Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

Witam, dzieki wielkie za rozwianie wątpliwości co do przekrojów. Zamówiłem takie same jak przekroje Mirka K.

Pozdrawiam

Witam

Czyli takie jak moje i Syncio09 (Piotrka), ma sie rozumieć.

Dodam, że mój cieśla też pokombinował i praktycznie wyrównał rozstawy między krokwiami. Zmienił też klilka innych rzeczy (na +), ale niedługo zmienie miejsce albumu więc będzie to widać.

Pozdrawiam

Mirek

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, dzieki wielkie za rozwianie wątpliwości co do przekrojów. Zamówiłem takie same jak przekroje Mirka K.

Pozdrawiam

Witam

Czyli takie jak moje i Syncio09 (Piotrka), ma sie rozumieć.

Dodam, że mój cieśla też pokombinował i praktycznie wyrównał rozstawy między krokwiami. Zmienił też klilka innych rzeczy (na +), ale niedługo zmienie miejsce albumu więc będzie to widać.

Pozdrawiam

Mirek

Tak, takie same.

Pozdrawiam

Adam

Zmieniłem strone albumu na:

http://www.imagestation.com/members/TomekD

serwer na pierwszy rzut oka w porządku.

Wygląda dobrze, ale żaden z albumów nie oferuje za darmo możliwości pokazania zdjęć w dużej rozdzielczości, jak to było na igloos :(

Mirek

Witam Wszystkich

Zmieniłem album (tak na szybkiego).

Zapraszam, ale będę jeszcze poprawiał i dodawał co nieco.

Trochę się dzieje na budowie, a czasu przez to brakuje.

Pozdrawiam

Mirek

Witam,

zwróciłem się do Muratora o przestrzeń dyskową na albumy zdjęć, odpowiedź była szybka.

Cytuję:

"Witam,

narzędzie do tworzenia własnych galerii zdjeć z budowy i nie tylko :-) już

mamy: http://www.muratordom.pl/galeria_budowa_i_remont.htm

Zapraszam.

pozdrawiam

Agnieszka Hernik

Redaktor Prowadzący

serwisu Muratordom.pl"

Tak więc i o tym Murator pomyślał wcześniej... 8)

U mnie krótka przerwa, szukam systemu rynien, jakiegoś sensownego, ale bez szaleństw cenowych. Jest na rynku kilka firm: Marley, Wavin, Plastmo, Lindab,Galeco i sporo innych.

Jaki system zastosowaliście: z tworzywa czy metalowe i dlaczego?

Pozdrawiam

Witam,

Mam pytanie do Bartka -Andromeda. Oglądam zdjęcia Twego domku po otynkowaniu i zastanawiam się jakie masz odległości od lica ściany do krawędzi dachu na szczytach (elewacja boczna od garażu i od sypialni). U mnie coś spaprali (za krótka "belka kalenicowa no i murłata :evil: ) tak, że mam w tej chwili - przed ociepleniem od garażu 40 cm a od sypialni 50 cm. Po ociepleniu odejdzie ok 15 cm i w tym pierwszym przypadku będę miał 25 cm! Zastanawiam się jak to będzie wyglądać, dlatego zależy mi żebyś napisał ile jest u ciebie, bo jest dobrze. Ale wydaje mi się, że w Twoim przypadku również są różne odległości. Cz mam rację, że odległość w tym szczycie "od strony sypialni" jest mniejsza? Jeżeli byś mógł, zmierz to wolnej chwili.... Dzięki!

U mnie krótka przerwa, szukam systemu rynien, jakiegoś sensownego, ale bez szaleństw cenowych. Jest na rynku kilka firm: Marley, Wavin, Plastmo, Lindab,Galeco i sporo innych.

Jaki system zastosowaliście: z tworzywa czy metalowe i dlaczego?

Ja po wielu rozmowach i obserwacjach zdecydowałem się na rynny stalowe. Dokładnie to Siba, ale podobno Lindab jest niemal identyczny. Podobno z rynien plastikowych jedyne warte uwagi to Marley, ale cena chyba w tej chwili wyższa niz stalowych. Jak do tej pory rynny sprawują się bardzo fajnie (co prawda nie było wielkich deszczów - deszczy? :-? ) a i wyglądają znakomicie :D

Odnośnie rynien, to będę miał plastikowe wavin kanion. Zobaczymy jak będą się sprawować, ale myślę, że nie jest to co coś czego nie można by wymienić po iluś tam latach.

Mam jeszcze pytanie dot. f o l i i d a c h o w e j. Czy mieliście klejone poszczególne rzędy folii czy tylko dany był zakład i jaki? U mnie zaczęli i dają tylko zakład (ok 13 cm). Nie wiem czy to dobrze. Na temat klejenia znajduję w internecie rozbieżne informacje.

Pozdrawiam

Yo,

i ja zniecierpliwiony zmieniłem lokalizację swoich fotek:

http://Syncio09.fotosik.pl/albumy/239113.html

... na razie tam jest tylko jedna (testowa) fotka, ale jak będzie działało bez problemu to w ciągu paru najbliższych dni poprzenoszę tam resztę, i jeszcze kilka świeżych ! ;)

Pozdro

...

Mam jeszcze pytanie dot. f o l i i d a c h o w e j. Czy mieliście klejone poszczególne rzędy folii czy tylko dany był zakład i jaki? U mnie zaczęli i dają tylko zakład (ok 13 cm). ...

Yo,

... u mnie był (jest) tylko zakład.

Ile to było w cm, to nie powiem, ale z tego co pamiętam, to na folii były znaczniki do których trzeba było dawać zakładki, i tak jakoś chyba właśnie ok 15 cm to było! ;)

Pozdrawiam

Piotrek