Istana 13.10.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Kochani,Potrzebuję fachowej porady w temacie:Posiadam gotowy projekt domu w technologii murowanej. Chciałabym jednak postawić ten dom w technologii szkieletowej. Logicznie myśląc taka zmiana jest zmianą istotną, a więc wymaga naniesienia jej w projekcie (zmiana technologiczna). Kilka osób podpowiedziało mi jednak, by projekt złożyć taki jaki mam (zależy mi bardzo na czasie), a zmiany naniesie projektant podczas budowy. Ktoś tez mi podpowiedział, że taka zmiana nie jest istotna wedle zapisu: "Za nieistotne odstępstwo od projektu budowlanego można uznać zmiany: rodzaju materiału, z którego stawiamy dom (jeśli nie powodują zmiany wielkości domu)" jak mam to rozumieć? czy lepiej od razu zmienić projekt (zapewne wiąże się to z bardzo dużymi kosztami) czy ze względu na powyższe mogę złożyć tak jak jest?Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 13.10.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Od razu zmień projekt.Elementy konstrukcyjne są zmianami istotnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts