Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Punkty i nie pierwszy egzamin na prawo jazdy...

Bigbeat

Ile razy zdawałeś/-aś egzamin na prawko?  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile razy zdawałeś/-aś egzamin na prawko?

Recommended Posts

Zdawałem raz w 2004 raku i facio wyskoczył z linijeczka..po dokładnym obmiarze..stwerdził ze stoje o 7,5 cm za blisko słupka.. :evil:

Trzasnołem drzwiami powiedziałem

- nie bede was ....niecenzuralne słowo utrzymywał

Do tej pory nie wybrałem się na ponowny egzamin..:p :evil:

1973 r. za pierwszym razem. Samochód "warszawa 203".

Placu manewrowego nie było, a egzamin praktyczny trwał jakies 10 minut. :D

...Placu manewrowego nie było, a egzamin praktyczny trwał jakies 10 minut. :D

Taak, a jeszcze budowy nas uczono - pamiętasz te modele silników na korbkę (dwusuw, czterosuw... ;) Nie wiadomo, czy teraz jeszcze pokazują jak się sprawdza poziom oleju.

A ja kręcę teraz jak gupi te ósemki na placyku i już wiem, że egzamin można oblać, jak się do moto podejdzie z prawej strony, a nie z lewej :o

...Placu manewrowego nie było, a egzamin praktyczny trwał jakies 10 minut. :D

Taak, a jeszcze budowy nas uczono - pamiętasz te modele silników na korbkę (dwusuw, czterosuw... ;) Nie wiadomo, czy teraz jeszcze pokazują jak się sprawdza poziom oleju.

A ja kręcę teraz jak gupi te ósemki na placyku i już wiem, że egzamin można oblać, jak się do moto podejdzie z prawej strony, a nie z lewej :o

Przyznam się. :oops: Po raz pierwszy na forum. Pracę dyplomową pisałem z silników spalinowych tłokowych.... :lol:

Punktów t zyciu trochę uzbierałem, ale nigdy nie zbliżyłem się do "Cienkiej czerwonej linii" . Mandatów trochę też mam na koncie, kilka rozbitych samochodów i ca 2.000 K km. :D

...Punktów t zyciu trochę uzbierałem ... Mandatów trochę też mam na koncie, kilka rozbitych samochodów i ca 2.000 K km...

To ja też się przyznam... zero punktów, zero mandatów przez te 30 lat jeżdżenia :o A bynajmniej nie jeżdżę jak emeryt-kapelusznik w 125p (z całym szacunkiem dla emerytów). Nawet mnie w Niemczech trzy razy fotoradary sfociły i... też nic :)

...Punktów t zyciu trochę uzbierałem ... Mandatów trochę też mam na koncie, kilka rozbitych samochodów i ca 2.000 K km...

To ja też się przyznam... zero punktów, zero mandatów przez te 30 lat jeżdżenia :o A bynajmniej nie jeżdżę jak emeryt-kapelusznik w 125p (z całym szacunkiem dla emerytów). Nawet mnie w Niemczech trzy razy fotoradary sfociły i... też nic :)

Mnie w Niemczech raz, pare lat temu, 30/60. Błysnęło. :) Poczekamy, zobaczymy... ;)

parę mandatów, zero punktów, prawko za pierwszym razem... ale egzaminator mnie z kims chyba pomylił, bo cały egzamin to było z pół kilometra jazdy po prostej drodze. nagle kazał się zatrzymać, powiedział, że zdałem i kazał siadać następnemu... do dzisiaj nie wiem dlaczego tak...

Tylko raz. Od tego czasu - punktów zero, ale dwie malutkie stłuczki się zdarzyły :oops: . jak na 14 lat jazdy chyba nie najgorzej.

Ale wiecie, co mnie zaskoczyło - najpierw był pisemny, i z dziesięciu zdających zdało go trzy osoby :o Ja rozumiem, że na placu moze sieręka i noga podwinąć sto razy, ale żeby się nie nauczyć na teorię? przecież zwyczajnie szkoda kasy...(aha, dwóch wywalili za ściąganie ;-) )

Ja zdałem teoretyczny za pierwszym razem , uwalili mnie na placu..

Mam kolege który juz zdawał 11scie razy teoretyczny dla niego akurat test wielokrotnego wyboru jest cieeeezzzkkii i jakos nie potrafi....a do kretynów naprawde nie należy..nie wiem co jest grane..

Bo test wielokrotnego wybory jest ciężki, i naprawdę nie trzeba być kretynem, żeby go nie zdać... tylko po prostu trzeba niestety przysiąść i wkuwać. ja wkuwałam naprawdę ostro, z pazerności ;-) bo byłam wtedy na studiach i z kasą kiepsko ;-)

Zastanowiła mnie tylko ta proporcja - żeby aż 7 na 10 nie zdało teoretycznego?