lata może :) .

A u Ciebie jak z budową :) ?.

pozd.

• 1 month później...
czy może ktoś budował 102 ostatnimi czasy?

chciałabym móc zobaczyć ten domek na żywo i porozmawiac o kosztach budowy.

Nam tyz się marzy:)mam pytanie czy moze ktos sie odedzwał do Ciebie na priv w sprawie obecnych (aktualnych) kosztów domku na 102? My tez sie bardzo powaznie zastanawiamy nad jego budowa - okolice Warszawy

pozdrawiamy

Witam Ja i druga moja połowa za 2 miesiące wprowadzamy sie do Blonia fajny projekt

• 2 weeks później...

:) Dzieki za namiar - nie byłem tu ostatnio bo sprawy papierowe mnie dobiły troche ale juz jest ok - ok 15 listopadam ma byc pozwolenie :).

Do tej pory sprawdziłem jeszcze jedną firme z Limanowej u nich koszt wiązarów + transprt + montaz ok 17000 brutto

• 1 month później...

Witam,

od razu informuję, że przejrzałam wszytkie wypowiedzi po wpisaniu w wyszukiwarkę, interesującego mnie projektu.

Mam jednak kilka pytań do osób, które pobudowały ten domek, albo które rozważają ten projekt. Planuje wprowadzic kilka zmian i proszę pokornie o podpowiedzi i komentarze.

Interesuje mnie wersja z wydłużonym garażem o strony sypialni.

1. Czy pokój, 14 m kw., taki tramwaj za dużą łazeinką jest w jakikolwiek sposób ustawny? przez przeniesienie okna na elewację ogrodową wydaje mi się, że mało. Podpowiedzice proszę.

Czy gdybym skróciła trochę ww. pokój i zmniejszyła łazienkę- uzyskam kilka m dodakowj wnęki np. na komputer, ksiązki, fotel itp. dostępny z holu dla wszytkich domowników. Nie chcę miec komp. w sypialni, a 2 pokoje dodatkowe przewidzien sa dla dzieci.

2. Czy sensowne jest zrobienie małego pomieszcenia gosp., wejście z wiatrołapu, a zrobienie tylko wc tam gdzie mała łazienka?

3. Chciałabym zamknąć kuchnie, i zrobic do niej wejście z wiatrołapu z jednej strony a wyjscie na salon przy tzw. końcu kuchni, trcohe większe, bez dzrzwi, ale nie bardzo duze. I zaraz tam w salonie pod oknem ustawic stół. Jak dla mnie jadalnia to blisko kuchni a nie gdzies w drugim koncu pokoju, moje dziecko na razie ma srednice brudzenia podłgi 2 m wokół krzesełka.

Czy to ma sens, czy kuchnia bedzie wstarczająco duza, chodzi mi tylko o blaty i szafki?

4. Zadaszenie tarasu, czy robic od razu czy może zrobic taką markizą?

5. Czy ktoś może powiększał dom o 0,5 m od strony sypialni? Czy wysoki jest koszt takiej adaptacji?

6. Czy ktos pobudował w okolicach Łodzi i mogłabym zobaczyć ten dom na zywo? Gdyby ktoś pozwolił...

7. I teraz pytanie mega- hicior!!! tylko pytam, prosze nie komentować! Czy płaski dach wchodzi w grę przy tym projekcie?

Będę wdzięczna dozgonnie za wszelkie informacje uwagi i podpowiedzi:)

Ola.