mona-32 13.10.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Witam!Z czego robicie lub czym wykładacie schody zewnętrzne(wejście do domu)proszę o zdjęcia:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.10.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Gdybym jeszcze raz budowała dom, schodów nie wylewałabym z betonu, tylko zrobiła z kostki granitowej. Szczególnie, gdy mają kształt łuku. Taniej, ładniej i praktyczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 14.10.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 OOO, a to mnie zaintrygowałaś, niebawem mam wylewane schody zewnętrzne i właśnie w łuku... dlaczego odradzasz betonowe? widziałaś może u kogoś albo w internecie jakieś zdjęcia takich schodów z kostki? a wszystkich chcących pochwalić się swoimi schodami zewnętrznymi zachęcam do wklejania fotek ja również poszukuję inspiracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 14.10.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 póki co znalazłam coś takiego w ramach przykładu: http://www.budujemydom.pl/images/stories/wokol_domu/s_156bd3_08_zd12_m.jpg ale to są schody ogrodowe. Zastanawiam sie tylko to wchodzi w grę jeśli mam kolumny na któych opiera się balkon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 14.10.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 polecam zastosowanei granitu jako twardego materjali koszto za mb z montazme to od 150 -200 netto Ja kupielm plytki wapienne ale je poloze na tarasowych schodach na wejsciowych do odmu jako czestsze uzywane dam stopnie granitowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.10.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 OOO, a to mnie zaintrygowałaś, niebawem mam wylewane schody zewnętrzne i właśnie w łuku... dlaczego odradzasz betonowe? Ze względu na trudność w ich obłożeniu. Na schodach tarasowych zmieścił się kamień łamany (granit), grubości 3 cm, ale na wejściowych byłoby za wysoko. Płytki klinkierowe, które mam na schodach wejściowych musiały być na łuku cięte w kliny. A nie każdy fachowiec to jest w stanie dobrze zrobić i trzeba mieć maszynę wodną. Myślę, że parę lat wytrzymają, ale pewnie wykonane z kamienia byłyby zdecydowanie trwalsze. No i łupany lub płomieniowany granit nie jest śliski! Jeśli ktoś planuje granitowe elementy domu (np. parapety zewn.) albo ścieżki, to uważam, że schody z grubej kostki, albo płyt granitowych są lepszym rozwiązaniem. Granit można też łączyć z kolorową kostką betonową - ciekawie to wygląda PS. Niestety swoich zdjęć jeszcze nie mam, ale w wątku http://forum.muratordom.pl/schody-tarasowe-i-wejsciowe,t77846.htm jest fajna fotka ze schodami z kostki. Zdjęcia przykładowych realizacji mają też zwykle na swoich stronach firmy handlujące kostką granitową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts